Första intrycket av Kronan Sulky S

Idag fick jag hem en Kronan Sulky S i ett samarbete med Kronan. Ska bli superspännande att få testa denna och jag var självklart tvungen att ge mig ut på en promenad omedelbart.

DSC08725

Min 3,5-åring på ca 100 cm och 16 kg fick provåka. Hon ryms riktigt bra i vagnen, både sittandes och liggandes, även om hon inte kan ligga helt raklång.

DSC08741

Vagnen rullar riktigt bra, det känns att den är lätt, den är lättsvängd, även med min 16-kilos i kan jag köra den med en hand, även om det inte är helt optimalt. Med mitt yngre barn på 9 kg i vagnen tror jag inte det skulle vara några problem alls att köra med en hand. När ryggen fälls i liggläge och min 16-kilos kryper ihop mot huvudändan blir den extremt lättsvängd och även riktigt lätt att häva.

DSC08744

Jag klagade ju en del på hävkraften när jag testade Kronan Sulky –14. Men jag måste säga att jag i alla fall efter denna korta tur inte tror att jag alls kommer uppleva det som ett problem på Sulky S. Det ergonomiska handtaget gör sig tvärt om riktigt bra och ger en skön vinkel för att knuffa på och svänga vagnen. Hävkraften är fortfarande inte bra (men det beror också på vad man jämför med, den är mycket bättre än på Easywalker Mini tex.) men när jag bara behöver häva vagnen uppför höga trottoarkanter och när jag ska gå på bussen så kommer det inte vara något stort problem. Det blir en helt annan grej nu när vagnen har svängbara framhjul.

DSC08720

Liggläget är något annat jag klagade på i recensionen av Sulky –14, men denna Sulky S har helt plant liggläge, precis som min –13. Det är märkligt det där att det verkar variera mellan vagnarna. Jag slog inte i ryggstödet när det var fällt i fullt liggläge och jag gick bakom, även om jag fällde upp handtaget så att jag kom närmare vagnen, men jag ska testa detta mer noga och även låta min man som är längre än mig testa.

DSC08723DSC08721

Fjädringen är den samma som på Sulky, med skillnaden då att framhjulen är lite mindre. Jag tyckte vagnen kändes ganska mjuk att köra på asfalt och den fungerade även bra på en gropig gräsmatta. Däremot i ordentlig terräng med massor av stenar och rötter var det ingen hit. Ska bli riktigt spännande att se hur den fungerar i snö så småningom.

DSC08717

Kronan Sulky har länge varit min favoritsulky och att den nu (äntligen!) kommer med svängbara framhjul som jag föredrar över fasta hjul är fantastiskt bra. Det som nog tilltalat mig allra mest med sulkyn förutom körkänslan är att den är så kompakt och smidig, både uppfälld och ihopfälld tar den riktigt liten plats och det gäller såklart även Sulky S. Hopfälld blir den lite högre än Sulky men de viktigaste måtten (enligt mig) längden och bredden är de samma, 67x53x40 cm är den ihopfälld. Denna vagn är dessutom riktigt smidig uppfälld, 53 cm bred och 91 cm lång med handtaget utfällt. Fäller man in handtaget blir den bara 76,5 cm lång, riktigt smidigt om man ska åka buss med den.

DSC08728 Det här var mitt första intryck av Kronan Sulky S, mer “basfakta” om vagnen finns här. En fullständig recension kommer självklart när jag har kört vagnen mer. Beställer en Kronan Sulky S, eller läser mer om den, gör du här. De som redan har beställt en kommer förhoppningsvis få leverans före jul. Beställer man nu är det leverans i februari eftersom första leveransen redan sålt slut.

Fråga gärna om det är något ni undrar eller något jag ska testa extra noga 🙂

6 thoughts on “Första intrycket av Kronan Sulky S

 1. Sofia

  Jo jag undrar… Jag är 1.77 och min sambo är 1.87 långa… Vi har haft sulky 2014 men störde oss så pass på hävningen och att vi sparkade i chassit när vi gick normalt… Vi bytte sen till sulky 2013 som fungerar bättre eftersom man med det handtaget hamnar längre ut från vagnen. Nu vill jag köpa sulky s men är orolig över att jag återigen ska störa mig på handtaget och att jag sparkar i underredet och blir tvungen att gå lite böjd… Så vad tror du, blir det problem för långa personer?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Det är bara framhjulen och varukorgen som är förändrat jämfört med Sulky -14 så antagligen blir det exakt samma med Sulky S 🙁

 2. Victoria

  Hänger på föregående fråga 🙂 Är sugen på denna vagn men bor på landet m grusvägar runt omkring… Tror du den fungerar om man låser hjulen? Haft äldre Kronansulky som vi älskade. (Ställt fråga till dig vid annat kronaninlägg men hittar det inte igen 🙁 ) Gillade terränghjulen så d talar kanske för sulkyn m fasta hjul men verkar inte som om du gillade den- är sulky 15 bättre?

 3. Michaela

  Hej jag står i valet och kvalet mellan en Emmaljunga scooter air eller just kronan sulky s ! Just nu har jag brio smile och älskar den! Men min dotter på 16 månader börjar bli lite för stor då bågen är väldigt trång och nu när vintern kommer blir de väldigt trångt! Så de jag undrar över är är bakhjulen lika stora på emmaljungan och kronan? Fast framhjulen är större på kronan? Och varukorgen är bra på kronan? Hoppas du förstår i allt mitt luddiga kommentar!

  1. Elin Inläggsförfattare

   Bågen är ännu trängre på Scooter så den tycker jag inte att du ska välja. Kronan Sulky har riktigt hög båge, Emmaljunga Buddy har högre än Scootern. Bakhjulen är lika stora men Kronan S framhjul är större, det stämmer. Varukorgen är inte särskilt bra på Kronan, framförallt är den svår att komma åt, den är definitivt bättre på Scootern och Buddy.

Kommentarer är stängda.