Första intrycket av Mountain Buggy Nano

DSC01755

Jag har köpt en Mountain Buggy Nano som jag ska testa. Jag har varit ute på första promenaden med den och tänkte dela med mig av mitt första intryck. Jag tyckte den var lättkörd och lättsvängd, den går bra att köra med en hand. Tack vare den lätta vikten är den också väldigt lätt i uppförsbackar. Det finns ingen bakaxel så man kan ta ut stegen ordentligt utan risk att sparka i. Hjulen är vanliga EVA-hjul så de knastrar en del från grus. Handtaget är ganska lågt på 101 cm men jag tycker det är lagom högt för mig som är 167 cm.

Något som jag direkt saknar är dock tittlucka. Lillen är snart 15 månader och han tycker det är roligt att sitta framåtvänt men jag vill gärna se honom. Med suffletten utfälld ser jag inget alls av honom, inte ens fötterna 😉

Vagnen har en maxvikt på 20 kg vilket gör att min 4-åring på 103 cm och 17,3 kg kan åka i den. Hon ryms också bra i vagnen. Ryggstödet är ganska kort men det finns gott om plats upp till suffletten och hon kan också ha benen bekvämt. Sittläget är dock inte helt upprätt, något som främst min son stör sig på, han hasar också ner lite när han sitter. Det går inte att knäppa bort axelbanden från selen så han kan inte heller få lite mer rörelsefrihet så att han kan luta sig fram.

DSC01721b

Den stora fördelen med Mountain Buggy Nano är att den blir otroligt liten ihopfälld. Den är lätt att fälla ihop och har automatiskt lås ihopfälld. Det finns både ett fast handtag att bära den i och en rem så att man kan hänga den över axeln. Vagnen kan också stå upp själv när den är ihopfälld och väger bara 6 kg.

DSC01745

Detta är en riktigt smidig vagn om man ska ut och resa eller vill ha en smidig bilvagn. Perfekt för oss som har 200 meter till parkeringen och ibland behöver en vagn bara ut till bilen och tillbaka. Att den är så liten gör också att man lätt kan ha med sig denna som extra till ett äldre syskon om hen blir trött, samtidigt som man har en större vagn till det mindre syskonet. Den är dock inte tillräckligt liten för att gå som handbagage på flyget på de svenska flygbolagen, inte ens om man tar av hjulen. Både SAS och Norwegian har 55x40x23 cm för handbagage och jag mäter Nano utan hjul till 52x47x24 cm.

Trots detta en mycket smidig vagn alltså och det ska bli roligt att testa den lite mer innan jag såklart gör en recension av den.

2 thoughts on “Första intrycket av Mountain Buggy Nano

    1. Elin Inläggsförfattare

      Inte en enda faktiskt 😉 Jo, jag provade Inovi L i den på jobbet häromdagen, det funkade bra. Men jag ska prova lite fler dynor i den någon dag.

Kommentarer är stängda.