Kronan City och samarbete med Littlephant

Läs min recension av Kronan City

 

Kronan kommer om ett par veckor presentera en ny vagnmodell som de kallar City. Det är en stadsvagn som är lite mindre än Duo S (56 cm bred!) och den kommer säljas som sittvagn. Sittdelen är vändbar och det är samma sittdel som på Duo och Duo S. Man kan också köpa till liggdel (som är mindre än Duo och Duo S liggdel) eller mjuklift som är anpassad efter sittdelen och dockas fast i fästena för bågen.

Kronan-City-Littlephant

Kronan City har 10 tums svängbara lufthjul fram och 10 tums lufthjul bak. Den har lite nättare handtag än Duo S (men det är fortfarande ergonomiskt) och bärhandtagen finns kvar men är mycket mindre. Vagnen levereras från och med 3 juni.

Det kommer även ett designsamarbete med Littlephant som ni ser på bilden. Designen kommer till City.

Jag har faktiskt själv en City här hemma men får inte lov att berätta så mycket mer om den just nu. Men strax efter att den är presenterad lovar jag att komma med en mycket utförlig recension och berätta allt om den. Har ni några frågor så ställ dem så ska jag svara längre fram.

En annan nyhet är att Kronan kommer med babyskyddsadapter till Duo, Duo S och City. Adaptern passar till Maxi-Cosi Cabrio Fix, Citi och Pebble och BeSafe IziGo babyskydd och kostar 499 kronor. Leverans från 10:e maj.

Kronan-babyskyddsadapter

Kronan Barnvagnar

14 thoughts on “Kronan City och samarbete med Littlephant

 1. Marita

  Spännande! Jag har ett gäng frågor som jag radar upp nedanför 🙂

  Är den smidig att fälla?
  Blir den liten ihopfälld?
  Går den att fälla med sitsen på? Åt båda håll?
  Är framhjulen låsbara?
  Fjädring på alla hjulen?
  Vikt?
  Plant liggläge?
  Ställbart fotstöd?
  Maxvikt på barnet?
  Går det att ta av och byta suffletten?
  Vad kommer den kosta?

  Jaa det var det jag kom på just nu 😉 ser väldigt spännande ut!

 2. Natalia

  Elin, hur tror du denna vagnen är att resa med? Du har väl haft ett bee, vad tror du om den jämförelsen? Likvärdigt?

 3. Henrietta

  Spännande!! Kan du i din recension skriva ett par ord om hur den skulle vara som sulky? Det är ju ett extremt dåligt utbud på bakåtvända sulkys, och ffa med svängbara framhjul. Vi har nu en Kronan sulky som vi är väldigt nöjda med, utom just på dessa två punkter. Tack!

 4. Anna

  Och jag som just tänkte köpa en Brio Smile, så såg jag detta inlägg! PRECIS vad jag vill ha, kommer absolut att köpa den, beroende på pris. Du har inte fått en ungefärlig prisuppgift??

 5. Martina

  Oj vilken bra nyhet.
  Har haft is i magen och väntat in nyheterna 29 apri. Trodde mest att det var nya färger till duo s som skulle komma men detta verkar ju bättre!. Är det så man kan fälla upp ryggen på liggdelen här oxå?

  1. Martina

   Hmm jo men att man kan köpa till en liggdel som är mindre än liggdelen till duo s.
   Så det var den liggdelen jag tänkte på.

 6. Karin

  Jiiihuuu… det här var bästa nyheten! Jag har precis ställt en fråga gällande recensionen du skrev om Dou S men här har jag ju både svaret och lösningen. Det här är ju bara min vagn känner jag 🙂 Mycket bra blogg måste jag säga, både matnyttigt info gällande barnvagnar, informativ och uppdaterad. Hejja!
  Jag ska ha mitt (andra) i augusti så då borde jag hinna köpa den nya modellen va?
  Med vänlig hälsning Karin

 7. Isabelle

  Vikt, längd uppfälld, mer eller mindre lättrullad än Kronan sulky?, storlek jämfört med Kronan sulky, sittposition jämfört med Kronan sulky, hävkraft jämfört med sulkyn…

Kommentarer är stängda.