Bugaboo Buffalo

Nu kommer det ännu mer information om Bugaboo Buffalo. Buffalo är till stor del en blandning mellan Cameleon och Donkey, men liknar i mitt tycke Donkeyn väldigt mycket. Man kan säga att det är en singel-donkey (fast den är fortfarande en helt egen vagn förstås). Buffalo har, som Bugaboos andra vagnar, vändbar sittdel, den är ergonomisk och har flera lutningslägen med enhandsfällning. Sittdelen och liggdelen sitter högre upp än på Cameleon. Bågen är av typen som går att knäppa loss på ena sidan och svänga runt (precis som på Cameleon 3).

67201_10151442054935660_610861275_n

Det ingår liggdel när man köper vagnen. Liggdelen går att fälla ihop så att den blir platt precis som på Cameleon 3.

11219_10151442054730660_1409626235_n

Vagnen har tvåhjulsläge som man enkelt ställer in (utan att ta av framhjulen, vilket krävs på Cameleon). Däremot är hjulen INTE luftfyllda som på Donkey, utan det är skumfyllda hjul (precis som bakhjulen på Cameleon). Det gör att hjulen inte kan få punktering men det gör också att du inte kan bestämma mjukheten på hjulen. Framhjulen (som självklart är låsbara) är 10 tum och bakhjulen är 12 tum.

307458_10151442054755660_578582800_nBuffalo har teleskophandtag, den har också små clips på handtaget vilket gör det enklare att hänga tex. en skötväska där. Buffalo är den första vagnen i världen som är godkänd för vikt på handtaget, max 6 kilo får man hänga där.

404868_10151442055255660_1746074455_n

Maxvikten i varukorgen är INTE 16 kg utan 10 kilo, tillsammans med vikten på handtaget blir det alltså 16 kg.

Vagnen kan fällas ihop med liggdel eller sittdel på chassit och står då själv, men den har även en mer kompakt ihopfällning om man tar av sitt/liggdelen. Hopfälld blir Buffalo (då antar jag att detta är den kompakta hopfällningen, även utan hjul) 88x54x34 cm.

535780_10151442054945660_346632394_n

Suffletten ser i sitt vanliga läge ut som den på Cameleon och Donkey, men Buffalons sufflett har en dragkedja längst bak och om man öppnar den kan man dra fram suffletten ett extra snäpp, vilket gör att den skyddar riktigt riktigt bra. Det är faktiskt Brio Smile-klass på den suffletten. Dessutom har den ett UV-skydd på 50+. 543701_10151442054770660_1295575476_nVagnen kommer finnas med svart eller sandfärgad bas och topset (sufflett och liggdelslock) i röd, rosa, petrolblå, blå, offwhite och svart. 529429_10151442075575660_1040679202_n

Bugaboo Buffalo väger bara 11,9 kg. Maxvikten är 22,6 kg i sittdelen! Bredden på vagnen är 60 cm.

Vagnen finns till förhandsbokning redan nu och leverans sker från och med 15 mars i Sverige, Tyskland, Österrike, Schweiz, Nederländerna, Belgien, Luxemburg, Norge, Danmark, Finland och Ryssland. Priset ligger på 11 500 kronor och då ingår alltså liggdel och sittdel.

Bugaboo-Buffalo[3]

Jag har aldrig varit något Bugaboo-fan, men denna vagnen verkar riktigt, riktigt lovande. Hoppas bara att den är liten och smidig uppfälld (viktigt för oss eftersom vi åker så mycket buss) och att den har bra hävkraft. Ett annat frågetecken är om den har någon fjädring, enligt någon uppgift ska den bara ha framhjulsfjädring, vilket i kombination med skumfyllda hjul troligtvis skulle göra den ganska stum i fjädringen.

Fler bilder på vagnen finns här.

