Gästrecension av Babytravel Las Vegas

 image1

Märke: Babytravel
Modell: Las Vegas
Årsmodell: 2013
Chassifärg:
Svart
Färg: Svart

Nu är det dags för en premiär, nämligen den allra första gästrecensionen här på bloggen! Det är Carina som tagit på sig uppgiften att recensera den nya syskonvagnen BabyTravel Las Vegas. Det är hon som skrivit all text och tagit alla bilder och det är hennes åsikter 🙂 Tack så hemskt mycket för att de delar med dig Carina!

Sittdel

Sittlage1Sittlage2Sittlage3Sittdelens fasteSittdelens fast_spakFrambage1Frambage2Sittdel2Sittdel1

Sittdelen är ergonomisk och har tre olika lägen. Man fäller ner sittdelen genom att trycka med tummarna på två knappar på insidan och så vinklar man sittdelen så som man vill ha den. Jag upplever den rätt rymlig på bredden och upp till suffletten är det bra med yta. Enligt beskrivningen ska ett likadant lock som sitter på liggdelen passa på sittdelen, men jag upplever att det blir alldeles för trångt. Barnet på bilden är 20 månader och han väger 13kg och är ca 87cm.

Sele

Selen går att ha i två olika lägen och är lätt att knäppa fast. Eftersom jag alltid har en lammfäll i vagnen, har jag bara knäppt den runt höfterna och det har varit smidigt.

Sufflett

image3Suflett stangdSufflett oppenSufflett

Suffletten är av ett grövre tyg och har en dragkedja så att man kan förkorta/förlänga den enkelt. Den är lång och skyddar bra mot sol och vind.

Fotstöd

Jag tycker att fotstödet är för kort samt att kanten där nere är rätt skarp, vilket gör att lite längre barn måste sitta med benen böjda om de inte vill ha dem utanför. Jag reflekterade inte över kanten först, för sonen har suttit i åkpåsen, men när jag hade han med vinterkläder och stora vinterskor, tyckte jag att det blev trångt för honom att ha fötterna på stödet.

Liggdel

image5

Liggdel3Liggdel4Liggdel2

Liggdelen är rätt smal men lång. Jag upplever att kanten är rätt låg på liggdelen men mycket kan bero på att nu vintertid har jag lammfäll och åkpåse i den. Liggdelen har även ett liggdelslock som medföljer och fästet med två knappar vid suffletten. Barnet på bilden är 4 månader, väger 5,5 kg och är ca 60 cm.

Handtag

Handtaget är inte ställbart och innan jag köpte vagnen såg jag det här som det största minuset eftersom det är sådan längdskillnad mellan mig och min man (165-190) men nu när jag har kört med vagnen ett tag har det inte alls varit ett problem och inte något jag har stört mig på. Den är kanske två-tre centimeter för hög för mig, och två-tre centimeter för låg för mannen. Är man kortare än 165cm tror jag dock att den kan bli för hög, men det är också en smaksak hur man är van att ha handtaget på vagnen.

Varukorg

Varukorg2Varukorg1

Varukorgen är stor och rymlig och man kommer lätt åt den från båda hållen. Framifrån har den ett kardborrfäste, vilket man lätt öppnar upp helt.

Broms

Broms

Bromsen är mitt på den nedre balken och är en kugghjulbroms.

Hjul

BakhjulFramhjul

Bakhjulen är lufthjul och de främre är mindre och punkteringsfria. Jag tycker att de främre är rätt dåliga och tappar mönstringen snabbt. De främre går att låsa, vilket underlättade en del då jag vag var ute i snömodd. Likt många andra vagnar med stänkskärm eller ett ”hjulhus”, fastnade det blötsnö där. Det hände dock bara en gång och då var alla vägar oplogade.

Fjädring

Vagnen har lite gung och är inte helt stel.

Hopfällning

Ihopfallning4Ihopfallning1Ihopfallning2Ihopfallning3Ihopfalld med sittdelarIhopfalld utan sittdelar

Vagnen går att fälla ihop med sitt- /liggdelar på. Det är lite krångligare och kräver lite mer kraft men det går. Däremot går det väldigt snabbt och enkelt att plocka bort sitt- /liggdelarna och därefter fälla ihop vagnen. Vi har fällt ihop den några gånger med delarna på, men det går snabbare att fälla ihop, och framför allt fälla upp, när man har tagit bort delarna. Man fäller ihop vagnen genom att dra två grejer på handtaget uppåt och har man sittdelarna på, måste man trycka till lite på mittenbalken. För att fälla upp den, är det bara att ta tag i handtaget och dra och när man hör ett klick, är den fast.

Körkänsla & Hanterbarhet

Jag har kört vagnen i en hel del olika miljöer. Jag bor i Umeå, och det har varit mycket snö och kallt ute. Jag har gått mycket men även provat att åka buss med den och självklart har vi haft med den i bilen flera gånger. Här i Norrland kommer det en hel del snö, och jag var skeptisk till de små hjulen där framme till en början. Det har gått över förväntan att köra med dem i snö, men då gäller det att vägarna är någorlunda plogade. Den dagen det var snöstorm och snön drev upp drivor längs med cykelvägen, var den självfallet mer svårstyrd, men jag tog mig fram ändå. Snömodd är det enda vädret jag kände att det var riktigt jobbigt att gå i men som tur är så är inte de dagarna så många. Det var inga problem att åka buss med vagnen utan den går lätt att böja bakåt och få in i bussen. I stan är den väldigt smidig och lättstyrd och man kommer lätt runt hyllor och trängre ytor. Den väger inte mycket, vilket gör att den är lätt att få in i bilen. Den är inte ultimat om man går mycket efter skogsvägar/grusvägar på grund av framhjulen som är rätt hårda och rätt så sulky-liknande.

