Etikettarkiv: Orbit Helix

Orbit Baby G3 och Helix – en första titt

På underbara barn tittade jag även på Orbit Baby G3 och Helix för första gången. Orbit Baby G3 är en uppgraderad modell av G2, och även om den ser ut att vara väldigt lik sin föregångare så är det faktiskt ingenting på hela vagnen som är det samma. Allt är utbytt till andra material och vagnen tillverkas i en annan fabrik.

DSC07786

Läs mer

Orbit Baby G3

Orbit kommer med uppdateringar av sin vagn och introducerar Orbit Baby G3. G3 kommer finnas med svart eller grått chassi. Man har satsat mycket på valfrihet och låter tex. föräldern välja vilken typ av varukorg de vill ha. Man fortsätter med color-packs för att lätt kunna förändra och förnya vagnen och man får välja helt och hållet vilka delar man vill köpa till sitt chassi.

Orbit-Baby-G3

Hjulen har blivit förändrade, bakhjulen är numera skumfyllda gummihjul, istället för vanliga plasthjul. Handtagen har liknande design som på G2, men man har bytt ut det gummiliknande materialet som var på dem till skum. Man har också gjort två mugghållare mellan handtagen, istället för en.

Bromsen ser lite annorlunda ut och är nu en liten knapp som du trycker på foten med för att låsa bromsen.

En detalj som ska göra det enklare att fälla ihop den är att man tagit bort en knapp som man var tvungen att trycka in för att fälla ihop chassit, så nu är det ett moment mindre.

Tyget i sittdelen är i ett nytt material som andas bättre och är lite svalare. Man har också gjort om materialet på suffletten, som innan var ganska mjuk och sladdrig, den är numera lite mer canvas-liknande. Och i nya färger förstås.

Orbit baby g3

Mer info om Orbit Baby G3 hittar du i detta videoklippet från BabyGizmo:

Lanseringen blir till våren 2014 och samtidigt förväntas man lansera syskonvagnen Helix i Sverige. Kontinuerliga uppdateringar om Orbit G3 får du här.

Man har fortfarande chans att ansöka om at bli ambassadör för Orbit Baby, det gör man här.

Vändbara syskon- och tvillingvagnar

Nu tänkte jag skriva en del om syskonvagnar och tvillingvagnar, något som jag inte skrivit så mycket om förut. Jag börjar med de som har en egenskap som jag tycker är väldigt viktig, nämligen att det går att ha barnen bakåtvända, mot sig. Tyvärr är det inte så vanligt bland syskonvagnar. En annan sak som är viktig att tänka på är att syskonvagnar kan bli väldigt tunga eftersom de dels är större än vanliga vagnar, sedan blir det också dubbel vikt för eventuella liftar och dubbel vikt på barnen. En vagn som inte är så tung är alltså att föredra.

Vagnar med individuellt vändbara sittdelar kan du läsa om här.

Teutonia Team CosmoTeutonia Team Cosmo: Är en ganska ny vagn från Teutonia, som har ersatts av deras Team Alu S4. Team Cosmo har vändbar sittdel och individuellt ställbart fotstöd och ryggstöd. Den har justerbart handtag. Vagnen har två stora svängbara framhjul, som även går att låsa. Alla fyra hjul är fjädrade och är lågprofil luftkammarhjul, de främre är något mindre. Som liggdel kan man välja en eller två hårdliftar (73×31 cm) eller mjukliftar (77×30 cm). Sittdelen på vagnen är 66,5 cm bred och 90 cm lång, vilket ger 33 cm per barn, vilket är ungefär lika stort som en enkelvagn. Hopfälld blir vagnen 99x79x57 cm och den väger 17,9 kg. Bredden på vagnen är 79 cm. Hårdliften som går att ha till Team Cosmo saknar lock/vindskydd. Vagnen kostar ca 8000 kronor i Sverige en hårdlift kostar 1000 och en mjuklift 1500, men den går att beställa billigare utomlands, t.ex. från Tyskland.

Emmaljunga Double City Cross: Är vagnen som fanns fram till 2010 (läs mer längre ner), men försvann och kom tillbaka 2013 under nytt namn. Double City Cross har fyra fasta hjul och en hel sittdel som är vändbar. Den har ställbart knäledshandtag och punkteringsfria hjul. Den har individuellt ställbara ryggstöd och fotstöd, men hel sufflett. Till nyfött barn kan man komplettera med mjuklift. Vagnen väger 18,2 kg blir 90x79x50 cm hopfälld och är 79 cm bred. Maxvikt är 15 kg per barn. Vagnen kostar 7000 kronor.

Läs mer

Orbit baby G2 och Helix

Jag har ännu inte skrivit någonting om den nya “innevagnen” Orbit baby G2, så det tänkte jag göra nu. Orbit har även avslöjat att de kommer med en syskonvagn vid namn Helix som jag också skriver om såklart.

Det som gör Orbit baby G2 unik är att sittdelen går att rotera 360 grader. Orbit har som en platta som sittdelen sitter fast på som möjliggör den att rotera fritt. Det finns även en liggdel (65 x 33 cm invändigt) som går att fästa på samma platta. Även ett  babyskydd och en bilbarnstol går att fästa på denna platta.

image

Läs mer