Recension av Moweo Magro

DSC03439

Märke: Moweo
Modell: Magro Quad
Årsmodell: 2015
Chassifärg: Svart
Färg: Sky Blue

Nu är det äntligen dags för min recension av Moweo Magro i samarbete med Jollyroom. Jag har testat versionen med fyra hjul, den finns även i en trehjulsversion. Jag har främst använt vagnen till min 1,5-åring. Jag fick först hem Moweo Magro i slutet av juni och anledningen till att recensionen dröjt så länge är att Moweo Magro haft ett konstruktionsfel som nu äntligen har blivit åtgärdat. Och med det åtgärdat så kan jag äntligen recensera vagnen.

Sittdel

DSC03440DSC03441DSC03442DSC03443DSC03444DSC03445DSC03447DSC034482015-11-17 19b22015-11-17 19b

Moweo Magro har en fast framåtvänd sittdel som justeras steglöst till nästan plant liggläge med hjälp av en rem och ett spänne i ryggen. När ryggen är fälld i fullt liggläge går det att lossa baksidan av suffletten, där finns ett nät så att det kan ventilera fritt. Det finns dock ingenting som håller uppe bakstyckstyget av suffletten. Till vagnen ingår en dyna i matchande färg som man bör använda annars blir sittdelen helt ovadderad. Remmen för att fälla ihop vagnen kan träs genom dynan och det gör att dynan sitter väldigt bra på plats.

Bågen ingår med vagnen och är klädd i leatherette som är både tåligt och snyggt. Den går lätt att knäppa loss på ena sidan och vika undan när barnet ska gå i och ur vagnen.

Ryggen är inte jättehög och fotstödet är inte heller så långt men höjden upp till suffletten är bra vilket gör att ganska stora barn kan sitta bra i vagnen. Maxvikten ligger dock på 15 kg. Min son på 21 månader som är ca 87 cm lång får plats bra i vagnen fortfarande, både sittandes och liggandes. Även riktigt långa barn kan sitta bra i vagnen eftersom det är gott om plats upp till suffletten, min dotter på minst 106 cm har som ni ser gott om plats. Sovkomforten för ett långt barn är nog inte den bästa dock eftersom ryggstödet är ganska kort. Eftersom fotstödet inte går att fälla upp blir benen hängandes när barnet ska sova, min son verkar inte störas så mycket av det men jag vet att vissa barn gör det och det ser ju inte särskilt bekvämt ut när fötterna hänger ner.

Sele

DSC03449DSC03450

Moweo Magro har en fempunktsele som är ställbar i tre olika lägen för axelbanden. Axelbanden är lätta att koppla loss från selen om man inte vill använda dem men sitter på plats ganska bra och trillar inte så lätt av om man inte önskar det. Däremot trillar både axelmuddar och grenmudden lätt av selen om man har den uppknäppt. Selen är lätt att både stänga och knäppa upp. Det går att dra midjebanden genom hål i sittdynan så att inte dynan blir så knölig, jag hade missat det på bilderna.

Sufflett

DSC03451DSC03452DSC03453DSC03454DSC03455

Moweo Magros sufflett är ställbar i flera olika lägen. Den har en förlängning mitt på som öppnas upp med dragkedja och suffletten blir då ganska lång med god täckning. Det finns också en tittlucka i suffletten med ett extra nät för UV-skydd. Tyget som täcker luckan går inte att sätta fast på något sätt men jag tycker att det håller sig på plats bra ändå.

Fotstöd

DSC03447

Moweo Magro har ett fast fotstöd som inte går att fälla upp utan är som en ficka för barnets fötter. Längst ner är det smuts och vattenavvisande tyg, ibland behöver man dock tömma fickan ut och in för att ta bort sand och annat som samlas där.

Liggdel & Babyskydd

Det finns ingen liggdel till Moweo Magro och inte heller några adaptrar för babyskydd, det är en ren sittvagn som rekommenderas från 6 månader.

Handtag

DSC03456DSC03457

Moweo Magro har ett fast handtag som har en höjd på 105 cm, lite för högt för min smak men det funkar. Även maken på 184 cm tycker att det fungerar bra. Handtaget är skumbelagt och ganska tjockt och greppvänligt.

