Om jag bara skulle ha en barnvagn…

Hemska tanke! Att bara ha en barnvagn är en hemsk tanke för en barnvagnsnörd som mig 🙂 Men jag har fått frågan många gånger, vilken är min favorit eller vilken barnvagn skulle jag välja om jag bara fick ha en och skulle ha barn? Så nu tänkte jag ta tjuren vid hornen och ge ett svar 😉

Min favoritvagn, den som stannat längst här hemma och den andra barnvagnen vi köpte är Emmaljunga Ozone, och det är också den jag skulle välja om jag bara fick ha en barnvagn. Till min Ozone har jag en City korg i Royal Blue och nu för tiden har även min Ozone-sittdel samma färg. Hade jag fått välja helt fritt hade jag velat ha City korg Supreme, eftersom den har lite fler funktioner. En alldeles färsk nyhet är att det nu finns uppfällbart ryggstöd i City Korg Supreme och det hade jag gärna haft i min. Dessutom hade jag gärna haft en senare årsmodell på vagnen, med TPU-hjul och myggnät och solskydd i suffletten.

DSC04015

Till detta hade jag också velat ha adapter så att jag kan fästa babyskyddet på chassit. Ozone funkar jättebra som travel system, den är så liten och smidig och chassit är väldigt lätt att lyfta in i bilen. Här ser du den med Maxi-Cosi Pebble på chassit.

DSC03384

En ståbräda hade jag också behövt eftersom jag har en 3-åring också och då hade jag velat ha Buggyboard Maxi, för den funkar superbra till Ozone (mer om det i Buggyboard Maxi-recensionen som kommer så småningom).

2014-04-19 18b

Den stora frågan är ju då, varför skulle jag välja denna vagnen? Vi har haft vår Emmaljunga Ozone i två och ett halvt år. Under en lång period använde vi den som enda vagn och min uppfattning är att vi skulle klara oss med bara denna vagn med tillbehör. I vissa situationer är det oumbärligt med en syskonvagn, men ståbräda funkar i vardagen. Ozone är i ärlighetens namn riktigt dålig i nysnö, men eftersom de plogar fort här och det sällan kommer så mycket snö så tror jag att vi skulle klara oss hyfsat ändå. Det finns ju också vinterhjul till Ozone, nackdelen med dem är att de är väldigt bökiga att sätta dit så då får man köra med fasta hjul hela vintern och det hade jag inte velat. Men förutom det så tror jag Ozone skulle passa oss perfekt i vår vardag. Den är superlätt att köra och det är främst det som gör att vi älskar den så mycket. Dessutom sitter både små och stora barn bra i vagnen, vår 3-åring får fortfarande plats utan problem. Suffletten täcker bra och varukorgen rymmer massor, ibland har jag packat en hel veckohandling i den. Den är lätt att fälla ihop och väldigt lätt att lyfta. Det är ingen vagn man går i skogen med, men det gör jag aldrig ändå (förutom när jag testar vagnar i skogen). Vill man veta mer kan man läsa min recension av Emmaljunga Ozone.

9 thoughts on “Om jag bara skulle ha en barnvagn…

 1. Amelia lindenmo

  Hej!
  Du verkar ha bra koll på barnvagnar!
  Därför tänkte jag fråga dig om du känner till en sittvagn som har funktionen att kunna snurra runt i 365 grader!? Jag har nämligen sett en sådan på en slovakisk webbsida (högst upp på sidan som en ”banderoll”, men jag förstår inte vad det står (och kan ej översätta med Google då jag har ipad) . Har gått igenom över hundra barnvagnar men hittar inte den. Har försökt maila dem men inte fått något svar.. Tänkte att du var mitt sista hopp! Hoppas du orkar svara 🙂

  Med vänlig hälsning,
  Amelia

  1. Elin Inläggsförfattare

   Det finns flera stycken, Orbit Baby, Chicco I move, foppapedretti myo tronic, finns säkert flera också som jag inte känner till.

 2. Maja

  Hej experten 🙂
  Har du hört något om märket E-motion 4 kids. Är lite sugen på deras sulky men hittar inget skrivet om dem. Känns lite som att köpa grisen i säcken.
  Tacksam för svar!!
  Med vänlig hälsning, Maja

  1. Elin Inläggsförfattare

   Nej, det har jag tyvärr inte hört talas om (och det brukar inte vara ett gott tecken), men man vet aldrig, det kan ju vara bra vagnar, men det blir ju som du säger lite att köpa grisen i säcken.

 3. Liv

  Min city korg supreme är det inte nått uppfällbart ryggstöd i och den är en 2014 årsmodell :O

 4. Maja

  Däremot så har det uppfällbara ryggstödet funnits i Edge duon sen tidigare. Det finns i min från 2013!

 5. Jenny Bäcklund

  Hej! Jag är lite nyfiken på vilken vagn du skulle välja som resevagn? Vi reser endel och nu har vi fått barn och vi tänker fortsätta resa. Vi har kollat in babyzen yoyo och den verkar ju jättebra! Grymt när man kan ha med den som handbagage! Sen vill vi kunna ha den liggandes i bilen för att slippa packa in och ur vår joolz varje gång. Vi tänkte ha ”resevagnen” även när vi är i stan och så resor vi gör med bilen. Så vad säger du? 🙂

  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, skulle jag flyga mycket och ofta så skulle jag absolut välja Babyzen Yoyo som resevagn. Vi flyger ganska ofta, men då till norra Sverige och där funkar yoyo bara halva året 😉 Vi har därför Kronan Sulky som resevagn, funkar också riktigt bra.

Kommentarer är stängda.