Mountain Buggy Duet 2.5

Igår var jag hos Jollyroom och kikade på alldeles nya Mountain Buggy Duet. Mountain Buggy kommer med en uppdaterad variant av sin Duet. Vagnen är sig lik på många punkter, chassit är det samma (ja, den är fortfarande 63 cm bred) och vagnen ser väldigt lik ut men det finns en hel del förbättringar.

_MG_7132

Mountain Buggy Duet 2.5 har fått annan färgdesign, den har lösa vändbara sittdynor i sitsarna som är i färg och suffletterna är också färgade. Vagnen finns nu i tre färger, röd, grå och även helsvart. När jag skrev att chassit är det samma var det inte helt sant. Chassit har nämligen en ny ihopfällning. Istället för att använda båda händerna och trycka in två knapparna på sidan av fotstödet, finns nu en knapp mellan sitsen och fotstödet som man trycker in för att fälla ihop vagnen. Vagnen har nu alltså enhandsfällning.

_MG_7125_MG_7126

Ihopfälld blir den lika stor som tidigare och vagnen väger 15,5 kg. Hjulen är lika stora som innan, 10 tums lufthjul, men man har förbättrat kvalitén på hjulen.

_MG_7138

Den stora skillnaden är dock liggdelen. Liggdelen heter nu Carrycot Plus eller Liggdel Plus och har en helt ny design. Liggdelen har blivit större, den är nu 80×30 cm. Underdelen av liggdelstyget är i mesh vilket ökar cirkulationen i liggdelen. Även madrassen är ventilerande med luftgenomströmning. Innertyget är avtagbart och tvättbart och det är även öko-tex märkt. Det finns också ordentlig ventilation i botten av liggdelen men det går också att täcka för under den kallare årstiden. Liggdelen väger 3 kg. Den har inte längre några bärhandtag undan bärs i suffletten eller i själva ramen. Sufflettbågen har alltså ett litet handtag för att bära den i och för att få sufflettbågen att stanna kvar i uppfällt läge drar man den lite uppåt. För att fälla ner den trycker man ner bågen lite. Du kan alltså fortfarande använda en hand för att justera suffletten. Det finns även fötter under så att liggdelen står stadigt på marken.

En annan riktigt bra förbättring är att liggdelen numera har klickfästen. Det ingår två klickfästen som du spänner på själva ramen på vagnen. Du kan sedan låta dem sitta där hela tiden och bara klicka dit och klicka loss liggdelen vid behov. Du behöver inte spänna runt något som du behövde på den tidigare modellen och du hör ett klick så du vet att liggdelen sitter fast ordentligt. Dessutom finns en lite mer upphöjd position för huvudet i liggdelen. Man bygger om liggdelen lite för att höja upp huvudänden vilket är väldigt bra för bebisar som kräks mycket, men också kan användas om barnet vill komma upp lite mer och trivs bättre i den positionen.

_MG_7139_MG_7147

Dessutom ingår det när man köper liggdelen en extra klädsel som fästs på samma ram som liggdelen. Det blir då en bakåtvänd sittdel. I utförandet är den väldigt lik face-to-face-sittdelen (som inte passar Duet) men skillnaden att den är större men framförallt att den har en maxvikt på hela 15 kg. I denna kan du alltså ha ditt barn bakåtvänt länge, kanske till 1-1,5 år. Suffletten till liggdelen används också när du använder ramen som bakåtvänd sittdel. Tyvärr är det dock bara ett fast halvliggande lutningsläge på sittdelen. Både liggdelstyg och sittdelstyg ingår alltså när du köper liggdelen som kostar 1399 kronor. Liggdelen finns med svart bas och sufflett i fyra olika färger, röd, blå, grå och svart. Den nya liggdel Plus passar även på äldre modeller av Duet.

_MG_7150_MG_7154_MG_7160_MG_7157

Man har dessutom gjort en helt ny design på sin sidokorg Joey. Den har nu en ordentlig och rejäl stålram och klarar en vikt på hela 18 kg! Joey har nu samma storlek som liggdelen vilket ger massor av plats. Här kan du packa en storhandling eller sådant du shoppat på Ikea utan problem. Det ingår också två shoppingkassar som passar i Joey’n så att du lätt kan lyfta ur det du packat.

