Etikettarkiv: Silver Cross Pioneer

Råd & Rön testar sittvagnar

Råd & Rön har testat elva olika sittvagnar i sitt senaste nummer. De vagnar som är med i testet är Stokke Xplory, Jané Epic, Mountain Buggy Nano, Bugaboo Bee 3, Nuna IVVI, Phil & Teds Vibe, Phil & Teds Verve, Chicco Urban, Concord Wanderer, Graco Evo XT och Silvercross Pioneer.

Råd-&-Rön-3-2015

Det som jag lägger störst vikt vid i Råd & Röns tester är säkerhetstestet och kemikalietestet. De har också någon sorts panel som testar vagnarna hur de är att hantera och så vidare, men utslaget på det testet verkar kunna bli lite hur som helst och jag undrar lite hur mycket tidigare erfarenheter av barnvagnar som panelen har. Man ska dock veta att hanterbarheten, som de kallar den delen av testet, utgör 70 procent av totalbetyget. Jag brukar dock bara titta på säkerhetsbetyget och kemikaliebetyget när jag läser Råd & Röns tester.

Stokke-XploryJané-EpicMountaon-Buggy-NanoBugaboo-Bee-3Nuna-IVVIPhil-&-Teds-Vibe

Phil-&-Teds-VerveChicco-UrbanConcord-WandererGraco-Evo-XTSilver-cross-Pioneer

Alla vagnar utom Graco Evo XT klarar säkerhetskraven, Evo XT har fått nedslag då det går att bita loss skum från bågen. När det gäller kemikalierna har dock de flesta vagnarna fått anmärkning. Man har testat för ftalater, PAH (polycykliska aromatiska kolväten), fosforerade flamskyddsmedel, fenoler, formaldehyd, organiskt tenn och klorparaffiner. Alla barnvagnar utom två, Stokke Xplory och Silver Cross Pioneer, har förhöjda halter av PAH, som alltså är ett cancerframkallande ämne, i handtaget. Förutom det har också Chicco Urban, Concord Wanderer och Graco Evo XT förhöjda halter av flamskyddsmedel i textilerna. Silvercross Pioneer har mycket höga halter av flamskyddsmedel både i textilierna och handtaget. Silver cross Pioneer har därför fått sämst i testet.

Bäst i test blir Stokke Xplory, mycket tack vare att man inte hittar några förhöjda kemikaliehalter i vagnen. Hela testet kan du köpa här.

Silver cross

På Jollyrooms barnvagnsmässa i helgen fick jag chans att kolla lite närmre på flera av Silver cross barnvagnar. Jag kikade tex. på Balmoral, Elegance, Pioneer, Reflex och Pop.

Silver Cross Balmoral är riktigt cool och väldigt speciell. Den här vagnen handtillverkas i England och har i princip sett likadan ut sedan 1877 då den började tillverkas. I en sådan här vagn har nästan alla engelska kungligheter legat när de var små. Vagnen är enorm, det är ingenting man varken svänger runt i affärer med eller tar med sig i bagaget på fjällsemestern, men den är också otroligt vacker, en riktig glidarvagn. Silver cross Balmoral har fjädring som är upphängd med läderremmar vilket ger ett otroligt mjukt gung. Hjulen är enorma och går lite omlott. Även själva liggdelen är enorm och har självklart uppfällbart ryggstöd så att vagnen kan användas länge. Men framförallt är det de otroligt fina detaljerna som man blir fascinerad av när man får chans att titta på den på nära håll. Balmoral finns i Svart, Navy och Navy/Vit. Men detta är en riktig lyxvagn som kostar 25 000 kronor. Efter att ha tittat på den förstår jag varför, otroligt välgjord! Är du nyfiken på att se mer av hur Balmoral tillverkas, spana in denna filmen. Denna vagn finns även i en dockvagnversion som kostar drygt 7000 kronor.

DSC00809

Läs mer