Travelsystem–att fästa babyskydd på vagnen

Eftersom det blir mer och mer komplicerat vilka babyskydd som passar till vilka vagnar och jag inte har tid att uppdatera inlägget har jag valt att ta bort detta inlägg.

Mitt bästa tips är att googla på barnvagnens namn och babyskyddet du vill fästa tex. Emmaljunga Viking adapter Maxi-cosi. Finns det en adapter kommer du få fram den, får du inte fram något finns det med största sannolikhet ingen adapter.

Ska du köpa en ny vagn kan du fråga återförsäljaren eller titta under tillbehör till vagnen så finns det listat vilka adaptrar som finns till vagnen.

Jag kommer inte att svara på fler frågor om vilka babyskydd som passar. Använd tipsen här ovanför eller vänd dig till din återförsäljare.

277 thoughts on “Travelsystem–att fästa babyskydd på vagnen

 1. Rebecca

  Hej, tänkte bara fråga vad som menas med dubbeladapter? Jag har en Emmaljunga city cross vagn en brio primo babyskydd, var köper man denna adapter?

 2. My

  Går det att sätta ett beSafe-baby-skydd på en Emmaljunga vagn? Emmaljunga verkar inte sälja någon annat än adapter till sitt egna skydd.

  1. My

   Inkompetens. Hade glömt att expandera inlägget. Du skriver att det går, men jag har verkligen letat på nätet och inte hittat adapter. Vad ska den heta?

 3. Sofia

  Stort tack för detta inlägg! Precis den info vi behövde!
  En liten fråga dock. Du nämner inte specifikt Bugaboo Cameleon 3 men jag antar att det ska funka med dubbeladaptrar till Brio eller Axkid?
  Mvh Sofia

  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, absolut, det finns ju adapter till Maxi-cosi för Cameleon 3, och sedan sätter du axkids adapter ovanpå.

 4. Jonna

  Vi har ett teutonia tario babyskydd sedan innan och ska nu köpa en donkey då vi väntar ett syskon. Vet du möjligtvis om det passar på donkeyn? Tarion är ju i stort sett samma dom acta graco… Blir tacksam för svar! /Jonna

 5. My

  Hejsan! Vet du möjligt om alla Acta Graco’s stolar/babyskydd passar till den adapter som säljs till Bugaboo Donkey eller om det måste vara ett speciellt märke på stolen/babyskydd? Jag har försökt googla och googla men det tycks vara omöjligt att få svar! Adaptern säljs ju inte i Sverige heller så det är klurigt att beställa från USA och sedan stå här utan ett babyskydd att sätta på 🙂

  Tacksam för svar!

 6. Gabriella

  Jag blev så glad när jag läste att axkid kommit med en adapter då det är ett sånt babyskydd vi har. Men nu verkar adaptern vara slut hos lekmer och jag hittar inte heller det någon annanstans, inte ens på axkids hemsida. Vet du vart det tagit vägen?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! Jag har varit i kontakt med Axkid och de säger att de kommer in på lager till dem på måndag och att de då kommer skicka ut den till alla deras återförsäljare.

 7. Dessi

  Hej! Vi har ett brio go babyskydd och ska köpa en donkey då vi väntar vårat andra barn. Vet du om det babyskyddet fungerar på donkey?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Som jag förstått det har brio go’s babyskydd helt egna fästen som bara passar go, så tyvärr tror jag inte det.

  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag skulle aldrig våga har mitt barn i ett sådant babyskydd och jag är ganska upprörd över att de alls får säljas för de är inte säkra. Jag skulle definitivt köpt både liggdel och ett vanligt babyskydd.

 8. Katrin

  Hej! Vilka babyskydd passar Britax vagnar som t.ex Britax Affinity? Är det bara Britax babyakydd som går att fästa i vagnen?

 9. Ninni

  Hej!
  Jag försöker hitta en mindre vagn/sulky som vi kan fästa babyskyddet på.. Vi har Britax baby safe std, vet du om det finns någon/några vagnar som passar?