_MG_7167

Mountain Buggy Duet 2.5 kommer i butik i månadsskiftet oktober-november och kommer att kosta lika mycket som innan, 6999 kronor. Liggdelen köps separat och kostar 1399 kronor.

Stort tack till Jollyroom som bjöd in mig och till Mountain Buggy som visade upp den nya vagnen.

56 thoughts on “Mountain Buggy Duet 2.5

 1. Sandra

  Hej:) har en duett som står & väntar på att bli använd, dock inte denna nya mod! Kan man köpa den nya liggdelen & använda på den gamla duetten? Mvh Sandra

  Svara
 2. Madde

  Hur pass rymlig är siitdelen? Min stora pojk är 2,5 och kommer åka i den här vagnen i vinter med overall på sig isåfall. Han väger 14 kilo och är 97 com lång. Blir denna för trång tror du?
  Ingår Facebook to face sittdelen eller måste man köpa till den? Liggdelen behöver man köpa till förstår jag. Jag har en två veckors bebis, funkar liggedagen hela vintern tror du?

  Svara
 3. Erica

  Hej!
  Kan man ha liggdelen ihop med shoppingkorgen, eller är det bara sittdelen och shoppingkorgen man kan ha tillsammans som på bilderna?
  Tack på förhand!

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Borde inte vara några problem att ha liggdel och shoppingkorg. Du måste dock ta bort sittdelsklädseln för att kunna använda shoppingkorgen, och det tar en stund så om man vanligtvis använder sittdelen blir det kanske lite bökigt.

   Svara
 4. Emma

  Hej! Tack för en bra blogg! Jag fick hem den nya liggdelen igår och besvikelsen är stor, klämman som ska fästas på mittenramen är ju för smal, går inte att klämma på!? Har en duet från 13, är det bara Jah som inte får till det? Tack på förhand/ Emma
  P.s har ringt butiken men får inget svar, så tänkte jag frågar experten direkt:)

  Svara
  1. Madde

   Jag har också en duet fr 2013 som jag köpt till den nya liggdelen till. Jag fick dit mittfästet, men det var ganska problematiskt första gången. Man fick trycka väldigt hårt..
   Dock så har jag reklamerat mitt mittfäste två ggr. liggdelen fäster inte så bra i. Man kan dra upp liggdelen utan att behöva trycka på knappen. Syskonhuset(där jag beställde ifrån) säger att mountain buggy ska göra om sitt mittfäste eftersom dem redan har fått in några reklamationer på det.. Fästet som är ytterst på vagnen har jag inga problem med utan det är bara mittfästet som inte funkat.. Hoppas det löser sig för dig! (dubbelkolla ditt fäste med så att inte liggdelen går att ta av utan att trycka på knappen!)

   Svara
 5. Julia

  Hej!
  Jag undrar om liggdelens mått på 30 cm är det yttre eller inre?? Stort tack för en jättebra sida som hjälp när barnvagn skall väljas :))
  Med vänlig hälsning, Julia

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag antar att det är innermåttet, men jag har bara tagit måttet från Mountain Buggys broschyr, inte mätt själv, så jag är inte 100 % säker.

   Svara
 6. Anna Albertsson

  Hej!
  Jag är på jakt efter en Syskonvagn och skulle behöva lite råd. Jag har ett barn på 2,5 år och en på 7 månader och funderar på att köpa denna Mountain buggy duet eller babyjogger city mini double gt. Vilken hade du rekomenderat? Eller har du något annat förslag. Vidare kan man använda face-face delen samtidigt som man har varukorgen Joey? Tacksam för svar, vänliga hälsningar, Anna

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! Det är svårt att säga eftersom jag inte testat någon av dem själv (bara vanliga duet) och du inte heller berättar vad du har för behov för vagnen. Jag tror att man ska kunna använda Face to face och joey samtidigt. Men du måste ta bort sittdelsklädseln på den sida du tänkt använda Joeyn.

   Svara
 7. Emelie

  Hej och tack för en super bra blogg!
  Jag skulle behöva råd vilken syskonvagn vi ska välja. Väntar andra barnet och storebror kommer vara drygt 2 år när lillskrutt kommer till sommaren. Är inne på en Duet eller på en Kronans syskonvagn. Jag åker mycket bil själv varför jag måste orka lyfta vagnen själv i och ur bilen och jag vill även kunna gå på ”skogsvägar” (alltså inte stigar utan mer ojämna grusvägar). Dessa två aspekter är de viktigaste, i övrigt uppfattar jag vagnarna som rätt likvärdiga på det stora hela efter att Duet har förbättrats i 2,5 modellen? Har förstått att Duet är lättare men får uppfattningen att Kronan har bättre köregenskaper… Vilken skulle du välja som använt båda? Eller finns det någon annan vagn?