Sittdel3

Mått &Vikt

Hopfälld:

Mått ihopfälld: 87x76x53 cm

Uppfälld:

Längd: 95cm
Höjd: 101cm
Bredd: 76cm
Hjulbas (Svängradie): 50cm

Sittdel:

Sittyta till sufflett: 66 cm
Ryggstöd: 54 cm
Sitsens djup: 19 cm
Fotstöd: 16 cm
Ligglängd: 90 cm

Liggdel:

Liggmått: 71x 25-29 cm

Vikt:

Vagn med liggdel: 17kg
Vagn med sittdel: 17kg

Maxvikt i liggdelen: 15kg
Maxvikt i sittdelen: 15kg
Maxvikt varukorg: 5kg

Tillbehör

Vagnen kommer med två sittdelar och två liggdelar. Liggdelen görs lätt om till en sittdel och det är samma ram man använder och knäpper med knappar och drar med dragkedja för att ändra. Kanten på fotstödet kommer av att det är liggdelens övre kant när den är en liggdel. Till liggdelen finns det ett lock. Myggnät och regnskydd får man köpa själv. Jag köpte ett från Babytravel och sen tog jag regnskyddet från vår Brio Race och den passade hur bra som helst.

Sammanfattning & Betyg

Jag har i det stora hela varit rätt nöjd med vagnen. Den har en del fel och brister, men med tanke på att priset ligger på 3995kr komplett, får man ta en del brister som exempelvis att handtaget inte är reglerbart och att framhjulen inte är av toppkvalitet. Jag har bara kört i snö och vinter och jag ser fram emot att köra den på sommaren. Den har varit enkel att manövrera inne i stan och jämfört med vår Emmaljunga Twin City Cross, har det varit suveränt med rörliga framhjul. Jag tycker att vagnen har lite sulkykänsla över sig genom att den är rätt nätt och inte så robust. Jag skulle inte rekommendera vagnen åt någon som bor i inlandet i Norrland, där man kör mycket på grusvägar och där det kommer mycket snö och vägarna inte är plogade. Är du under 165cm, kan vagnen bli för hög och har du långa barn kan det bli ett problem för dem att sitta i sittdelen. Min son ligger mitt på längdkurvan och han är 19 månader och han har redan benen lite böjda när han har dem i fotstödet. Jag frågade även min man vilka fel han tycker att vagnen har och det enda han kommer på är att han tycker att sittdelarna sitter så nära inpå varandra att det är lite krångligt för han med stora händer att få in handen mellan och klicka loss sittdelen. Det han tycker är bäst med vagnen är att den är så smidig att ha med på stan för det är lätt att gå med den och den kommer runt överallt där det är tight.

Sittdel: [image12.png][image12.png][image12.png]
Liggdel: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Promenadkörning: [image12.png][image12.png][image12.png]image
Terrängkörning: [image12.png][image12.png]
Stadskörning: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]image
Hopfällning: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Totalbetyg: [image12.png][image12.png][image12.png]image

9 thoughts on “Gästrecension av Babytravel Las Vegas

 1. Sara

  Hej! har för tillfället en Teutonia Team Cosmo , som jag känner är väldigt klumpig och vill ha en smidigare vagn nu till sommaren, så är intresserad av den här vagnen.Var och testkörde den idag, var väldigt smidig, det står mellan den här eller 2ME Los Angeles nu kanske inte du har testet den men vilken skulle du rekomendera? bor på landet, men går nästan bara på asfalterade vägar, och är väldigt mycket i stan. (har tvillingpojkar på snart 7 mån)Mvh Sara

  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag har inte haft någon av dessa (detta är en gästrecension) men spontant känns det som att den vagn på 25 kg (2me los angeles) inte är den bästa ”smidigare” vagnen. Jag hade tittat på Babytravel Las Vegas eller Basson duo.

 2. Silvia

  Hej 🙂 jag har en fråga? hur lyckades du fälla ihop den med delarna på? När vi köpte den i maj på babyproffsen fick vi en genomgång men de sa att de inte gick och fälla ihop med delarna på. (de försökte men det gick inte) . Sen håller jag med om platsen, vår kotte är 85 lång 1,5 år och han e för lång för den redan 🙁 Men för övrigt är jag jättenöjd

  MVH Silvia

 3. Johanna

  Hu så onödigt med den uppvikta kanten på sittdelen! Har haft en BT Amsterdam till mitt första barn, och denna känns som att den i övrigt hade varit ett toppenalternativ nu när han ska få syskon. Men pga kanten får jag nog välja bort den iaf.

 4. Emily

  Hej jag skulle vilja veta vart du köpte den, jag hittar den bara för 4499:- och det känns ju onödigt att betala om den finns billigare!

 5. Lina

  Hej
  Vet du om det finns några bra åkpåsar till dessa samt vilken pump man behöver till hjulen?
  Tack på förhand

Kommentarer är stängda.