  Och vilken fantastisk blogg! Sån här info är ju omöjlig att få fram 🙂

  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! Alla Britax vagnar går att fästa det på, och de har en hel del sulkys. Det går också att fästa på Bugaboo Bee.

 10. Liljan

  Hjälp, jag förstår inte! I klarspråk alltså, om jag har ett Brio Primo babyskydd och en Brio Go vagn, vad behöver jag för adaptrar?

   1. Linnea

    Hej Elin!

    Bra jobbat måste jag börja med att säga! Tur att du/denna blogg finns!

    Vi har bestämt oss för att köpa en Britax Go Next-vagn och ett Maxi Cosi Cabriofix babyskydd till då det babyskyddet är det lättaste jag hittat (har svårt att bära alltför tungt).

    Då har jag förstått att jag behöver adaptrar MEN den länken som du svarat med ovan funkar ej och jag har googlat utan resultat.
    Jag fattar inte vilka adaptrar jag ska köpa!

    Hoppas du kan hjälpa mig.
    Tack!

 11. Nathalie

  Tänkte svara My ang frågan om acta graco adapter till donkey. Min syster köpte från USA o har haft den ett halvår nu o den funkar perfekt. så det ska inte vara några konstigheter 🙂

  Mvh Nathalie

 12. Ch

  Har axkid babyskydd och köpte en brio sing extravagn för det kan vara smidigt att sätta på babyskyddet ibland(har en emmaljunga vagn annars). Fästena på axkid passar ju i själva brio sing vagnen men den ”knäpps” ju inte fast. Ska det vara så?

  Mvh

  1. Elin Inläggsförfattare

   Du måste ha babyskyddets handtag i det bakersta läget, då låses det fast. (det står i babyskyddets bruksanvisning)

 13. Nangi

  Hej!
  Jag har ett Brio Primo babyskydd och en Teutonia barnvagn. Kan du hjälpa att vad behöver jag för adaptrar till dem?
  Tack!

 14. Madde

  Vilken underbar blogg! Är ny i denna djungel av barnvagnar etc… Har en fråga. Vi skall köpa en Emmaljunga Super Nitro och funderar på ett Brio Primo babyskydd. Vad behöver jag då för adaptar och vart finner jag dem?

  Tacksam för svar,

 15. Josefin

  Har läst inlägget flera gånger men förstår inte riktigt vilka adaprar jag behöver..
  har alltså en Bugaboo Donkey och en brio primo bil barnstol.
  Vilka 2 adaprar ska jag alltså köpa?

  Vore supergulligt om du kunde svara så jag slipper fundera mer på det.. 🙂

 16. Ida

  Hejsan! Jag har en axkid babyskydd och Emmaljunga city cross har frågat på babyproffsen om det funkar att sätta den på vagnen med adapter men de säger nej. Sen hittade jag din sida här vad behöver jag för adapter? Snällt av dig om du har tid att svara mvh Ida

 17. Nina

  Hej Elin.
  Vi har en bugaboo buffalo och tänkte köpa babyskyddet Besafe izi sleep.,
  Passar detta babyskydd till vår barnvagn.
  Tacksam för svar../nina

 18. Pia

  Jag har fått en Akta Gracos bilskydd. Och undrar om den skulle passa på en Hercules 6 spin razol barnvagn. Hittar ingen info om barnvagnen alls. Eller till vilka barnvagnar/ modeller passar bilskyddet till? Jag blir inte klok på detta med vagnar. Tacksam för svar det börjar bli akut med vagn köp. Mvh Pia

  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! Jag har tyvärr ingen aning om vilka babyskydd som går att fästa på Hercules vagnar. Det var emmaljunga som importerade Hercules-vagnar till Sverige för några år sedan, som deras budgetmärke (ungefär som Brio har Carena). Akta Gracos Babyskydd passar Akta Gracos vagnar, Teutonia, Bugaboo och Babyjogger.

