Cab-on Wind och Fleece

Jag har fått förmånen att testa Cab-on Wind och Cab-on Fleece i vinter. Cab-on är som en blandning mellan en fotsack och en filt, man kan säga att man plockat de bästa funktionerna från båda och kombinerat dem. Nu har det blivit dags att berätta vad jag tycker om dem.

Cab-on Wind och Cab-on Fleece har samma form och storlek. Det är ett formsytt täcke som fästs utanpå vagnen ungefär som en fotsack. Den har resår i fotänden för att passa barnvagnens form och det finns två resårband med knappar för att fästa den tex. på chassit, runt bågen eller sufflettfästet, så att den inte glider ner. Jag har kunnat fästa den på alla vagnar jag testat den på. Cab-on går längre upp än vad en traditionell fotsack gör, vilket gör att den blir mer som en filt som barnet kan dra hela vägen upp till hakan och mysa med på ett annat sätt. Fördelen jämfört med en vanlig filt är dock att den inte glider ner och att Cab-on Wind är vatten- och vindtät.

2013-12-11 14.02.45

Cab-on Wind är gjort av ett yttertyg i vindtätt och vattentätt polyester och en fodrad insida i fleece. Wind har till skillnad från Fleece ställbar resår längs med fotändan, så att man lättare ska kunna anpassa den till vagnen. Wind har också en reflex längst fram. Storleken är ca 90×80 cm, och den nervikbara delen är 30 cm.

DSC02655DSC02659DSC02656DSC02657

Längst ner vid fotändan är det smutsavvisande tyg även på insidan (den är vriden ut och in på bilden nedanför) detta för att det inte ska bli smutsigt från barnets skor.

DSC02660DSC02623DSC02624DSC02627DSC02635DSC02637DSC031922013-12-04 13.27.29

Jag gillar Cab-on Wind, framförallt eftersom den är vindtät och vattentät, passar i princip alla vagnar och dessutom är mjuk och mysig. Jag tycker det är ett bra alternativ till en fotsack för lite större barn som inte behöver åkpåse. Det finns också en hel del vagnar som det inte finns någon fotsack att köpa till och då är den universella variant ett väldigt bra alternativ. Tyvärr tycker inte min dotter om Cab-on Wind så mycket eftersom den prasslar en del, hon hävdar att det är ett regnskydd och föredrar absolut Cab-on Fleece. Cab-on Wind för enkelvagn kostar 595 kronor och finns med många härliga innertyg. Den finns också för dubbelvagn och för rullstol. De finns att köpa i Cab-on’s webbshop.

Cab-on Fleece har samma form och funktion som Wind, men är gjort helt i Fleece. Den nervikbara kanten är gjord i dubbel fleece och övriga i ett lager fleece. Just den färg som jag har är gjord i extra mjuk korallfleece och den är verkligen otroligt mjuk och mysig. Den har blivit något av en favorit hos min dotter och hon vill gärna ha den när hon ska sova i vagnen.

Cab-on Fleece har öglor med knappar att fästa runt vagnen så att den inte glider ner och den har även resår runt fotändan. Måttet är 90×80 cm och den nedvikbara delen är 30 cm.

DSC02652DSC02653DSC02634DSC02631DSC02639DSC026402013-12-10 13.27.34

Jag gillar även Cab-on Fleece, fördelen jämfört med en vanlig filt är att den inte glider ner vilket brukar bli ett vanligt problem framförallt när barnet sitter upp. Eftersom den inte är vindtät passar den lite varmare väder, kanske höst och vår, men även när man går inomhus med vagnen.  Denna korallfleece är verkligen otroligt mjuk och mysig och jag kan förstå att min dotter gillar att mysa med den när hon ska sova.

Cab-on Fleece kostar 395 kronor, denna varienaten med korallfleece som jag har kostar 445 kronor, de finns att köpa i Cab-On’s webbshop.

12 thoughts on “Cab-on Wind och Fleece

 1. Lina

  Köpte varianten med bara fleece för några dagar sedan. Lillpojken tycker att det är jättemysigt i vagnen och det blir inte lika tätt som med en åkpåse.