  Tack på förhand!

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, jag skulle säga att körkänslan är bättre på Kronan Syskon, den har mycket bättre fjädring och större hjul, så jag tycker den är bättre lämpad för skogsvägar. Den är tung att lyfta, men jag tyckte Duet var så otymplig att lyfta in i bilen, den blir ju väldigt lång och svår att nå runt tyckte jag. Sedan vill jag säga att Duets bakåtvända sittdel inte fullt kan jämföras med en vanlig bakåtvänd sittdel. Den har ju bara ett fast läge och varken liggläge eller sittläge så det är nog inte alla barn som trivs i den. Jag gillar Kronan Syskon bättre, men Duet är billigare och smalare.

   Svara
 8. rosanna

  Hej. Har precis beställt en mountain buggy duet 2.5 och undrar om det går att använda en adaptrar som passar mellan Urban Jungle Duet och Maxi Cosi Cabriofix babyskydd på den?
  Din blogg är super och har hjälpt mig en hel del att hitta vad vi söker i vagnvärlden☺

  Svara
 9. Ida

  Hej! Jag har en mountain buggy Duet från dec 2012. Min kompis köpte en från 2011. Vi tänkte beställa varsin liggdel, denna carrycot plus, eftersom den skall passa på äldre modeller av Duet. MEN nu läser jag på Babylands hemsida att den bara passar modeller från oktober 2012, stämmer detta? Har inte sett den infon någon annanstans än på Babyland… Min borde ju vara lugnt men frågan är om den passar på min kompis vagn.
  Mvh Ida

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Mountain Buggys säljare har sagt till mig att den passar även äldre modeller, hon sa inget exakt årtal men jag är ganska säker på att det inte har skett några förändringar på liggdelen tidigare så det låter konstigt att det bara skulle vara från en viss årsmodell som den nya liggdelen passar.

   Svara
 10. Karolina

  Tack för en bra recension!
  Är i tagen och väntar barn nummer två och behöver en dubbelvagn en period nu då min första dotter är två år. Hon åker inte särskilt mycket vagn idag, men den är bra att ha när vi ska lämna på förskolan och så.
  Jag vill försöka undvika att ha en vagn bred som en pråm som stoppar upp hela närbutiken som vi handlar i dagligen, så jag har tittat lite på duetten och bugaboo.
  Dock tänker jag att donkeyn är ganska dyr vagn att använda under så kort tid, samt att jag hört att den är lite kort i sitsen till äldre barn.
  Du skriver att kronan har bättre köregenskaper, men jag har för mig att den tar större plats i bakluckan när man packar? Vi bor i söder men bilar en del långresor att hälsa på familj i Norrland, så en hyffsat kompakt lösning till bilen är prioriterat. (Det är dock helt ok att plocka av hjul etc för sådana resor).
  Vilken vagn skulle du rekommenderat?

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Nja, Kronan Syskon och MB Duet har väldigt olika form, Duet är lång och platt medan Kronan Syskon är kort och hög. Tar man av sittdelar och hjul på Kronan Syskon blir den dock riktigt kompakt. Den har dock inte så jättestor sittdelar.

   Svara
 11. Elin

  Hej
  Vet du om det går att använda åkpåse i ”face to face” delen? Eftersom liggdelen är så liten så är jag rädd att inte bebisen (som kommer i oktober) kommer få plats hela vintern (läste någonstans 4-5 mån innan de växt ur liggdelen) och hade då tyckt det känts bra att kunna använda en åkpåse innan våren kommer. Har du någon aning?
  Tack för en bra blogg!

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja,du kan använda åkpsåe i, någon lite mindre variant skulle jag välja så det inte blir så bylsigt.

   Svara
 12. Linda

  Hej!

  Har en MB Duet 2.5 och har stött på ett problem. Hur ska jag skydda lillen i face-to-face-delen mot regn? Lyckas inte hitta något regnskydd hos MB som är anpassat för denna.

