Första intrycket av Outlooks Sleep Pod

Jag har fått testa en sovkokong eller Sleep Pod från Outlook och tänkte berätta vad mitt första intryck av den är. Sovkokongen är främst till för att skärma av ljus när barnet ska sova men är även ett universellt skydd mot sol, vind, insikter och kyla. Jag har främst använt den som just sovkokong hittills och tycker det funkar riktigt bra. Min dotter tillhör den svårsövda, lättstörda, ljud- och ljuskänsliga sorten. Så att kunna “stänga in” henne från framförallt ljus och att skärma av henne från allt som händer runt omkring är väldigt skönt.

2013-05-18 14.41.54

Min dotter är som sagt svårsövd men hon somnade bättre i vagnen med Sleep Pod på lokalbussen på än vad hon gör hemma i sin egen säng i ett mörkt rum. Mycket bra betyg åt sovkokongen alltså.

Sleep Pod ska passa alla vagnar och fästs med resårband som har krokar på sig. Den gråa delen (finns i flera färger) är som ett nät som ger 94 % UV-skydd.

2013-05-14 20.26.35

Mitt fram finns en lång lucka som har två olika lager. Man kan man rulla upp det gråa tyget och bara ha en mesh-panel som ger 73 % UV-skydd. Så har jag haft den nästan hela tiden och jag tycker det ger lagom mycket mörker när man dotter ska sova. Dessutom kan jag se min dotter och det ger bra luftcirkulation inne i vagnen.

2013-05-14 20.25.58

Eftersom mesh-panelen öppnas med dragkedja finns det möjlighet att ha den öppen delvis. Tex om barnet vill se lite bättre ut.

2013-05-18 14.44.43

Det går även att genom dragkedja öppna upp hela mesh-panelen så att du har en stor öppning i sovkokongen. Detta läget tycker jag är det bästa när barnet är vaken, för de ser bäst då.

2013-05-14 19.57.302013-05-18 14.45.26

Man kan även vika undan mesh-panelen och bara använda det gråa tyget över öppningen men det har jag inte testat än. Det blir då enkelt att öppna upp på kanten och titta till barnet.

De nackdelar jag upptäckt hittills är att det kan vara lite svårt att få skyddet att räcka hela vägen från suffletten till fotstödet om man har en vagn med långt fotstöd eller kort sufflett. Det kan blir någon glipa här och där vilket gör att det kanske inte passar jättebra som myggnät. Jag tycker också att luckan har en tendens att hamna lite för långt ner för att barnet ska se någonting, om man tex. vill ha det på även när barnet är vaket och vill se sig omkring. Men tanken är egentligen att det ska användas som sovkokong och till det tycker jag den fungerar alldeles utmärkt. Vi har tidigare använt ett barnvagnsdraperi men min dotter accepterar inte att ha det på när hon är vaken, hon drar bara ner det. Men Outlook Sleep Pod accepterar hon att ha på även när hon är vaken och ska sövas, vilket såklart är en stor fördel. Min dotter verkar även trivas bra i sovkokongen när hon är vaken och hade bestämda åsikter om att meshpanelen skulle vara helt stängd. Jag antar att det bli som ett mysigt litet tält där inne.

När sovkokongen inte används kan den vikas ihop och förvaras i sin egen ficka, den tar inte speciellt mycket plats, ungefär som draperiet. Förutom på vagnen går sovkokongen även att använda på tex. babyskyddet.

2013-05-19 12.04.36

Just nu kan du vinna en Sleep Pod eller annat valfritt solskydd från OutlookBarnvagnsbloggs facebooksida. Skynda dig in och tävla senast 22 maj.

One thought on “Första intrycket av Outlooks Sleep Pod

  1. Pingback: ReiRei - Outlook Sovkokong – ett universalt skydd till vagn och bilstol

Kommentarer är stängda.