Choopie CityGrips

Citygrips från Choopie är handtagsöverdrag som man fäster ovanpå handtaget på vagnen. De kan också fästas på bågen. Antingen gör man det för att man helt enkelt tycker det är snyggt och vill piffa upp och pimpa vagnen lite, eller så kan man göra det för att dölja eventuella sprickor eller märken i handtaget eller bågen. Överdragen kan också skydda handtaget så att inga märken uppstår. Vissa vagnar har också ganska tråkiga och obekväma handtag, tex. handtag helt i plast, då kan CityGrips vara ett bra alternativ  som gör att handtaget blir mjukare och bekvämare att hålla i.

DSC00800

CityGrips finns i två olika längder, 23 cm eller 13 cm och säljs i par. Det finns också en variant som passar till paraplysulkys med delat handtag. Citygrips fästs med kardborre runt handtaget. Själva tyget är elastiskt och kardborren är ganska bred så att den ska passa olika bredder på handtaget. Det går också att få dit överdragen snyggt även om handtaget är böjt, tack vare att det är elastiskt. Citygrips passar i princip alla barnvagnar.

Invändigt har överdragen neopren som ger bra grepp och gör att överdraget inte glider. Utvändigt finns mjukt och skönt jersey och överdraget är vadderat. Citygrips finns i massor av olika färger och mönster. Vill du så kan du köpa ett par till handtaget, ett par till bågen och det finns även matchande sittdyna i samma design. Det finns också överdrag i konstskinn om man vill ha en ännu mer slitstark yta och ett lite mer klassiskt utseende.

DSC01281DSC01280

Jag har testat de mindre överdragen både i jersey och konstskinn och de längre i randig jersey i samarbete med jTre. De längre passar bra till långa handtag eller till bågen medan de kortare passar till korta eller delade handtag. Jag gillar överdragen och tycker att de både kan lyfta en vagns utseende samtidigt som de är sköna att hålla i och kan dölja märken i handtaget, eller skydda från nya märken. Citygrips är lätta att sätta dit även om det kan krävas lite pill ibland om man vill fästa de i en böj. Eftersom de sitter med kardborre har man hur många försök som helst på sig att få det snyggt och man kan ta av dem supersnabbt om man skulle önska. Det är lätt att flytta runt dem mellan olika vagnar.

Beemoo Maxi Travel:

2015-02-28 12.54.06

Emmaljunga Viking (här ser vi också matchande sittdyna från Choopie i bakgrunden):

DSC00872

På Greentom Upp (en vagn med handtag i plast som behöver lite mjukare grepp):

DSC09230

Hauck King Air:

DSC01276DSC01278DSC01279

Kronan Sulky S:

DSC01283DSC01285

Som jag tidigare nämnt går det även att sätta Citygrips på bågen, här på Beemoo Maxi Travels och Kronan Sulky S båge. Är det en båge med tyg på blir det bäst om man först tar av tyget.

2015-03-03 19.54.53DSC01287

CityGrips kostar 200 kronor för de korta och 250 kronor för de långa. Ett enkelt sätt att pimpa barnvagnen, eller dölja fula sprickor i ett handtag.

4 thoughts on “Choopie CityGrips

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.