Joie Litetrax

Joie har tidigare haft ett par barnvagnar på den svenska marknaden, som jag skrivit om här. Det har nu kommit ut en ny Joie-vagn på den svenska marknaden, Joie Litetrax som är en smidig framåtvänd sulky med enhandsfällning.

Joie-Litetrax

Sulkyn har tre hjul, det främre är ett svängbart dubbelhjul som också är låsbart, hjulen är punkteringsfria och alla hjulen har fjädring. Den har ett helt handtag som inte är ställbart. Sittdelen har fullt liggläge och även uppfällbart fotstöd. Suffletten går långt fram och har en extra förlängning med vädring. Det finns också en tittlucka i suffletten och en ficka för förvaring bakom ryggen. Bågen som ingår i priset är avtagbar.

Joie-Litetrax-ligglägeJoie-Litetrax[3]

Vagnen har en varukorg som ser att vara okej storlek på men den ser väldigt svåråtkomlig ut i liggläge.

Joie Litetrax fälls ihop med en hand genom att dra i ett handtag i sitsen. Den har automatiskt lås ihopfälld. Den väger 9,6 kg och blir 81x59x26 cm ihopfälld. Bredden är 59 cm och maxvikten 15 kg. Vagnen går också att använda med babyskyddet Joie Gemm.

 

Joie-Litetrax[5]

Vagnen har börjat säljas i Sverige, rekommenderat pris är 2500 kronor men just nu är lägsta blir 2000 kronor. En film om Joie Litetrax finns här.

7 thoughts on “Joie Litetrax

  1. Elin Inläggsförfattare

   Nä, det tror jag inte, det är i alla fall många andra som har samma typ av fällning, Britax, Joie, Cybex mfl och det kommer fler snart också.

   Svara
  2. Helena

   Var på babyringen idag och tittade på denna vagnen. Försäljaren där sa att det är babyjogger som har snott från joie.

   Svara
 1. Helena

  Jag har kikat på Joie litetrax, Babyjogger city lite och Babytravel city compact. Vilken skulle du rekommendera av dess tre? Eller finns det nån mer som jag missat? Ja söker en liten vagn/sulky att ha i bilen (och alltså lätt att fälla upp/ihop och smidi att slänga med sig) och ha med på flygresa och ta liten plats hemma hopfälld när den inte används. Men den ska även gå att köra på vanlig grusväg (ej lösgrus) och asfalt (som ibland kan ligga lite grus på) utan att käka grus totalt. Har provat en BJ city mini som fungerade bra till allt detta men vill gärna köpa en billigare vagn nu. Har även testat beemoo flexi travel men dom hjulen blev förstörda efter 2-3 promenader och klarade alltså inte grus så som BJ city mini gjorde. Har även testat en Emmaljunga nitro som ju är en helt annan klass på vagn, men hjulen verkade vara ungefär samma klass som på BJ medan Beemoo var totalt värdelösa. Har du koll på hur hjulen är på Joie litetrax respektive BT city compact?
  Mitt barn är 1 år och ca 77 lång

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Nej, det har jag tyvärr inte då jag inte haft någon av dessa själv. Svårt att säga faktiskt hur hjulen klarar sig. Britax B-Agile har jag haft och den vet jag har pkej hjul, inte värsta sortens grusätare. Annars har Cybex Agis m-air bra hjul i material som det inte alls fastnar grus i.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.