Joie Chrome

I sommar har jag också fått hem en vagn som jag fram tills för några veckor sedan faktiskt helt hade missat att den fanns på svenska marknaden. Det handlar om Joie Chrome. Joie är ett engelskt märke och på den svenska marknaden finns sedan innan Joie Mirus och Brisk och även Joie Litetrax.

DSC06704

Jag ska testa Joie Chrome med sittdel i ett samarbete med Worldwise. Det finns liggdel att köpa till vagnen om man vill använda den från födseln. Liggdelen klickas fast på chassit, den bärs i suffletten och väger 3,9 kg.

Joie-Chrome-liggdel

Joie Chrome har ställbart teleskophandtag i tre olika lägen. Med handtaget i nedersta läget är den bara 75 cm lång, med handtaget i högsta läget hamnar det riktigt högt vilket är bra för långa personer.

Vagnen har punkteringsfria hjul, framhjul är små svängbara och låsbara EVA-hjul. Framhjulsupphängningen är ganska plastig vilket drar ner helhetskänslan lite. Bakhjulen är också punkteringsfria, men ytan känns väldigt gummiaktig, jag skulle tro att dessa hjul är av den bättre sorten som det inte fastnar så mycket grus i. De känns sträva, gummiaktiga och ganska mjuka. Varukorgen är rymlig och lättåtkomlig.

DSC06685

Sittdelen är vändbar, det känns som att den väger nästan ingenting och den är väldigt lätt att vända. Ryggstödet justeras med en hand och har tre olika lägen, från upprätt sittläge till nästan plant liggläge.

DSC06700DSC06701DSC06702

Joie Chrome har en båge som går att knäppa loss på ena sidan och svänga undan. Fotstödet är ganska kort och består av en liten tygbeklädd plastplatta. Det går att ha rakt ut och även att fälla ner. När man vänder sittdelen framåt finns ett större fotstöd inbyggt i chassit där större barn kan vila fötterna. Min dotter som är 3 år och 4 månader och 98 cm lång ryms helt okej sittandes i vagnen. Hon väger dock lite drygt 15 kilo och eftersom maxvikten är 15 kilo är hon egentligen för tung för den.

DSC06630b

Suffletten har en solkeps och en tittlucka.

Joie-Chrome[3]

Jag har bara provkört Joie Chrome lite än så länge, det är en väldigt lätt liten och smidig vagn. Jag har inte vägt den än, men den ska väga 9,5 kg. Jag har däremot mätt den och de angivna måtten stämmer inte riktigt. Jag får vagnen till 59 cm bred. Det är inte alls farligt brett men bredare än vad den sägs ska vara. Den är dock väldigt kort, bara 75 cm lång med handtaget i nedersta läget, liten och smidig alltså.

Vagnen blir dessutom liten ihopfälld, den går att fälla ihop med sittdelen antingen bakåtvänd eller framåtvänd. Jag har mätt den och med sittdelen bakåtvänd får jag den till 89x59x40 cm.

2014-08-08 08.56.36

Med sittdelen framåtvänd och utan båge blir den 86x59x30 cm.

DSC06709

Och med bågen kvar på vagnen blir den 86x59x48 cm.

DSC06706DSC06708

Joie Chrome har automatiskt lås ihopfälld. Till vagnen ingår också adaptrar för Maxi-Cosi babyskydd.

Du kan köpa den antingen som sittvagn för ca 5000 kronor eller i ett prisvärt paket med sittvagn, liggdel, babyskydd och bas, just nu för bara 6000 kronor.

Min recension av Joie Chrome hittar du här.