Britax B-Motion vs BabyJogger City Mini GT

I förra veckan var jag på Babyproffsen Backaplan och klämde på Britax B-Motion, jag passade även på att ta lite jämförelsebilder på Britax B-Motion och BabyJogger City Mini GT. GT:n har jag själv haft men B-Motion har jag bara testat i butik.

IMG_0242

IMG_0191bIMG_0156b

Största skillnaden mellan Britax B-Motion och BabyJogger City Mini GT är att B-Motion har fyra hjul medan GT:n har tre. Båda vagnarna är framåtvända sittvagnar med fullt liggläge men de saknar uppfällbart fotstöd. Båda vagnarna går att komplettera med liggdel och det finns babyskyddsadapter till båda vagnarna.

BabyJogger CM GT har lite större sittdel än B-Motion, GT:ns sittdel har en ligglängd på 104 cm medan B-Motions sittdel är 97 cm lång. Jag upplever det som att B-Motion har högre upp till suffletten, framförallt med suffletten infälld medan GT:n har längre fotstöd. GT:n har också lite högre sits. Bilden när min dotter provsitter GT:n är tagen i oktober och trots att det var 6 månader sedan har hon inte vuxit många centimeter sedan dess. Men tänk alltså på att hon är ca 3-4 cm längre när hon sitter i B-Motion. Hon är för övrigt två år och ca 85 cm lång.

Som jag nämnde har båda vagnarna fullt liggläge som justeras med remmar i ryggen. Det finns nät på bakstycket av vagnen på båda vagnarna. Båda vagnarna har sufflett som går att fälla ut i flera olika steg. GT:ns sufflett har två stora tittluckor medan B-Motion har en liten vädringslucka. I sitt utfällda läge är GT:ns sufflett mycket mer täckande.

IMG_0249

Dock har B-Motion en extra vädringspanel i suffletten, fäller man fram den så täcker dem likvärdigt.

IMG_0250

Britax B-Motion har fyra lufthjul och den har också riktigt bra fjädring både i chassit och på framhjulen. GT har bara fjädring på framhjulet och den har skumfyllda gummihjul vilket gör att man slipper punktering men de är också hårdare än lufthjul.

IMG_0244

B-Motions bakhjul (till höger) är 10 tum medan GT:ns bakhjul bara är 8,5 tum. Här syns också chassifjädringen på b-motion tydligt, något som GT:n alltså saknar.

IMG_0248

Framhjulen på B-Motion är 7 tum, GT:ns framhjul är 8,5 tum. Framhjulen går att låsa på båda modellerna. B-Motion har alltså fyra hjul vilket gör den mer stabil men framhjulen är alltså mindre, vilket kanske gör att den klarar terräng och snö sämre.

Båda vagnarna har knäledshandtag med många lägen, men B-Motions handtag sitter lite lägre än GT:ns. B-Motion har skumgummihandtag medan GT har mer gummiliknande handtag. Jag vill också nämna bromsen, GT har nämligen handbroms i form av en spak på handtaget som vänds över när vagnen ska bromsas. B-Motion har vanlig fotbroms, en pedal vid ena bakhjulet som ska tryckas ner. Varukorgen är större på GT än B-Motion, men B-Motions ser ut att vara mer lättåtkomlig och plattare, vilket jag gillar för det gör det lättare att packa i den.

IMG_0246

IMG_0243

  BabyJogger City Mini GT Britax B-Motion
Bredd: 62 cm 55 cm
Längd (handtaget infällt): 96 cm 83 cm
Längd (handtaget utfällt): 112 cm 100 cm
Hjulbas (svängradie): 68 cm 57 cm

Jag hänvisar till bilder och mått här ovanför men vi kan konstatera att det är stor skillnad på storleken uppfälld på GT och B-Motion. B-Motion är 7 cm smalare och 12 cm kortare, bland annat.

Så, nu till det viktigaste när det gäller dessa vagnar, nämligen hopfällningen. Båda vagnarna har nämligen enhandsfällning och blir väldigt kompakta ihopfällda. Enligt säkerhetsregler måste en vagn alltid ha två spärrar för att fälla ihop den, så att det inte sker av misstag, detta har man löst på olika sätt. GT:n har en tryckknapp på var sida av chassit som ska knäppas upp varje gång man ska fälla ihop vagnen och när man har fällt upp den behöver man knäppa dem igen. B-Motion har en knapp på ena sidan av chassit som trycks in och hålls intryckt tills du fäller ihop vagnen. När du fäller upp vagnen åker den ut automatiskt.

IMG_0174IMG_0097

När man sedan gjort detta (lite olika krångligt beroende på vagn, som ni förstår). Så är det bara att dra i handtaget i sitsen och då fälls vagnen ihop. Båda vagnarna har automatiskt lås hopfällda.

IMG_0251IMG_0252

Mått hopfälld: 70x55x27 cm 80x62x25 cm

Båda vagnarna blir riktigt små och smidiga ihopfällda, men B-Motion blir lite mindre både på längden och bredden.

Britax B-Motion väger 10,5 kg och BabyJogger City Mini GT väger 9,5 kg, så de skiljer ett kilo.