Varukorg

DSC03458DSC034592015-11-08 11.49.50

Moweo Magros varukorg är ganska bra. Den är lättåtkomlig och rymlig. Man rymmer en mindre handling. En skötväska går också i eller en hel del ytterkläder och andra småsaker. Man ska dock vara försiktig med att lasta tungt i varukorgen, särskilt framtill för det är lätt hänt att varukorgen åker in i framhjulen och då kan det lätt bli hål i varukorgen. Sidorna hade kunnat vara högre, då hade det rymts mer, men då hade varukorgen också blivit mer svåråtkomlig. Varukorgen mäter 48×31 cm. Maxvikt i varukorgen är 5 kg.

Broms

DSC03463DSC03464

Moweo Magro har en vanlig standard fotbroms som trycks ner för att bromsa och upp för att obromsa. Den är lätt att använda och fungerar bra.

Hjul

DSC03460DSC03461DSC03462

Moweo Magro har lufthjul, bakhjulen är 12 tum, 30 cm i diameter och framhjulen är 8 tum, 21 cm i diameter. Framhjulen är svängbara men går att låsa genom att vrida på den ljusgrå knappen över hjulet.

Fjädring

DSC03467DSC03466

Moweo Magro har riktigt bra fjädring både i chassit och i framhjulen, det i kombination med de ganska stora lufthjulen gör att den får bra dämpning.

Hopfällning

Moweo Magro är lätt att fälla ihop och du kan fälla ihop den med en hand.

Du börjar med att trycka upp en knapp vid sidan av chassit, den stannar sedan i det läget.

DSC03469DSC03470

Sedan drar du i remmen som sitter i sitsen på vagnen och då fälls vagnen ihop. Riktigt smart att remmen kan lossas och träs igenom dynan så att den alltid är lätt att få tag på.

DSC03471

Moweo Magro är som sagt lätt att fälla ihop och blir kompakt ihopfälld. Den blir 96x59x30 cm ihopfälld med bågen på, men bågen klickas lätt loss och den blir då bara 80x59x30 cm.

DSC03472DSC03474

Moweo Magro har automatiskt lås ihopfälld. Låset fungerar dock inte jättebra för att hålla ihop vagnen. Problemet är att det bara är de två nedre delarna av chassit som hålls ihop, inte handtaget, vilket gör att du halvt kan vika upp vagnen innan låset tar emot.

DSC03473

Här är alltså låset fortfarande iklickat:

DSC03476

Detta gör att man inte kan lyfta i översta delen av chassit (handtagsdelen) när man ska lyfta i och ur den ur bilen, vilket gör det hela lite krångligare, man måste försöka få ett grepp runt hela.

Vagnen kan stå själv när den är ihopfälld.

Tar man av hjulen blir vagnen riktigt kompakt, 78x46x27 cm.

DSC03477

Körkänsla & Hanterbarhet

Moweo Magro är en lättrullad vagn. Den är ganska lätt att köra, dock inte den mest lättsvängda vagn jag testat. Vagnen har riktigt bra dämpning och dessutom stora lufthjul vilket ger ett riktigt skönt gung, något jag verkligen gillar. Moweo Magro har större och rejälare hjul än många av sina konkurrenter vilket gör den till ett bra alternativ om man vill kunna ta sig fram på mer ojämnt underlag och i snö. Hävkraften är medelbra, varken särskilt dålig eller särskilt bra, det funkar helt enkelt.

2015-09-13 12.38.40

Som jag nämnde i inledningen har Moweo Magro haft ett konstruktionsfel som innebar att bromsen låste sig om fjädringen gick i botten på ena sidan. Det ledde till att vagnen kunde ta tvärstopp om man tex. svängde väldigt snävt eller svängde vagnen när man hade den tungt lastad. Jollyroom (som tillverkar Moweo Magro) har nu tagit fram en ny bakaxel som de skickar med alla nya Moweo Magro som säljs. Bakaxeln är lätt att byta genom att lossa två skruvar, dra loss axeln, trycka dit den nya axeln och skruva fast den. Jag har testat den nya bakaxeln och satt den på ett hårdtest där jag lastade en hel del mat i vagnen (ja, troligtvis betydligt mer än tillåtet) och sedan svängde vagnen flera gånger och det finns inte en tillstymmelse till det gamla problem att bromsen skulle gå i.

