Brio Go–13 med vinterhjul i snö

Vintern verkar aldrig någonsin ta slut, idag har vi fått snö, igen. Men varför inte göra det bästa av situationen och passa på att ta ut Brio Go med vinterhjul på en till sväng?

Alla cityvagnar med små svängbara framhjul funkar dåligt i oplogad och djup snö, så att ha möjlighet att byta ut framhjulen till stora fasta hjul är verkligen en bra grej. Och Brio Go med vinterhjul tar sig verkligen fram bra i snön, det är inte några problem att komma fram, vagnen är lätt att häva vilket gör att det funkar bra att köra den även med fasta hjul.

2013-03-17 09.40.37

Nackdelarna med dessa vinterhjul tycker jag är att vagnen blir stor, både lång och bred. En annan nackdel tycker jag är att Brio Go har punkteringsfria hjul. Punkteringsfria plasthjul har inte så bra grepp i snön, när jag körde vagnen tyckte jag att den slirade ganska mycket. Dessutom finns det risk att snön börjar fastna och byggas upp på punkteringsfria hjul, främst om det är riktigt blöt kramsnö. Punkteringsfria hjul är dessutom ofta bredare än lufthjul och har bredare yta i kontakt med marken vilket gör att det blir tyngre att rulla vagnen. Så, enligt mig är alltså lufthjul klart bättre i snö och anledningen till att jag säger detta är att jag tycker det märks när jag kör Brio Go i snö. Trots att det bara kom 3-5 cm var det stor skillnad att köra vagnen där det var skottat mot där det fortfarande låg snö, det blev mycket tyngre så fort det kom snö.

2013-03-17 09.36.58

Men, med detta sagt menar jag fortfarande att Brio Go är ett väldigt bra alternativ om man vill ha en smidig och lätt cityvagn och bilvagn, som fortfarande går att köra och till och med tar sig fram riktigt bra i snö. För framkomligheten är det ingen fel på, det spelar ingen roll om det kommit en decimeter snö på morgonen, du tar dig fram ändå.

Du kan läsa hela recensionen av Brio Go här.