Phil & Teds Smart Lux

Phil-&-Teds-Smart-Lux[3]

Phil & Teds lanserar en helt ny singelvagn, en utveckling och lite lyxigare variant av deras sulky Smart. Smart Lux är en liten och smidig vagn med vändbar ergonomisk sittdel. Vagnen har 12 tums lufthjul bak och 10 tums punkteringsfria låsbara framhjul med fjädring. Handtaget är ergonomiskt och har en fast höjd på 105 cm. Bromsen är en enkel fotpedal.

Phil-&-Teds-Smart-Lux-hjul

Sittdelen går att förvandla till en plan liggyta för nyfödda genom att knäppa upp några spännen, men vill man hellre ha en “riktig” liggdel finns det en sådan att köpa till för 1400 kronor.

Phil-&-Teds-Smart-Lux-liggläge

Sittdelen är ergonomisk och vändbar. Den har fempunktssele, ställbart fotstöd, båge som går att svänga undan och tre olika lutningslägen. Suffletten har en extra mesh-panel som öppnas upp med en dragkedja och det finns även tittlucka i suffletten.

Phil-&-Teds-Smart-LuxPhil-&-Teds-Smart-Lux-bakåtvänd

 

Eftersom sittdelen kan göras om till liggdel kan du även välja att ha en bebis lite mer upprätt genom att ändra läget eller ha ett äldre barn mer plant genom att knäppa upp spännet i ryggen. Smart Lux går även att använda tillsammans med flera olika babyskydd. Alla konfigurationer hittar du här.

Phil & Teds Smart Lux är endast 55 cm bred och väger 11,9 kg. Vagnen fälls ihop genom att trycka in en knapp på handtaget och trycka ihop chassit, den har automatiskt lås ihopfälld. Hopfälld blir den 110x55x31 cm, den är alltså väldigt platt, men ganska lång. Maxvikt i vagnen är 20 kg.

Phil-&-Teds-Smart-Lux-CobaltPhil-&-Teds-Smart-Lux-RubyPhil-&-Teds-Smart-Lux-taupe

Phil & Teds Smart Lux finns i tre färger på sittytan, Cobalt (blå), Ruby (röd) och Taupe (grå). Vagnen finns för leverans i början av mars och priset är 4000 kronor.

En instruktionsfilm för Smart Lux finns här och en reklamfilm finns här.

23 thoughts on “Phil & Teds Smart Lux

 1. Jessica

  Det ser ut att vara precis en sån vagn jag behöver! Vet du om man kan beställa den i Sverige eller i övriga Europa?

  Jag är också nyfiken på att höra mer om vad du tycker om din Quinny Zapp Xtra 2. Jag har precis köpt gamla xtran och jag tycker den känns väldigt klen och ömtålig och lite ranglig. Däremot glider man ju fjäderlätt fram med den på stan.

  Tack för en jättebra blogg med en massa expertkunskap!
  Jessica

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Den går att beställa i Sverige så fort den har lanserats ordentligt, i början på mars alltså. Ja, visst är zappen lite klen och ranglig, framförallt saknar jag fjädring. Men det är nog ingen skillnad mellan zapp xtra och zapp xtra 2, jag skulle tro att de har samma chassi.

   Svara
 2. jessica

  Hejsan.
  Vet du var man kan kolla vilka butiker som kommer att sälja p&t smart lux?
  Tack för en bra blogg!
  Hälsningar Jessica

  Svara
 3. stephanie

  hej! om man har valet mellan att köpa en phil & ted lux smart eller en begagnad bugaboo cameleon+ (nyskick) för samma pris, vad skulle du välja? viktigt för oss är att ha en liten och smidig vagn som funkar i små hissar och för storstadsliv.
  TACK!

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag har aldrig ens sett smart lux i verkligheten så det är svårt att säga vilken jag skulle föredra. Jag var dock inte så förtjust i cameleon + (det finns en recension här på bloggen). Samtidigt är cameleon mer vagn för pengarna och den har mycket bättre andrahandsvärde.

   Svara
 4. stephanie

  hej! om man har valet mellan att köpa en phil & ted lux smart eller en begagnad bugaboo cameleon+ (nyskick) för samma pris, vad skulle du välja? viktigt för oss är att ha en liten och smidig vagn som funkar i små hissar och för storstadsliv.
  TACK!

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! Phil & Teds äger Mountain Buggy, de har alltså alla rättigheter att kopiera av dem och min uppfattning är att de två märkena blir mer och mer lika varandra. Mountain Buggy gör inline-vagnar, Cosmopolitan och smart lux är väldigt lika osv.

   Svara
 5. Tove

  Hejsan!
  Funderar fortfarande på vilken vagn jag ska köpa, vet du om phil and teds smart lux går att fälla bakåtvänd? britax b- smart verkar inte gå annars tittade jg lite på den med 😉
  //Tove

  Svara
   1. Sofia L

    Jag går och funderar på att köpa en smart lux. Hur är den? Trivs du med den? Jag undrar om den har fotstöd fram, då jag kan behöva köra min långa tvååring i. Jag gillar lösningen med liggdelen. Vill egentligen ha en sittvagn med fullt liggläge som har gammal hederlig sittdel, men då är det typ teutonia eller emmaljunga som är ganska dyra.

    Svara
    1. Jessica

     Hej,
     Jag trivs med den jag tror att man kan köpa till ståplatta att till, har inte behövt det.
     Har haft den till min dotter från att hon föddes och är nu 4 mån gammal.
     Jessica

     Svara
     1. Lisa

      Hej jessica.. Jag har tänkt köpa denna vagn. Jag undrar bara över bältet/spännena i vagnen. Har tänkt använda den från nyfödd och har läst att man ej kan ta ut säkerhetsbältet, hur har det funkar för er?

 6. danielle

  Hej jag älskar din blogg!! Är också barnvagns nörd och ska köpa en liten smidig sitt vagn till lill killen men är lite osäker om jag ska köpa easy walker june/mini eller phil &Teds smart lux. Har du något expert råd?

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! Vad roligt att du gillar min blogg 🙂 Det är svårt att säga, jag har inte ens sett de i verkligheten. June har jag provkört och den är verkligen omöjlig att häva, därför skulle jag välja Mini i sådana fall. Smart Lux vet jag inte alls hur den är tyvärr.

   Svara
 7. Andrei

  Hello,

  The following domain name is currently for sale : smartlux.net

  Let us know if there is interest as we are reaching out to a number of businesses within the industry.

  Best regards,
  Andrei Dobrescu
  Acquisition & Sales of Mix Domains

  Rua Graca 120 | 2560 Lisbon | Portugal
  Cell: (00 351) 969 360 236
  (+1 345) 949 6263
  Email: info@mixdomains.com

  This is a one-time advertisement that is being sent to your company just once; please reply « STOP » if you no longer wish to receive domain branding offers in the future.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.