Nyheter från Mountain Buggy

Mountain Buggy hade ett intensivt år förra året då man uppdaterade alla vagnar till Evolution-modellen och dessutom kom med både Mini och Cosmopolitan. Trots det kommer de med en del nyheter och uppdateringar även nu.

Mountain-Buggy-Cosmopolitan-liggdelMountain-Buggy-Cosmopolitan-liggdel[3]

Mountain Buggy Cosmopolitan som presenterades i våras har en sittdel som går att göra om till en plan liggyta för nyfödda. Tycker man inte att den liggplatsen är tillräckligt ombonad för bebisen finns nu möjligheten att köpa till en “riktig” liggdel. Samma ram som till sittdelen används fortfarande, men köper man liggdelen för man en djupare och mer ombonad liggdel. Det ingår liggdelstyg, bottenplatta, madrass, stomme och lock när man köper liggdelen. Suffletten är alltså samma som till sittvagnen. Även sittdelens båge går att fästa på liggdelen. Botten och madrassen på liggdelen är ventilerad, och insidan är gjord i ett mjukt och naturligt bambufiber. Liggdelen kostar ca 1300 kronor och finns redan nu att köpa.


Som ett tillbehör till Mountain Buggy Duet finns det snart 10 tums Aerotech-hjul att köpa. Det är samma punkteringsfria hjul som sitter på Mountain Buggy Mini. Det är punkteringsfria hjul, som har en EVA- och gummiblandning och luftkanal. En uppsättning hjul till Duet kostar 1400 kronor.

Mountain-Buggy-Duet-aerotech

En nyhet som nyligen presenterats är Mountian Buggy Terrain i färgen Navy.

Mountain-Buggy-Terrain-Navy

De flesta av Mountain Buggys liggdelar finns bara i svart, men man satsar i stället på att sälja färgglada utbytbara suffletter till alla deras liggdelar. Till Swift, Mini och Duets liggdel finns sufflett i rött, grått och lime. Till Urban Jungle’s liggdel finns sufflett i Jade, Flint, Chilli, Sand och Ocean. Suffletterna kostar 400 kronor styck. De färgade suffletterna till liggdelarna har funnits till salu enda sedan januari.

Mountain-Buggy-Urban-Jungle-Ocean-liggdelMountain-Buggy-Duet-Chilli

 

Mountain Buggy kommer också med en helt ny åkpåse, i dun. Åkpåsen har utsida i nylon med silikonbeläggning, fyllning i 80 % dun och 20 % fjädrar och insida i fleece. Åkpåsen har öppning med dragkedja mitt fram, huva med resår för att slippa snören, öppning för fötterna längst ner och kommer i en påse för enkel förvaring. Dunåkpåsen finns i rött, grått och svart och kostar 1800 kronor.

Mountain-Buggy-dunåkpåse

Mountain-Buggy-Travel-bag

En annan nyhet som kom för ett tag sedan är en universal transportväska från Mountain Buggy/Phil & Teds. Transportväskan blir kompakt när man rullat ihop den och väger under 2 kg, den har också en axelrem för att man lätt ska kunna bära den med sig. Storleken är anpassningsbar med ett maxmått på 106x64x34 cm. Transportväskan är vadderad och stängs ihop med karborre. Den har hjul för att man ska kunna dra väskan efter sig när den är packad. Väskan finns i brunt och grönt och kostar 900 kronor. För tips på hur man bäst packar olika vagnar och viker ihop väskan, spana in denna video.

2 thoughts on “Nyheter från Mountain Buggy

 1. Frida

  Hej!
  En fråga till dig som verkar veta allt om barnvagnar;) jag har försökt reda ut ifall urban jungle evolution kommer få några ändringar till sin 2014-års modell? När jag pratat med babyproffsen sa hon att dom inte jobbade med årsmodeller utan att evolution är den ”nyaste” som gäller bara att det blir ett nytt tillverkningsår men trillade in på en dansk sida nyligen där det stod att den ”nya” skulle bli ca 15 cm kortare ihopfälld, vet du något om detta? Tacksam för hjälp, undrar om man ska vänta på ny modell eller om den inte kommer:)
  Mvh frida

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! Det stämmer att Mountain Buggy inte har några årsmodeller utan uppdaterar när som helst under året. Det stämmer att det (troligtvis) kommer komma en Urban Jungle som är kortare ihopfälld, men när är inte bestämt och det är bara prototyper som visats upp än så länge. Så om du vill ha en ny vagn nu så skulle jag absolut köpt en, det är inga andra ändringar på gång inom en snart framtid.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.