Britax Affinity–en första titt

På Happyland fick jag för första gången se Britax Affinity. Jag har bloggat om den tidigare och tyckt att den verkar lovande och det tycker jag fortfarande. Tyvärr sov min dotter så jag hade ingen möjlighet att testa den med barn i och inte heller att kolla hur hon får plats i vagnen. Men lite bilder och lite kläm blev det i alla fall. Läs också min recension av Affinity.

Jag ska villigt erkänna att jag inte varit så lockad av Britax tidigare modeller, men nu har de kommit med två nya vagnar som jag i alla fall tycker verkar riktigt lovande. Britax B-Motion och Britax Affinity. Affinity har några funktioner som är helt nya och unika och dessutom en riktigt snygg design, möjlighet att byta ut färgen på vagnen, lufthjul bak och påkostade detaljer som leatherette på handtag och båge.

Liggdelen verkade mysig och ombonad. Den har solkeps på suffletten så att den skyddar riktigt bra. Den verkade mysig och mjuk inuti och har ett liggdelslock som fästs med dragkedja.

IMG_0254

Sittdelen är ergonomisk, vändbar och ställbar i tre lägen. Den justeras genom att trycka in två spakar på sidan av sittdelen, lite krångligt men man lär sig nog snabbt. Man behöver alltså två händer för att fälla den. Fotstödet är justerbart. Sittdelslängden är 92 cm, vilket är ganska genomsnittligt.

IMG_0257

Du kan välja tre olika färger på chassit, svart, silver eller vitt. Basklädseln är alltid grå och sedan får du köpa till ett colour-pack i valfria färg. I colour-pack ingår sufflett, sittdyna, fotsack, bältesmuddar och ett inlägg till varukorgen. Vill man byta färg är det bara att köpa ett nytt colour-pack för endast 600 kronor! Suffletten fästs med dragkedja som sedan viks över med en tygbit. Suffletten har en liten tittlucka och en solkeps.

IMG_0256

Britax Affinity har lufthjul bak och små svängbara framhjul med fjädring. Den har också ställbar fjädring som justeras genom att skruva på skruvar under chassit.

IMG_0255

Bågen är av lyxigt fuskskinn och går att svänga undan. Även handtaget är i fuskskinn och det är knäledshandtag.

IMG_0259

Varukorgen är inte jättestor tyvärr. Vagnen har stöldskydd, eftersom man kan registrera vagnens ägare så blir den svårare att sälja vidare om man har stulit den.

Britax Affinity går inte att fälla ihop med sittdelen bakåtvänd, den går inte ihop ordentligt då.

IMG_0260

Om man fäller den med sittdelen framåtvänd blir den 88x60x44 cm, vilket är ganska kompakt. Den låses automatiskt ihopfälld.

IMG_0261

Eftersom min dotter sov hade jag inte möjlighet att provköra vagnen med barn i, men det jag kände tyckte jag den kändes lätt och smidig, lättsvängd och jag gillar verkligen att den har lufthjul bak. Priset är 5500 kronor vilket känns väldigt överkomligt. Läs recensionen av Britax Affinity.

14 thoughts on “Britax Affinity–en första titt

 1. Cissi

  Hej!

  Man måste köpa color kit till vagnen? Annars har man ingen sufflett el riktig sittdel?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, det stämmer, du måste köpa det för att få sittdyna och sufflett. Den brukar kosta 5500 kronor inklusive colour pack.

 2. Malin

  Står och väljer mellan britax affinity som vi föll för vid första besöket i barnvagnsbutiken och vår nya favorit brio smile. För/ nackdelar ? Vilken är din favorit och varför?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag har inte känt på Britax Affinity mer än lite hastigt så det är svårt att uttala mig om vilken jag tycker bäst om. På pappret tycker jag dock att Affinity ser riktigt bra ut och skulle gärna vilja prova den. De är ju väldigt lika faktiskt. Fördelar med Affinity tycker jag är att den har läderhandtag och båge, rymligare och ergonomisk sittdel, ställbar fjädring. Fördelar med Smile är att den har större hjul fram och lufthjul fram, större varukorg, den är också högre vilket många tycker är en fördel men jag har hellre en lite lägre vagn som är stabilare.

 3. Heidi

  Hej. Vilken jättebra blogg du har den har jag besökt massor nu när vi ska ha vårt fjärde ban 🙂 vi funderade på att skaffa en britax b-smart eller affinity men vet du vilken som kan vara bäst för att köra i snön i vinter? Jag antar att b-smarts 3 hjul är lättare? Och vet du någon ståbräda som passar dessa vagnar? Med vänlig hälsning, Heidi

  1. Elin Inläggsförfattare

   B-smart har jag tyvärr inte hört så gott om så jag hade definitivt satsat på en affinity. Det kommer vinterhjul till den också så då ska det definitivt gå att ta sig fram. Jag har inte så bra koll på ståbrädor men bumprider säger att deras ståbräda ska passa på alla vagnar.

 4. Marta

  Hej Elin!
  Jag vill köpa Britax Affinity men på Jollyroom.se eller på Babyhuset.se står det att Colour Pack är ett pack med bara sittdyna och sufflett. Vet du kanske vad kan jag köpa vagnen med Colour Pack som innehåller allt, altså sufflett, sittdyna, fotsack, bältesmuddar och ett inlägg till varukorgen?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Min gissning är att de andra grejerna också ingår, har de testat att maila till jollyroom eller babyhuset och fråga?

 5. Ava

  Hej Elin,
  Jag provkörde en Britax affinity igår , Smidig och lättkörd! men jag är inte säker om framhjul vilket kan göra den svår att köra i snö och skog.
  Vet du om det finns vinterhjul att köpa till?
  Tack för underbart webbplats !

  1. Kicki

   Jag har en beige britax affinity till salu, chassit är svart och silver. Liggdelen är endast använd 3 månader, sittdelen är aldrig använd och har fortfarande lappar kvar. Förvarad inomhus i djur och rökfritt hem, avtorkad med trasa varje gång vi kommit in. Köpt för 7000kr, säljes för högst bjudande. Det är en årsmodell 2013, inköpt i december 🙂

 6. Cissi

  Var och testade affinity idag, men så krånglig att fälla ryggen:/ gick knappt.
  Jätte dum fällning på den, konstigt ställe att ha den på med. Nere på sittdel. Och dra ner två spakar sa tidigt. Supertröga!

  Så den skulle tyvärr ej funka. Jag testade flera ggr, men nej.. Jätte krånglig. Synd. Fin vagn annars och verkar bra.

 7. Cissi

  Var och testade affinity idag, men så krånglig att fälla ryggen:/ gick knappt.
  Jätte dum fällning på den, konstigt ställe att ha den på med. Nere på sittdel. Och dra ner två spakar sa tidigt. Supertröga!

  Så den skulle tyvärr ej funka. Jag testade flera ggr, men nej.. Jätte krånglig. Synd. Fin vagn annars och verkar bra.

Kommentarer är stängda.