Etikettarkiv: Graco Evo XT

Råd & Rön testar sittvagnar

Råd & Rön har testat elva olika sittvagnar i sitt senaste nummer. De vagnar som är med i testet är Stokke Xplory, Jané Epic, Mountain Buggy Nano, Bugaboo Bee 3, Nuna IVVI, Phil & Teds Vibe, Phil & Teds Verve, Chicco Urban, Concord Wanderer, Graco Evo XT och Silvercross Pioneer.

Råd-&-Rön-3-2015

Det som jag lägger störst vikt vid i Råd & Röns tester är säkerhetstestet och kemikalietestet. De har också någon sorts panel som testar vagnarna hur de är att hantera och så vidare, men utslaget på det testet verkar kunna bli lite hur som helst och jag undrar lite hur mycket tidigare erfarenheter av barnvagnar som panelen har. Man ska dock veta att hanterbarheten, som de kallar den delen av testet, utgör 70 procent av totalbetyget. Jag brukar dock bara titta på säkerhetsbetyget och kemikaliebetyget när jag läser Råd & Röns tester.

Stokke-XploryJané-EpicMountaon-Buggy-NanoBugaboo-Bee-3Nuna-IVVIPhil-&-Teds-Vibe

Phil-&-Teds-VerveChicco-UrbanConcord-WandererGraco-Evo-XTSilver-cross-Pioneer

Alla vagnar utom Graco Evo XT klarar säkerhetskraven, Evo XT har fått nedslag då det går att bita loss skum från bågen. När det gäller kemikalierna har dock de flesta vagnarna fått anmärkning. Man har testat för ftalater, PAH (polycykliska aromatiska kolväten), fosforerade flamskyddsmedel, fenoler, formaldehyd, organiskt tenn och klorparaffiner. Alla barnvagnar utom två, Stokke Xplory och Silver Cross Pioneer, har förhöjda halter av PAH, som alltså är ett cancerframkallande ämne, i handtaget. Förutom det har också Chicco Urban, Concord Wanderer och Graco Evo XT förhöjda halter av flamskyddsmedel i textilerna. Silvercross Pioneer har mycket höga halter av flamskyddsmedel både i textilierna och handtaget. Silver cross Pioneer har därför fått sämst i testet.

Bäst i test blir Stokke Xplory, mycket tack vare att man inte hittar några förhöjda kemikaliehalter i vagnen. Hela testet kan du köpa här.

Graco 2014

Graco, eller Akta Graco som de hetat tidigare, kommer med ett par nyheter för 2014. Graco Evo har fått helt nytt tyg. Det nya tyget har en skön struktur, mönstret som fanns på tyget innan har försvunnit och vagnen kommer även i tre helt nya färger.

DSC01817

De nya färgerna heter Khaki, Navy och Slate (grå).

DSC01818DSC01819DSC01821

Evo kommer också i en ny uppdaterad modell som heter Graco Evo XT, den har förutom en annan design, även större hjul, fortfarande punkteringsfria men med rejält mönster på. Den har också fått knäledshandtag, vilket jag tycker är superbra för det saknade jag när jag körde Evo. Evo XT har förbättrad fjädring, avtagbara stänkskärmar och en längre hjulbas för att göra den stabilare.

DSC01824

Förutom detta har man också gjort en del designförändringar, chassit har lite annan form och tygdesignen är helt annorlunda. Evo XT har en extra stor solkeps som går att fälla fram. Evo XT kommer bara i två färgställningar, denna gula som kallas “Storm” och en svart och grå som kallas “Rock”. Priset kommer ligga på ca 4000 kronor som sittvagn. Graco Evo XT kommer komma ut till försäljning tidigast i maj 2014.

DSC01823

Graco Mirage Plus kommer i en ny färg som kallas ZigZag, inte så svårt att lista ut varför 😉

DSC01826DSC01815