2015-10-08 09.06.56

Moweo Magro är inte särskilt bred, bara 59 cm bred, smalare än många av sina konkurrenter och den är inte heller särskilt lång, även om det inte är den kortaste vagnen. Att handtaget inte går att fälla in gör den också lite längre. Jag tycker därför att den är smidig att köra med i affärer och på stan. Vagnen är som sagt inte den mest lättsvängda men heller inte jättetung att svänga. Däremot om man lastar tungt i varukorgen tycker jag att den blir ganska tung att svänga.

Tack vare stora lufthjul och bra dämpning klarar Moweo Magro kullersten, grusvägar, gräsmattor och annan lätt terräng utan några som helst problem. Jag har även provkört den på en väldigt ojämn stig full med stenar i skogen och där tog den sig också fram förvånansvärt bra. Stora lufthjul i kombination med en bra fjädring gör att detta är en riktigt bra terrängvagn.

2015-11-16 09.46.542015-11-16 09b

Jag har inte testat Moweo Magro i snö men med tanke på att den har så stora lufthjul och att framhjulen går att låsa tror jag att den borde fungera helt okej i snö.

Moweo Magro är ganska smidig att åka kollektivt med. Inte särskilt bred men kanske lite för lång för att vara riktigt smidig på bussen där det är trångt. Hävkraften är helt okej och tack vare lufthjulen står den stadigt på golvet.

Jag tycker att Moweo Magro är ganska lätt att packa in i bilen, den hade varit betydligt enklare att lasta in om låset hade fungerat bättre. Vagnen är lätt att fälla ihop, blir kompakt ihopfälld, men är inte så lätt att få ett bra grepp om när inte autolåset håller ihop vagnen ordentligt. Vagnen väger 11 kg vilket inte är så farligt tungt. Den tar som sagt inte mycket plats i bilen, särskilt om man tar av bågen blir den kompakt. Tar man av hjulen blir den ännu mer kompakt och ryms i vilken fjällen-packning som helst. I vår SAAB 9-5 tar den inte alls mycket plats. Hade man bara fixat till det automatiska låset så att det fungerade bra hade det varit en väldigt smidig bilvagn.

2015-11-16 10.07.59

Mått & Vikt

Hopfälld:

Med sittdel och båge: 96x59x30 cm
Med sittdel: 80x59x30 cm
Vagn utan hjul: 78x46x27 cm

Uppfälld:

Längd med handtaget: 100 cm
Bredd: 59 cm
Hjulbas (Svängradie): 54 cm

Sittdel:

Sittyta till sufflett: 59 cm
Ryggstöd: 46 cm
Sitsens djup: 21 cm
Sitsens bredd: 33 cm
Fotstöd: 22 cm
Ligglängd: 90 cm
Höjd till sittytan: 46 cm

Vikt:

Vagn med sittdel: 11 kg

Maxvikt: 15 kg
Maxvikt varukorg: 5 kg

 

Tillbehör

Till Moweo Magro ingår flera olika tillbehör. Dels ingår bågen, som inte alltid ingår på liknande modeller. Dels ingår en resväska att packa den i, en mugghållare och ett regnskydd.

Mugghållaren har ett snabbfäste och klickas fast direkt i chassit.

DSC03481DSC03482

Regnskyddet är i klarplast, det är bra anpassat till vagnen och är lätt att ta på eftersom det stängs med kardborre baktill. det finns också kardborrespännen för att spänna fast det så att det sitter på plats bra vid framhjulen. Regnskyddet har vädringshål på sidan.

DSC03484DSC03485DSC03486DSC03487

Som alla regnskydd i klarplast tar det ganska stor plats ihopvikt.

DSC03489

Resväskan är inte vadderad utan mer som ett tunt fodral som skyddar mot smuts och kanske även repor. Men med tanke på att den ingår på köpet är det inte alls så dåligt. Det är lätt att få i vagnen i väskan, rekommendationen är alltid att man tar av hjulen från vagnen om man ska flyga med den för att skydda den bättre.

DSC03478

Resväskan har bärhandtag upptill och en ficka för att sätta i tex. adresslapp.

DSC03479DSC03480

Till Moweo Magro kan du också köpa lösa textilpaket i olika färger med sufflett, sittdyna och muddar för 499 kronor så att du lätt kan byta eller variera färg på vagnen.