  Svara
 13. Mary

  Hej! Jag undrar om standardsittstandarstandardsittdelarna är vändbara? Dvs att jag kan ha de mot mig? Eller är det bara face to face sittdelen som är vändbar? Tråkigt att face to face sittdelen inte går att justera i sitt sitt o ligg läge.

  Svara
  1. Kristin

   Nej de vanliga sittdelarna är tyvärr inte vändbara. Håller med dig om att det är jättesynd att face-to-face-delen inte går att justera läge på.

   Svara
   1. Mary

    Tack för snabbt svar!

    Jätte tråkigt, annars hade jag lätt velat köpa den.
    Jag undrar om den face to face är bekväm för en ungefär 6 månaders bebis upp till nästan 1 år?
    Exempelvis när barnet sover eller vill sitta. Så himla tråkigt 🙁

    Svara
  1. Kristin

   Nej Joey köper man separat. Du kan ju självklart använda vagnen utan att 2 barn sitter i den :-). Men ska du ha den som enbart singelvagn så är ju Joey suverän.

   Svara
 14. Mary

  Nu har jag köpt vagnen 🙂 tyckte ändå att det var bäst val för oss. Men har köpt joey bagen separat men den är från 2014, jag hoppas att den passar ändå, eller gör den?

  Svara
 15. frida

  Är väldigt långt efter själva inlägget här men undrar så, vi har en gammal mountain buggy Swift köpt 2012. Nu undrar jag så om det finns en sån facetoface del att sätta på denna vagn? Hittar inte denna info någonstans! Super tacksam för ev svar!

  Svara
 16. Mikaela

  Hej Elin! hjälp!
  Jag har precis fått ett nytt chassi till min duet 2.5 och den har exakt samma problem som den förra jag nyss reklamerade i butik, vänster framhjul vobblar och ”svävar” även med belastning på båda sitsarna. Drar även mycket åt höger. Är detta ett vanligt problem med Duet, eller har jag bara otur igen? Vad tror du?

  Tack på förhand!
  /Mikaela

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Det är inget jag hört om skulle vara vanligt och vi har även sålt en hel del Duet i butiken där jag jobbar och aldrig fått reklamation på det så jag tror inte det är vanligt, reklamera igen.

   Svara
 17. Marie

  Hej! Vi har en mountain buggy duet från 2012. Finns det någon face to face del som passar till denna? Med vänlig hälsning,

  Marie

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! Ja, du kan köpa den nya plus-liggdelen till Duet så får du med face-to-face sittdelen, den passar även äldre modeller av duet.

   Svara
 18. Marie

  Tack för svaret! En sådan ska vi köpa men vet du om man kan sätta på suffletten på face-to-face sittdelen?
  Med vänlig hälsning, Marie

  Svara
 19. Emilia

  Hej!
  Jag undrar om jag kan köpa den nya liggdelen plus och sätta den på en gammal duet? Undrar även om jag kan använda en äldre face to face del som har suttit på en singel Urban Jungle på en duet?
  Samma barnvagnsaffär gav mig både ett ja och ett nej svar på samma fråga så jag blir så osäker.
  Vänliga hälsningar Emilia

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Den nya plus liggdelen (duetens) passar till äldre duet. Urban Jungles face-to-face sittdel passar inte Duet, den är alldeles för bred.

   Svara
 20. Tina

  Hej, är det normalt att vänster framhjul vobblar och ”hänger i luften” när bara 1 barn är i vagnen? ( i liggdelen) barnet är endast 2 veckor så belastningen borde inte bli så stor på höger.. vagnen är helt ny!

  Svara
 21. Ellen Andersson

  Hej! Det finns ju adapter till denna vagn för maxicosi, men tror du man kan använda ett besafe babyskydd på vagnen fast det inte är utskrivet som ”godkänt” babyskydd på adaptern? Eftersom maxicosi och besafe har samma fästen tänkte jag…

  Tack för en bra blogg och guidning i vagndjungeln!

  Svara
 22. Disa

  Jag måste bara inflika att jag har sett att det går att fälla face to face delen på just denna modell. Mens den nya face to face. Så det finns 2 lägen ligg och vilo läge..

  Svara
 23. Sofia

  Hej
  Vet du om man har en MB duet från 2013 kan man köpa till joeybag o fästa på samma
  Chassi utan problem om man vill använda den enbart som singelvagn?
  Hälsn
  Sofia

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.