  Svara
 2. Anna

  Hej Elin!
  Efter detta test, vad skulle du föreslå till lite äldre barn (två år) cab on Wind eller softshell åkpåse(typ buppas) ? och tror du att de (cab on fleece och wind) funkar bra även för mindre barn i sittdel?

  Mvh,
  Anna

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Svårt, det beror på hur barnet och föräldern är skulle jag säga. Har barnet ändå overall och skor och är en sådan som vill ur vagnen ibland så hade jag valt Cab-on, då är åkpåse bara onödigt och bökigt. Men om man mer använder vagnen för att ta sig från punkt A till B och barnet sitter i vagnen hela tiden så gillar jag verkligen åkpåse, för då slipper man ta på overall och skor, räcker med jacka. Förra vintern när dottern var nästan två hade vi nästan alltid åkpåse, nu när hon är nästan tre har vi nästan aldrig åkpåse eftersom hon ofta vill gå själv och då ändå måste ha overall och skor på sig, då är cab-on för lite extra mys mycket bättre. Men jag tror absolut att en cab-on funkar för mindre barn också, det är bara en fråga om vad som är mest praktiskt.

   Svara
 3. Sandra

  Hej.
  Vet du om dom har slutat sälja p&t dots? Jag kan bara hitta en sida som säljer den och det var fritidsportalen.
  Mvh Sandra

  Svara
 4. Hannah

  Hej! Jag är sugen på att köpa en i fleece bara. Dottern blir två i maj men vill ur och i vagnen ett antal gånger när vi är ute så hon får ha overall på sig. Vi har en åkpåse(cotton candy Elodie) men jag tycker att det är bökigt och ska hon sen sova i vagnen blir det för varmt med overall+åkpåse och bökigt om man ska få av overallen för att hon ska sova.. hoppas du förstår vad jag menar 😉 Tror du att Cab on fleece passar oss? Hon sover i vagnen på dagis och nu sover hon i fleecekläder i åkpåsen, kan det även funka med en Cab on fleece eller blir det för kallt? Kanske blev ett rörigt inlägg men jag hoppas du förstår 🙂

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag tror att Cab-on fleece passar jättebra om hon har overall på sig. Däremot tror jag att det blir för kallt istället för åkpåse när hon ska sova i vagnen, den är ju inte heller lika heltäckande och skyddar runt om på samma sätt som en åkpåse gör.

   Svara
 5. alma

  Hej…jag unfrar om cab on wind skulle funka om barnet sover i vagnen på dagiset. Har en dubbelvagn fr teutonia som grabben ska använda som sovvagn men vet inte riktigt om d e bättre med åkpåse eller cab on. Skulle uppskatta lite tips.:)) goa häls

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Att sova i ute skulle jag nog välja en åkpåse, cab-on är mysig men den sluter ju inte åt på samma sätt runt hela kroppen som en åkpåse gör. Cab-on är bättre om barnet redan har tex. overall på sig.

   Svara
 6. Anna

  Hej! Hoppas på att du kan svara på mina frågor/funderingar. Behöver lite råd… Jag är ute efter någon variant av footsack till min urban jungle. Jag hade tänkt mig något liknande den som jag har till min brio happy (hoppas du vet vad det är för variant) om det gick att hitta något sådant vill säga. Tanken var ju att det jag är ute efter nu ska fungera som ett vindskydd. Nu hittade jag dessa cab-on och tyckte det verkar vara bra. Men blev lite fundersam, enbart fleece eller inte. Du skrev att den andra prasslade. Som ett regnskydd? Hur mycket är man i behov av den varianten, jag tänker att regnar det så åker vagnens regnskydd på? Är lite orolig att det kommer bli för varmt med vattentätt och fleece, att det inte andas.
  Ovan text kanske upplevs som jätte snurrig men jag håller tummarna att du hänger med i mina funderingar pch kan tycka till lite.
  Tack på förhand.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.