Ny Phil & Teds Smart 2013

Nu presenterar Phil & Teds en ny uppdaterad version av sin sulky Smart. Jag har själv haft en Phil & Teds Smart som jag inte var så förtjust i, så lite uppdateringar är verkligen på sin plats. Vagnen har fått ett helt handtag istället för delat som det var innan. Den har också blivit 4 cm smalare och är nu bara 53 cm bred. En annan väldigt välkommen nyhet är att den har fått ett litet fotstöd på sittdelen så att i alla fall de minsta barnen får stöd för fötterna. Själva sitsen (som är helt i plast) har också blivit mjukare. Även selen ska ha blivit förbättrad och vara ännu enklare att justera. “Gamla” Phil & Teds Smart till vänster och Phil & Teds Smart 2013 till höger.

Phil-&-Teds-Smart-gammalPhil-&-Teds-Smart-2013[5]

Även utseendet har blivit ordentligt förändrat på nya Phil & Teds Smart. Numera har den svart chassi och både sittdel och sufflett finns i massor av olika färger som du kan mixa och matcha hur du vill. Det går självklart att köpa till extra suffletter och sittdynor så att man kan variera sig. Med anledning av det har suffletten också fått en ny enkel fastsättning med hjälp av dragkedja. På Phil & Teds hemsida finns ett verktyg där du kan sätta ihop din egen design på din Smart.

Phil-&-Teds-Smart-2013[3]

Till Phil & Teds Smart finns en adapter som kallas Verso som gör den vändbar, tidigare har man behövt köpa till den som ett extra tillbehör men nu ingår den.

Jag tyckte de största nackdelarna med P&T Smart var att den inte har något upprätt sittläge när den är bakåtvänd, och knappt något liggläge när den är framåtvänd. Dessutom går den bara att fälla ihop med sittdelen framåtvänd och blir väldigt lång ihopfälld. Inget av detta tycks vara något som man åtgärdat tyvärr.

Phil-&-Teds-Smart

Phil & Teds Smart går att använda med Peanut-liggdel eller med babyskydd. Vagnen väger bara 8 kg och blir 101x53x20 cm hopfälld. Maxvikten i sittdelen är 20 kg när den är framåtvänd och 15 kg när den är bakåtvänd.

Vagnen ska börja säljas i mitten på februari, men jag vet inte när den börjar säljas i Sverige. Beställer man den från Phil & Teds hemsida kostar den 2800 kronor inklusive en sufflett, sittdyna kostar 270 kronor. Mer information finns på Phil & Teds hemsida.

3 thoughts on “Ny Phil & Teds Smart 2013

  1. Karin

    Den där vagnen såg riktigt läcker ut. Synd att den har så många nackdelar. Det blir nog till att behålla B-mobil ett tag till. Men nu på vintern kör vi med Kronan sulky!

  2. Malin

    Hej, har du nån aning om man kan hitta den den nya smart nu? Eller man kan köpa din? Med vänlig hälsning,Malin

Kommentarer är stängda.