Trillingvagnar–vagnar för tre barn

Ibland har man behov av att kunna transportera tre barn. Vissa får trillingar, men kanske vanligare är att man har tre barn under tre år, kanske har man ett ganska litet barn och får sedan tvillingar? Då ska jag försöka gå igenom vilka alternativ som finns.

Jag har skrivit ett inlägg om alternativa syskonlösningar och flera av dessa går självklart också att använda på en dubbelvagn. Det kan vara ett bra alternativ om man har två små barn och ett lite större. Tex kan man använda EasyXRider på många syskonvagnar. Jag har även sett Buggypod på en Babyjogger City Select.

Babytravel Dublin syskonvagn går att komplettera med en syskonsits som gör att du kan ha tre barn i vagnen. Syskonsitsen har maxvikt 15 kg.

Men i dessa alternativ kan man bara ha två barn liggandes samtidigt. Hur gör man då om man behöver ha tre barn liggandes samtidigt, tex. om man har trillingar?

Så länge trillingarna är små bebisar så ryms de faktiskt i en dubbel liggdel. Mountain Buggy  gör en tvillingliggdel till sin Duo. Det går också att hitta äldre Emmaljungor och Briovagnar med tvillingliggdelar. Men när de växer och blir större blir det självklart trångt och då behövs kanske en “riktig” trillingvagn.

ABC Adventure Buggy

ABC-Adventure-Buggy

Är en dubbelvagn med syskonsits ovanpå. Man kan välja om man vill ha en syskonsits med liggläge eller en enkel syskonsits. Vagnen blir 130x74x25 cm ihopfälld utan syskonsitsen. Vikten är 15 kg. Vagnen säljs inte i Sverige men går att beställa på deras hemsida.

Inglesina

Inglesina-Domino-Trio

Inglesina har en modell som heter Domino Trio där du fäster tre sittdelar efter varandra. Det finns också många begagnade modeller av Inglesina som går att använda för tre barn. Tex. de som har en dubbelsittdel och en enkel.

BabyJogger Summit XC Triple

Babyjogger-Summit-XC-Triple

Babyjogger gjorde tidigare en modell som hette Summit XC Triple, den säljs i alla fall inte i Sverige längre. Den väger 22 kg och är 120 cm bred.

Mountain Buggy Triple

Mountain-Buggy-Triple[7]

Mountain Buggy Triple är en trillingvagn på bredden. Det går att byta ut sittdelarna mot en dubbel och en enkel liggdel eller varje del för sig. Den här vagnen säljs ganska ofta begagnad på blocket. Den är 107 cm bred och väger 20 kg.

Mountain-Buggy-Triple

Mountain-Buggy-Triple[3]

Mountain-Buggy-Triple[5]

Utbudet av trillingvagnar är väldigt begränsat och du måste nästan vända dig utomlands om du vill beställa en helt ny. Men på blocket brukar det åtminstone gå att hitta begagnade trillingvagnar.

4 thoughts on “Trillingvagnar–vagnar för tre barn

  1. Tvillingmamma

    Hej! Tack för ett bra inlägg, SOM jag googlade efter liknande information när jag var gravid med tvillingar och redan hade en tjej på arton månader. Okunskapen i barnvagnsbutikerna var häpnadsväckande kring vilka lösningar som fanns.

    Kan varmt rekommendera vagnen BabyJogger City Select som är en superbra tvilling- och/eller syskonvagn med arton olika kombinationsmöjligheter för ligg- och/eller sittdelar. Har man små tvillingar och ett lite större barn som både ska kunna sitta och ligga rekommenderar jag den lätt avtagbara sidosulkyn BuggyPod som du OCKSÅ föredömligt nämner, och den passar på just vagnen jag nämnde ovan.

    Kommer strax att lägga ut vår BuggyPod (fint skick) på Blocket då vår stora tjej ska få byta till ståbräda, de är lite svåra att få tag på så kanske någon annan i samma situation som vi var är intresserad? Skriv en kommentar med kontaktuppgifter så hör jag av mig.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.