Första intrycket av Easywalker Mini

Jag har varit intresserad av Easywalker June ända sedan den kom för två år sedan. Sedan Easywalker Mini presenterades blev jag ännu mer intresserad för den har nämligen en del förbättringar som jag återkommer till. När jag hittade Easywalker Mini till ett bra pris var jag helt enkelt tvungen att klicka hem den.

2014-11-08 11.28.13

Easywalker Mini har fyra lufthjul som är 8,5 tum, de främre är svängbara och låsbara. Sittdelen är vändbar och har fyra olika lutningslägen. Tyvärr är inte sittläget helt upprätt och det är inte heller plant liggläge, men det är ändå ett bra liggläge.

1970-01-01 01.00.00-181970-01-01 01.00.00-16

Det som är speciellt med Easywalker Mini är att det är en väldigt liten vagn, den är ungefär som Bugaboo Bee, eller lite mindre faktiskt när den är uppfälld. Den är 54 centimeter bred och 73 cm lång med handtaget infällt. Hopfälld blir den bara 93x54x24 cm. Den är alltså liten som en sulky, men har stora rejäla hjul och helt okej fjädring.

1970-01-01 01b2DSC08408

Easywalker June hade en stor nackdel och det var att den inte gick att häva. På Mini har man både gett handtaget en annan vinkel och flyttat sitsen lite så att tyngdpunkten ska bli bättre. Det är fortfarande ingen lätthävd vagn, men det går att häva den om man rycker till i handtaget. Det går också lättare att häva den om man har handtaget i högsta läget, men då blir det alldeles för högt för mig. Jag räknar fortfarande den sämre hävkraften som en av de största nackdelarna med Mini. Den har dock så pass stora hjul och såpass bra fjädring på framhjulen att man inte behöver häva den om man ska över en tröskel eller upp för en nersänkt trottoarkant. Varukorgen är också en nackdel, den är ganska liten men det går att trycka i vår stora skötväska precis.

Easywalker Mini har en rymlig sittdel som min 3,5-åring på ca 100 cm ryms bra i. Suffletten är höj- och sänkbar så hon har gott om plats att växa också. Maxvikten är dessutom på hela 30 kg, så detta är en vagn som funkar även till större och tyngre barn.

DSC08403bDSC08407b

Easywalker Mini är ett designsamarbete med bilmärket Mini. Vagnen har därför fått Minis logga på handtaget och bakom suffletten och det finns också klädslar med de karaktäristiska ränderna på eller med Englands flagga. Min mini har vit sufflett och sittdyna med mönster av Englands flagga i beige mockatyg.

1970-01-01 01b1970-01-01 01.00.00-17

Körkänslan är helt okej, det är inte någon av de mest lättkörde vagnar jag testat men den rullar bra och är hyfsat lättsvängd. Vagnen har fjädring utöver sina lufthjul, än så länge har jag inte gjort några hårdtester men gatsten och stenbeläggningar märks knappt alls. Den klarar också djupt grus riktigt bra.

Easywalker Mini finns tyvärr inte att köpa i Sverige än men går att beställa från tex. Holland där den kostar ca 6000 kronor. Det finns även liggdel, babyskyddsadaptrar och massor av andra tillbehör till Mini.

4 thoughts on “Första intrycket av Easywalker Mini

  1. Elin Inläggsförfattare

   Nej, fritidsportalen har ett visningsex och de tar förhandsbokningar men de vet inte själva när de kommer kunna leverera den. De har tagit förhandsbokningar i många månader nu men de levererar som sagt inga vagnar. Jag har kört den med ståbräda, Buggyboard Maxi, fungerar helt okej om man fäller ut handtaget helt.

 1. Anna

  Skulle det passa bättre med en mindre ståbräda? Jag funderar på att köpa en Mosey till min bebis när hon ska börja sitta men är beroende av att kunna ha min snart 4-åring på ståbräda bakom. Jag är 161 och min man 186 cm och har bara kört Nitro tidigare. Ingen erfarenhet av ståbräda eller teleskophandtag. Vad tror du? Tack!

  1. Elin Inläggsförfattare

   Det här är den gamla Mini, den är inte samma som Mosey. Den nya Mini har jag också testat men jag provade nog aldrig ståbräda på den.

Kommentarer är stängda.