En god investering

Har du en barnvagn med lufthjul? Då behöver du en pump. I vissa fall får man med en liten handpump till barnvagnen och i vissa fall ingår ingen utan man får köpa till en. Oavsett vad är mitt stående tips att “investera” i en fotpump. Jag skriver investera inom citationstecken för faktum är att en fotpump från tex. Biltema oftast är billigare än en barnvagnspump från barnvagnsaffären. Vi köpte en fotpump från Jula i våras (äntligen, jag kan inte förstå varför vi inte gjort det tidigare!). Den kostar 50 kronor och det är så mycket enklare att pumpa däcken när man kan stå upprätt, varje pumpning ger mycket mera luft i däcken och dessutom har du mycket mer kraft i benet så du behöver inte ta i lika mycket.

Fotpump-biltema

Vad man måste tänka på är att munstycket är tillräckligt litet så att det kommer in mellan ekrarna på de mindre hjulen, det underlättar också om slangen är böjlig. Vi har denna pump från Jula, det finns en likadan på Biltema. Från början köpte vi en från Clas Ohlson men den var för klumpig vid fästet och gick inte att få in till ventilen på 10-tumshjulen, så den fick vi lämna tillbaka.

Om man vill kan man ha en smidig liten handpump också, som alltid är placerad i varukorgen eller någon ficka på vagnen, så att man alltid har en pump med sig, för det är fotpumpen inte så smidig till. Men för påfyllning av luft och underhåll hemma så tycker jag att fotpumpen underlättar jättemycket.

2 thoughts on “En god investering

Kommentarer är stängda.