Outlook solskydd och sovkokong

Jag har haft förmånen att få testa både Outlooks solskydd och Outlooks sovkokong (sleep pod) och tänkte passa på att göra en liten jämförelse mellan dem. Outlooks solskydd är först och främst ett solskydd och det är till störst del gjord av ett nät. Sovkokongen är främst till för att barnet ska få en mysigare och mer ostörd sovmiljö, men fungerar även som solskydd.

Båda solskydden har ett fönster fram med olika paneler, de fästs med gummiband med krokar på och de går båda att vika ihop och förvara i sin egen ficka.

DSC01068DSC01069

Outlook sovkokong (här i grått) är gjord i ett mjukt och följsamt material och har resår runt hela så att den dras över vagnen. Den fästs med två resårband som har krokar i ändarna, antingen fästs dem i varandra eller i något passande på vagnen. Sovkokongens fönster fram består av två olika lager, det första lagret är av samma mjuka material som resten av sovkokongen, det går att rulla upp helt eller fästas så att det täcker halvvägs. Andra lagret är ett svart mesh-nät som är samma som solskyddet består av. Det öppnas med dragkedja ovanifrån och går att öppna upp delvis eller att öppna helt och stoppa in i fickan längst ner. Det gråa tyget har en solskyddsfaktor på 30 UPF, meshpanelen ger inte så bra solskydd, men tillsammans med den gråa panelen blir solskyddet 50+.

DSC01031DSC01030DSC01032DSC01033

Outlooks solskydd har mjukt och följsamt tyg längst upp som träs över vagnen och det finns även en extra skärm av samma tyg som täcker delar av panelen. I övrigt är solskyddet i ett svart mesh-nät som inte är elastiskt. Solskyddet har en panel fram som öppnas med dragkedja, hela panelen kan vikas ner i solskyddets ficka längst ner. Det svarta heltäckande tyget ger ett UV-skydd på 50+. Panelen fram är i dubbelt mesh vilket ger ett UV-skydd på 40 UPF. På sidorna är enkelt mesh som inte ger så bra sydd (70 %).

DSC01034DSC01036

DSC01037

Jag tänkte även ta upp några skillnader. Eftersom sovkokongen är gjort i ett elastiskt tyg med resår runt om drar det ihop sig mer än solskyddet gör. Det gör att det ser mycket mindre ut, så stor skillnad i storlek är det inte. Men solskyddet är lite större vilket gör att det passar bättre till stora vagnar och till sittvagnar där avståndet mellan sufflett och fotstöd ofta är långt. Till liggvagnar däremot upplever jag det nästan som för stort. Sovkokongen har två par med resårband med krok medan solskyddet har tre par.

DSC01109DSC01113

Jag gillar att sovkokongen har flera olika användningsområden och att det fungerar året runt på ett annat sätt än vad solskyddet gör. Det känns också mer anpassningsbart eftersom det finns flera olika paneler vilket ger mer valmöjlighet. Jag gillar också att det känns mjukare och mer följsamt än solskyddet och det blir också lite mindre ihopvikt vilket gör det lättare att ta med sig. Solskyddet har dock högre UV-skydd och det känns som att det andas bättre än sovkokongen så om man bara är ute efter ett solskydd skulle jag kanske ändå välja det.

Outlook sovkokong kostar 300 kronor och Outlook solskydd kostar 400 kronor.

Mer om olika solskydd hittar du här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.