 

Sammanfattning & Betyg

Moweo Magro är en rejäl sulky som är lättrullad och riktig bra dämpad. Den har stora rejäla hjul och är lätt att fälla ihop och blir kompakt ihopfälld.

De största nackdelarna med Moweo Magro tycker jag är att handtaget har en fast höjd, att varken rygg eller fotstöd är särskilt lång på vagnen och att maxvikten ligger på standarden 15 kg. Hade sittdelen varit rymligare och maxvikten högre hade vagnen lockat fler i och med att den hade gått och använda längre.

Vagnen passar dig som söker en sulky som är lätt att fälla ihop och packa in i bilen men som ändå erbjuder en bra fjädring och stora hjul vilket gör att den går att köra på mer ojämn terräng och i snö. Den passar också bra om man vill ha en resevagn som är lite rejälare eftersom det även ingår en resväska med vagnen och den blir kompakt ihopfälld. Vi har främst använt vagnen fram och tillbaka till förskolan och jag kan meddela att även det fungerar utmärkt. Eftersom den inte ligger så högt i pris är den inte så stöldbegärlig och varukorgen är fullt tillräcklig för att få plats med extrakläder, överdragsbyxor och allt annat som ska med till och från förskolan varje dag.

Jämför man med andra vagnar av samma typ som finns på marknaden har Magro både större hjul och bättre dämpning än nästan alla andra, dessutom ingår många tillbehör som inte de andra har, till ett pris som ligger strax under de flesta liknande modeller. Moweo Magro kostar 2995 kronor men har vid flera tillfällen kampanjats för så lite som 1999 kronor. Moweo Magro finns med tre eller fyra hjul, i tre olika chassifärger, svart, vit och guld och med tio olika färger på sittdyna och sufflett. Vagnen finns att köpa hos Jollyroom. Jag ger Moweo Magro fyra av fem i betyg.

Sittdel: [image12.png][image12.png][image12.png]
Promenadkörning: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Terrängkörning: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Stadskörning: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Hopfällning: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Totalbetyg: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]

7 reaktion på “Recension av Moweo Magro

  1. Sandra

    Tack för bra recension!
    Har kikat på denna vagn nu när vi ska byta till en nättare sulky. Är den likvärdig med babyjoggers modell city mini? Och britax b-agile?
    Jag tänker framförallt på storleken och hur den känns att köra.

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Ja, storleksmässigt är den ungefär som de två både uppfälld och ihopfälld. Dock är Magron lite tyngre och känns lite rejälare och eventuellt även lite klumpigare med sina stora hjul och så. Jag tycker Magron är skönast att köra av de, bra stora hjul, bra dämpning och mer lättsvängd än B-Agile.

      Svara
  2. Carolina johansson El-Shubaki

    Hej! Min dotter väger 15 kg och är snart 2 år gammal.jag äskar denna vagn men är orolig över att den inte håller när hon väger ännu mer. Tycker du att det är onödigt att köpa denna?

    Mvh Carolina

    Svara
  3. Sabina

    Hej Elin!

    Jag undrar om det finns flera vagnar som man kan fälla på samma sätt som Moweo Magro? så här dra i mitten och med en hand?

    Tacksam för svar!
    Gillar din blogg skarpt 🙂

    Mvh Sabina

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Ja, det finns en hel hög nu för tiden, först var det Babyjoggers vagnar, sedan har Britax B-Agile och B-motion kommit med samma och även Joie Litetrax och Cybex Agis/Eternis har liknande fällning.

      Svara
  4. Jessica

    Halloj. Vilken superrecension av Moweo Magro! Tack för det. Jag är bra sugen på att köpa den men det återstår en fråga som du kanske kan svara på, nämligen något så viktigt som om det får plats en sån lite ratt på bygeln utan att det blir trångt för barnet? Vad tror du?
    Tack på förhand.

    Svara
  5. Emelie

    Hejsan.
    Jag står i valet och kvalet behöver en skön rejäl vagn att ha på semester och shopping.
    Vilken hade du valt ?
    Moweo eller en joie ?
    Verkar bra vagnar båda två men om du fick välja min dotter sover mycket i vagnen fyller 2 år i juni .

    Tack för svar. Mvh Emelie

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.