Geggamoja åkpåse

Det blev visst ingen vinter i år, jag kan räkna på ena handen de dagar vi haft riktigt vinterklimat här i Göteborg i år. Det gör tyvärr att jag har haft svårt att testa några av vintertillbehören lika noga som jag skulle vilja, det gäller tex. min Geggamoja åkpåse. Men jag har använt den och ska därför ge en liten recension.

I ett samarbete med Geggamoja har jag fått testa deras åkpåse. Det som är speciellt med Geggamojas åkpåse är att den är i riktigt funktionsmaterial, som är vattentätt och vindtätt men ändå andas. Vattenpelaren är 10 000 mm och sömmarna är tejpade. YKK-dragkedjan fram är också vattentät. Som man bör så använder jag regnskydd på vagnen om det regnar, men om man glömt regnskyddet, om det ändå regnar in i vagnen eller om regnskyddet läcker (vilket nog är vanligare än man tror) så är det superbra att åkpåsen är vattentät så att barnet i alla fall inte blir blött. Att den är vindtät är också en stor fördel eftersom det blåser mycket här och vinden gör ju att kylan upplevs mycket kallare, men det slipper alltså barnet i åkpåsen.

DSC03510b

Geggamoja åkpåse är rymlig, 110 cm lång och 45 cm bred, min stora som snart är tre år har inga problem att få plats. Åkpåsen har en dragkedja mitt fram och den har öppning för fötterna längst ner. Åkpåsen har en extra flik som man viker över när barnet har fötterna i åkpåsen och när man vill ha fötterna utanför viker man bak hela fliken.

DSC02643DSC02648

På insidan av åkpåsen är mjuk mysig fleece och den är stoppad med Thermolite. Det finns uttag för fempunktssele, tyvärr finns bara en höjd för axelbanden. Jag upplever också att uttaget för grenband och midjeband sitter placerade ganska långt ner, vilket gör att man måste dra upp åkpåsen mycket så att det blir mycket plats upptill men inte så mycket utrymme kvar för benen.

DSC02650DSC02651

Åkpåsen går också att knäppa upp helt och hållet och vika ut om man tex. vill använda den som filt.

En grej som jag uppskattar är att åkpåsen inte är så tjock och därmed inte tar så stor plats, men den håller ändå värmen bra. Åkpåsen levereras i ett fodral ungefär som en sovsäck, vilket gör den mer kompakt och är smidigt att förvara den i och även bra om man ska ha med sig åkpåsen i varukorgen och tex. använda den först när barnet ska sova.

DSC03607

Det finns några fina detaljer på åkpåsen, som fleece-flärpen som täcker dragkedjan och gör att den inte skaver på barnet. Längst upp i huvudändan finns resårband som kan spännas åt med knappar för att dra ihop åkpåsen runt barnets huvud. Märket geggamoja är tryckt på den utvikbara flärpen vid fotändan.

DSC02644DSC02645DSC02647

Jag har som sagt inte använt åkpåsen så jättemycket, men de gånger jag gjort det har dottern hållits varm och go. En nackdel med åkpåsen är att det inte finns något att fästa den med i vagnen, varken någon kant att vika över eller gummipluppar som förhindrar den från att glida. Därför glider den lätt ner i sittdelen.

2013-11-16 08.57.37

Jag har även använt åkpåsen i liggdel. Trots att åkpåsen är lång funkar det bra om man viker den lite i fotändan. Åkpåsen höll min lilla varm och go (han hade bara mössa på sig) och åkpåsen känns väldigt mjuk och mysig.

DSC03608DSC03609DSC03614

Geggamoja åkpåse finns i svart med detaljer i turkost eller cerise. Den kostar 1099 kr och finns att köpa tex. här.

2 thoughts on “Geggamoja åkpåse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.