Britax B-Motion kostar ca 3000 kronor (verkar ligga lite olika men den går i alla fall att hitta för det) och då ingår bågen. BabyJogger City Mini GT kostar ca 4200 kronor och då ingår ingenting. Att köpa till bågen kostar tex. 350 kronor.

Eftersom jag inte haft B-Motion själv kan jag inte kommentera hur de är att köra. Vi gillade vår GT men hade ingen bil och tyckte den var stor på bussen. Nu ska vi snart köpa bil och överväger en B-Motion som bilvagn. Den är inte bara mindre utan har även fyra hjul, riktiga lufthjul och bra fjädring.

Läs min recension av BabyJogger City Mini GT här.

9 thoughts on “Britax B-Motion vs BabyJogger City Mini GT

 1. Sandra

  Åh, den har allt det jag saknade hos GTn! Synd att den kommer ett år för sent, blir inga fler vagnar till min 3-åring.

 2. Lotta

  Hej!
  Åh vad jag gillar din blogg!! Äntligen en jämförelse mellan dessa två vagnar. Har haft en Brio Go fram till nu. En underbar vagn, kompakt och otroligt lättkörd! Nu har jag köpt en Emmaljunga Scooter S och den är snygg och bra men vilken trögrullad vagn!!! Varför är det ingen som har skrivit om detta?! Blev så besviken! Har kört vagnen både på asfalt och på skogsväg och lika trögrullad på båda underlagen.
  Vad har du för erfarehet av Emmaljungas hjul? Eller är jag bara bortskämd från Brio Go’s otroligt lättrullade hjul…
  Jag funderar på att sälja Scootern alternativt lämna tillbaka den till Babyproffsen..
  Dessutom drar vagnen gärna åt höger så både jag och min sambo upplever att vi får hålla tillbaka vagnen så att den ska köra rakt fram. Detta har jag aldrig upplevt med Brion som oxå har swivelhjul fram.

  Ser framemot din eller någon bloggläsares erfarenhet av mitt problem.

  Blir det ny vagn så står valet mellan B-motion eller CM GT.

  L8

  1. Elin Inläggsförfattare

   Emmaljungas hjul är lite bredare än Brios så de är lite med trögrullade men jag har haft både GO och flera emmaljungor och jag tycker inte att det är så jättestor skillnad. (Kronans vagnar däremot, de är lättrullade). För mig är det nog viktigare att vagnen är lätt att svänga och det är scooter s. Om du har använt vagnen ute får du inte lämna tillbaka den. Precis som Malin skriver kan du själva justera om vagnen drar snett genom att skruva på skruvarna framför bakhjulen, det står mer om det i bruksanvisningen. Jag har inte kört B-Motion tillräckligt för att säga hur den är att köra, men GT:n är både lättrullad och lättsvängd.

  2. Lotta

   Hej!

   Tack för tipset! Ska prova att snurra på skruvarna.

   Var ute idag och körde med vagnen igen. Körde på stenig skogsväg, grusväg samt asfalt med grus. Jag kan inte förlika mig med att vagnen är så trögrullad. Med Brio Go kan jag styra vagnen med en hand och den svänger lätt och rullar som sagt väldigt lätt. Med Scooter S får jag liksom knuffa på vagnen samt hålla den så att den styr rakt fram.
   Provade att låsa framhjulen på skogsvägen/grusvägen och då tog den sig fram bättre. Behöver knappt aldrig låsa framhjulen på Brion..

   I övrigt är Emmaljungan ombonad och mysig och sonen sitter/ligger väldigt bra i den. Ett plus att den har en sån bra fotsack.

   Skriv gärna om vagnarnas olika hjul. Verkar som om de luftpumpade hjulen är på väg tillbaka igen.. ?

   L8

 3. Malin

  Lotta om scootern drar åt höger finns de en justerratt på båda sidor av vagnen ovanför bakdäcken på chassit, drar den åt höger justera vagnens högra sida.

 4. Tine

  Hej.
  Har en vanlig Baby jogger city mini. Tycker den har blivit trög att tvänga. Tror du att ett nytt framhjul skulle göra någon skillnad?
  Är inte så bra på hur vagnarna fungerar så det är bara en tanke.
  Hejhej

 5. Sofia

  Hej! Jag har gjort liknande jämförelse i butik eftersom jag tycker att vår Baby Jogger city mini 4w saknar tex lufthjul och ställbart handtag för att vara den ultimata vagnen! Dock så vill jag komplettera din resume med att det visst går att fälla upp fotstödet på Britax, i alla fall lite grand. Man liksom ”trycker upp” tyget som utgör fotstöd underifrån, och så stannar det i uppfällt läge (gissar att det är någon metallskena el dyl i). Liknar hur man kan göra på quinny zapp! Ville bara tillägga detta, ytterligare ett plus till Britax fördel alltså!
  /Sofia

 6. Helena

  Jag testkörde B-motion i butik idag och tyckte att det mest upprätta läget för ryggstödet var alldeles för lutande i vagnen. Sittdynan hade även lite lutning vilket gjorde att det blev jobbigt för vår son (11 månader) att sitta så upprätt som han vill. I babyjoggern gick det mycket bättre!

Kommentarer är stängda.