Elodie Details Cosy Cushion och Pearl Velvet Blanket

DSC01129

Jag har i samarbete med Elodie Details testat Elodie Details sittdyna och filt. Sittdynan som kallas Cosy Cushion, har jag i färgen Rockabilly Dot. Den har en glansigt tyg på ena sidan, som är svart med vita prickar och på andra sidan är det ett fleecetyg som är svart på denna modellen.

 DSC01523DSC01524

Elodie Details sittdyna har uttag för selens axelband på tre olika höjder och för grenband på två olika ställen. Detta gör den väldigt anpassningsbar och gör att den passar i många olika vagnar. I det lägre hålet för grenband har jag ofta kunnat haft vagnens grenband som går upp till bågen, vilket jag tycker är väldigt smidigt. Det prickiga tyget är ganska glansigt och det uppskattar jag eftersom det är lätt att borsta av det skräp som oundvikligen hamnar i vagnen. Det känns som att den sidan verkligen skyddar vagnen. Den andra sidan i fleece är gjord för att barnet ska ha det varmt och mysigt i vagnen. Den sidan använder man förslagsvis när det är lite kallare ute. Sittdynan är 78 cm lång och bredden varierar mellan 28 och 32 cm. Det är en ganska smal sittdyna vilket iofs gör att den passar bra i smala vagnar, men det kan se lite konstigt ut i vagnar med bredare sittdel. Det finns ingenting att fästa dynan med, förutom selen, vilket gör att den lätt glider ner i vagnen. Sittdynan är tvättbar i maskin i 40 grader fintvätt vilket jag verkligen uppskattar eftersom det har en tendens att bli fläckar när barn är i närheten.

Elodie Details Cosy Coshion kostar 349 kronor och finns att köpa bland annat i Elodie Details egen webbshop. Jag tycker Elodie Details sittdyna är ett bra köp om man är ute efter en sittdyna som piffar upp vagnen och gör det lite mjukare för barnet.

Här sitter dynan i Crescent Compact 360

DSC01497

Här i Brio Spin

DSC01760

Här i Emmaljunga Ozone

DSC01762

Här i Kronan (Duo, Duo S, City)

DSC01763

Här i Beemoo Duo

DSC01766

 

DSC01525DSC01526DSC01527

Jag har även testat Elodie Details Pärlsammetfilt i mönstret Rockabilly Dot. Elodie Details beskriver filten “Det känns som en blandning mellan fluffig teddybjörn och len sammet” och det gör det verkligen. Denna filt kan vara något av det mjukaste jag någonsin känt på. När den dessutom finns i otroligt fina mönster och är lite tjockare och varmare än de flesta andra filtarna så blir det en klar favorit. Filten är alltså gjort i pärlsammet som inte bara är mjukt och mysigt utan även fuktabsorberande och som fortsätter vara lika mjukt även om man tvättar den. Filten är tvättbar i maskin i 40 grader. Måttet på filten är 100×70 cm så den passar bra både i liggdelen till mindre barn och i sittvagnen till större barn. Något som jag verkligen uppskattar är att denna filt är av ett ganska tjockt material och i dubbla lager. Det gör att den är ganska varm och passar bra även till hösten och vintern. Annars tycker jag det är svårt att hitta filtar som är lite tjockare. Jag tror att denna filt kommer användas flitigt i vinter både till dottern i sittvagnen och så småningom till bebisen i liggdelen och babyskyddet. Helst skulle man ju ha en i varje färg såklart, det finns ju så många fina! Elodie Details Pearl Velvet Blanket kostar 349 kronor och finns att köpa bland annat i Elodie Details egen webbshop.

2013-09-15 11.59.022013-09-18 13.43.13DSC01472

10 thoughts on “Elodie Details Cosy Cushion och Pearl Velvet Blanket

  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, passformen är bra, men det finns ingenting att sätta fast den med eftersom Duo S inte har någon vanlig sele.

    1. Elin Inläggsförfattare

     Ja, det är inga problem, jag brukar bara trä igenom grenbandet och ta selen ut från sidan bara.

 1. Jessica

  Hej, jag ska fixa till min 3 år gamla Kronan sulky till min 10-månaders inför en utlandsresa. Fungerar denna sittdyna och stannar den på plats?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Nja, det finns inget att spänna fast den med så jag tror inte att den stannar på plats så bra i Kronan Sulky.

 2. Elina

  Hej,
  Tack för bra recension och blogg 🙂
  Vet du hur den passar till en babyjogger city mini GT?
  Hur är denna jämfört med petit cheries sittdynor?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Nu håller de precis på att göra om Elodie Details dynor och jag har inte testat den nya än. Den nya ska ha ett strävare material och har knytband i sidorna vilket är en stor fördel gentemot Petite cheries sittdyna som är väldigt lik den äldre modellen av Elodie Details dyna. Jag tror att den nya med knytband borde sitta helt okej i GT tack vare knytbanden.

Kommentarer är stängda.