Aeromoov sittskydd

DSC00632

Aeromoov är en sittdyna som finns i fyra olika modeller, en som passar babyskydd, en till bilbarnstol, en till bältesstol och en till barnvagn. Jag har testat sittdynan för barnvagn. Sittdynan eller sittskyddet är till för att göra det svalt och luftigt för barnet. På varma sommardagar blir det ofta ganska instängt i barnvagnen eller bilbarnstolen och barnet blir lätt svettigt, framförallt på ryggen som ligger slickad mot klädseln. Aeromoov har en smart 3D-struktur som gör att en luftspalt bildas mellan dynan och barnvagnens rygg. Detta gör att luften kan cirkulera fritt bakom barnets rygg och gör såklart barnet mycket mindre svettigt. Jag har försökt fånga den speciella luftspalten på bild och hoppas att jag lyckats någorlunda.

DSC01002DSC01097DSC01216

Luftspalten, eller 3D-strukturen täcker hela baksidan av dynan, som är 78×32 cm. Framsidan är i mjuk och sval ekologisk bomullsfrotté, det faktum att den är ekologisk är verkligen ett stort plus för mig, ju mindre giftiga ämnen som är nära mitt barn desto bättre. Baksidan är i 100% polyester. Uppe vid huvudet där sittdynan smalnar av finns två knytband som man kan knyta fast dynan med. Tanken är att man ska gå genom hålen för selen, något som tyvärr inte är möjligt på alla barnvagnar. De gånger det inte har gått har jag försökt knyta fast den i axelbanden istället men jag kan inte säga att det har funkat så bra. Nere till vänster finns en liten etikett med en rolig figur på som ska vara som ett litet pillband för barnet, min dotter är 2,5 år och har aldrig lagt märke till det men för ett lite mindre barn så kan det säkert vara roligt.

DSC01218

DSC01217

Dynan är tvättbar i maskin i 40 grader vilket är ett stort plus för mig. Alla vet att det lätt blir smutsigt när man har med barn att göra och det gäller även min dotter. Så efter någon månads användning behövde denna dynan en tvätt och jag tvättade den i maskin utan problem. Den ser ut precis som innan men det tog ganska lång tid att torka den.

Vi har använt sittdynan hela sommaren och även om min dotter inte tillhör de varmaste personerna så tror jag ändå att sittdynan hjälpt till att svalka henne när det varit som varmast. Jag skulle verkligen rekommendera denna sittdyna om man har ett varmt barn som ofta blir svettig i vagnen. Denna dyna skulle också vara ett självklart tillbehör att ta med om vi skulle utomlands till varmare breddgrader. Den skulle vara helt fanatiskt bra att ha när barnet sover middag mitt på dagen då det är som varmast. Det sägs även att luftspalten hjälper till att värma barnet och blir en extra värmande sittdyna när det är kallt ute. Jag har inte haft möjlighet att testa det själv men det låter mycket rimligt.

De gånger jag upplevt att min dotter blivit riktigt svettig tidigare är de gånger hon suttit i bilen i sin bilbarnstol och sovit. Jag bestämde mig därför att testa dynan även i bilbarnstolen. Jag tyckte för övrigt att den satt väldigt bra i bilbarnstolen (en Britax Hi-Way) och dottern var inte det minsta svettig och varm efter att ha sovit i bilbarnstolen med sittdynan i. Hon var alldeles lagom tempererad på ryggen. Det fungerar verkligen alltså!

DSC011892013-07-07 10b

Jag har såklart också testat sittdynan i ett flertal vagnar. På första bilden i inlägget syns dynan i en Bugaboo Cameleon. Där tycker jag att den sitter perfekt.

Emmaljunga Ozone, som är känd för att vara en väldigt varm vagn, där dynan alltså verkligen kommer till användning tycker jag också att den sitter bra i. Den sticker ut lite längre än grenbandet men det går att knäppa grenbandet framför dynan.

DSC01079

I Emmaljunga Nitro (och alla andra Emmaljungas vanliga sittdelar) tycker jag också att den passar bra men det är samma där, den går lite längre fram än grenbandet.

DSC01181

I Brio Spin sitter den riktigt bra.

DSC01093

I Babyzen Yoyo är den både lite för lång i ryggen och för lång för sittytan men den går absolut att använda.

DSC01186

När jag säger att sittdynan sitter bra menar jag att den passar med uttag för sele och grenband och att den sitter bra i vagnen. Den här dynan har som sagt ingen bra fastsättning och även de gånger jag lyckats knyta fast den på ryggen i öppningen för axelbanden så har den glidit. Man får nog helt enkelt räkna med att den glider och att man får dra upp den emellanåt. Fördelen är att den är väldigt lätt och smidig så det är lätt att dra upp den till rätt plats. Detta är inte heller en sittdyna man köper för att göra det extra mjukt och mysigt i sittdelen eller för att skydda sittdelen från smuts. Den är helt enkelt bara till för att svalka barnet, vilket den gör jättebra, och så är den snygg förstås.

Aeromoov sittdyna kostar ca 300 kronor och finns att köpa i de flesta webbutiker och barnvagnsaffärer. Den finns i färgerna turkos (bilderna), sand, mörkgrå och rosa.

8 thoughts on “Aeromoov sittskydd

  1. Elin Inläggsförfattare

   Helt okej säkert. Jag kan tänka mig att det blir lite svårt att använda grenbandet eftersom det sitter så nära på Smile.

   Svara
 1. Frida

  Hej, det finns fyra modeller förstod jag. Men du hade testat samma modell, barnvagnsmodellen, till både barnvagnen och bilstolen, eller?

  /Frida

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, precis, den till barnvagn och den till bakåtvänd bilstol är väldigt lika, den ena är kanske något större men jag minns inte vilken. Men den för barnvagn funkar i bilstol också.

   Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, det borde den göra. Den är ju svår att fästa på något sätt kanske, men borde absolut gå att använda.

   Svara
 2. Stina

  Jag har ett väldigt varmt barn på 1 år, ska till Grekland om en månad där vi kommer att låna en Chicco liteway, hemma har vi en Britax go big. vad skulle du rekommendera för dyna (framförallt i brotaxen eftersom vi ffa använder den) som är kylande ? Är det denna? Plus om den också skulle fungera i bilbarnstolen (Besafe izi plus)
  Stort tack!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.