11 thoughts on “Bugaboo Buffalo

 1. TUMADRE

  Åh, visst är Bugaboo Buffalo läcker? Jag var på pressvisningen i Amsterdam för ett par veckor sedan och fick bekanta mig närmare med vagnen. Fick klämma, känna, ställa alla frågor jag hade till designers och provköra den. Den är verkligen helt fantastiskt och jag är sugen på att skaffa fler barn bara för vagnens skull! 😉

  Jag publicerade alldeles nyss ett inlägg med info och bilder på nya Bugaboo Buffalo. Kika in på min blogg om du är nyfiken! 🙂

  Svara
 2. Ida

  Tråkigt att hjulen är skumfyllda. Jag hade gärna velat ha en terrängvagn med svängbara stora hjul men jag vill ha luftfyllda. Bor man långt ute på landet och mest går på grusvägar och skogsstigar (och då menar ag verkligen stigar!) så behövs lufthjul. I skumhjulen fastnar grus som gör att hjulen snabbt blir fula och fulla med hål. Skumhjulen ger ingen stötdämpning alls. Vad har Buffalo för stötdämpning? Lufthjul ger en överlägset mjuk körning

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! Ja, jag blev också besviken på att det var skumfyllda hjul och inte riktiga lufthjul. De hjul du tänker på är dock vanliga punkteringsfria hjul. Detta är skumfyllda GUMMIhjul. Den har alltså precis samma utsidan och yta som lufthjul, men är fyllda med skum istället för luft. Det kommer inte att fastna massor av grus i dem (som det gör i vanliga punkteringsfria plasthjul). Däremot har du ingen möjlighet att justera mjukheten och de skumfyllda hjul jag testat tyckte jag var riktigt hårda, inte alls som riktiga lufthjul. Fördelen är att du slipper pumpa och slipper punktering. Buffalo har bara fjädring på framhjulen.

   Har du kollat något på Kronan Duo S? Den har vi och tycker den är superbra. Den har riktiga lufthjul och går nästan lika bra i terräng som en vagn med fasta hjul.

   Svara
 3. Ida

  Jodå, missuppfattning. Skumfyllda gummihjul låter ett klart bättre än skumhjul även om lufthjul är överlägsna. Jag gillar inte sittdelen på kronan duo s, det bli aldrig helt upprätt. Funderar på Trille viper men ha bara sett på bild å jag vet net hur sittdelen är. Trille har lufthjul.

  Svara
 4. e

  Hej,
  Undrar om du kan svara på om den förlängningsbara suffletten till Buffalo även funkar på Donkey?
  Tack.

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, det går att ha den, men eftersom donkeyns sittdel är smalare än buffalos ser den lite stor och ”påsig” ut.

   Svara
 5. qian

  Hi, your blog is very informative and helpful.
  I am expecting my first child in May.
  I want to choose from bugaboo buffalo and brio go next. It will be great if you could comment on these two models.
  There are two things i don’t like with buffalo is its sittdel has a 90 degree sitting position which is not adjustable. I doubt that the child will feel comfortable with that. another thing is the position of the basket seems very inconvenient. the distance between the basket and the liggeldel is too close.
  About brio go next, you once made a comment on its sittdel also that ”Sittdelen har ryggstöd som justeras med en rem i ryggen. Man fäller ryggen genom att dra i plastbiten i ryggen som syns på en av bilderna, och fäller upp den genom att dra i remmarna. Som med alla vagnar av den här typen behöver man hålla upp ryggstödet samtidigt som man drar i remmarna, vilket jag tycker är ganska krångligt. Sittdelen har något bakåtlutat sittläge och inte plant liggläge. Det skiljer faktiskt 15 cm i höjd mellan sitsen och ryggen.” Do you mean that even the sitting position is adjustable, it is still not comfortable for younger child? and it is bit tricky to adjust the position with the belts.

  Regards

  /Qian

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Thank you! I have not used the Bugaboo Buffalo myself so I can not be of much assistance. However, I have tried several different prams with ergonomic seat and most kids really enjoy it. Young children are more likely to sit well in an ergonomic seat that gives more support. A disadvantage of the Bugaboos seat is that the footrest can not fold up so the child gets no support for their legs when they sit up. It is true that the seat position in the Brio Go does not become fully upright and even its surface is a little tilted back. Nor is it possible to get the seat completely flat. It is impossible to say which seat your child will like best, every child is different. However, I think Brio Go Next is a really good stroller and can recommend it.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.