Nordic Cab 2015

DSC07841

underBARA BARN besökte jag även Nordic Cabs monter. Där fick jag veta en del om deras nyheter för årsmodell 2015. Det kommer en hel del förbättringar på den befintliga modellen men den största nyheten är att det i vår, någon gång runt april kommer komma en helt ny modell.

Den vanliga Nordic Cab kommer att få modellnamnet Explorer. Man har gjort om det svängbara framhjulet så att det är ett enkelhjul. Det sitter också mycket längre in mot vagnen och i mitten av vagnen så att vagnen blir kompaktare och inte blir så lång när man använder den med svängbart framhjul.

DSC07845

Man har också mer vaddering i sitsarna. Sitsarna har sedan tidigare helt plant liggläge.

DSC07843

Man har också gjort om designen lite med mer gråa fält och denna modell kommer endast finnas i rött, inte blått som den gjort innan.

DSC07846

En annan förändring är att man gjort om selen som man använder när man har vagnen som skidpulka så att den ska vara mjukare och bekvämare för den som drar pulkan.

Den stora nyheten är dock den helt nya modellen som kommer till våren. Den heter Urban och det stora med den är att den har individuellt ställbart liggläge i sitsarna. Nordic Cab har tidigare varit den enda cykelvagnen på marknaden med liggläge men man har då behövt fälla båda barnen. Nu kommer man alltså med en ny modell där man kan fälla ett av barnen i liggläge och ha det andra i sittläge. Andra funktioner är ställbart handtag, skivbromsar och justerbar fjädring. Vagnen är också 76 cm bred istället för 80 cm som Explorer är. Precis som Explorer går Urban att använda som barnvagn med cityhjul, cykelvagn och joggingvagn. Den förväntas komma ut i april alltså.

5 thoughts on “Nordic Cab 2015

 1. Anna

  HEj!

  Jag undrar om du vet ngt om den nya modeller nordic cab urban som enl. din blogg skulle kommit ut i våras? Jag kan inte hitta ngt om den! Kommer annars köpa explorer men känns trist om den andra är på G att komma och är bättre. Vet du ngt om den modellen?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Senaste jag hörde var juli, men jag ska höra med dem igen om det kommit något nytt datum.

   1. Elin Inläggsförfattare

    Nu har jag fått svar, den har blivit ytterligare försenad och kommer troligtvis till hösten.

 2. Madeleine

  76 cm verkar vara det ultimata så jag vill nog vänta tills den kommer.. Hittar fortfarande inget på nätet om urban, har di fått nytt datum när den kommer? Jag skulle vilja ha en nu men vill ha urban istället för explorer. Är det delbart säte i explorer också? Lite otydligt om man måste köpa en extra grej till 2015 explorymodellen eller inte. Kommer inte Urban förrän till våren så kanske det blir en explorer iaf…

  Tack på förhand.

  mvh Madeleine

Kommentarer är stängda.