   1. Camilla Johansson

    Hej läste detta inlägg som berör min fundering också. Jag har ett Akta Graco babyskydd och en Akta Graco adapter. Vill nu hitta en begagnad vagn som passar med babyskyddet och läste att du skrev exempelvis Teutonia. Är det bara vissa modeller och årsmodeller?
    Har fått span på blocket av en Teutonia Spirit S3, passar det tro? Jag behöver inte nödvändigtvis ha en Teutonia men det finns fler begagnade på blocket och i bättre prisklass.
    Funkar Akta Graco till alla modeller av Babyjogger och Teutonia i alla årsmodeller eller är det bara nya modeller, isf från vilket år?
    Mvh Camilla

 19. Pingback: om att kombinera vagn och babyskydd | pälsägget

  1. Anna

   Hej Lisa!
   Tänkte bara fråga dig om ni någonsin testade använda izi sleep på donkey med maxi-cosi adapter? Vi går för tillfället i samma tankar men hittar ingen info någonstans om just det babyskyddet. Kram!

 20. Linnea

  Hej.
  vi har en äldre modell av kronanvagn (-09), går det att fästa en besafe på den också eller gäller det bara den nya modellen? Tack!

  1. Elin Inläggsförfattare

   Det gäller bara nya modellen. Den gamla har helt andra fästen så adaptrarna går inte att fästa på den tyvärr.

 21. Emelie

  Hej!
  Fattar inte riktigt heller. Vad för adaptrar behöver jag?
  Vagn; Emmaljunga city Cross (ev super nitro)
  Babyskydd; brio Primo

  Jag behöver alltså två adaptrar? Sätter man de på varandra då? Vilka två är det?
  Mvh

  1. Elin Inläggsförfattare

   Nej, Akta Graco passar inte på Maxi-cosi-fästen. Det finns ett Akta Graco-fäste för Donkey som tyvärr bara finns att köpa i USA.

 22. Mina

  Hej! Får ingen klarhet i detta hur mycket jag än försöker. Passar en BeSafe IZi Sleep från 2013 till en donkey från 2013? I sånt fall hur?

  1. Rebecca

   Mina, det passar inte!
   Läser man bloggen här stå det att besafe passar till maxi cosi adaptern som man köper till Emmaljunga vagnarna!
   Gjorde detta misstaget till min vagn och har vart i kontakt med besafe och de ända babyskyddet är besafe IZI GO, alltså inte IZI Sleep som passar på maxi cosi adaptern!

 23. Monica

  Hej,

  Fantastisk blogg!

  Jag har babyskydddet izi sleep och barnvagnen Teutonia fun.

  Vet du om izi sleep passar med en adapter som passar Teutonia babyskydd? Jag vet att just denna adapter passar på vagnen.

  Samt, vet du om en bas/isofix för Teutonia babyskydd passar min izi sleep?

  Hoppas du är med på vad jag menar 🙂

  Tack!
  Monica

  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! Jag tror inte att Besafe babyskydd passar på teutonias adapter och bas. Däremot ska akta gracos och teutonias babyskydd passa med varandra.

 24. sarah

  Hej. Vi har köpt en maxi cosi adapter till vår bugaboo. Passar akta gracos babyskydd till maxi cosi adaptern?

 25. Marie

  Hej Elin,
  Jag försöker komma underfund med britax babyskydd på bland annat kronan city och även gärna på quinny zapp. Funkar det om jag har dubbeladaptrar?
  Jag vill gärna ha ett babyskydd med fempunktsbälte, vill väldigt gärna ha en kronan city men även en smidig bilvagn. Finns det annars nån smidig LITEN bilvagn som funkar med britax babyskydd?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! På Kronan City kan du endast fästa maxi-cosi, besafe och även brio primo eller axkid babyfix om du har dubbla adaptrar, britax går inte att fästa på den. Axkid babyfix har fempunktsbälte. Britax funkar med britax b-agile tex, men lika liten som zapp är den inte. Nya Mountain Buggy Nano borde funka med britax babyskydd också.

 26. Marie

  Tack Elin. Ska komma upp britax vagnen och även MB s nya. Axkid hade ju inte fått sådär superbra i tester så isf väljer jag nog hellre ett babyskydd med trepunktsbälte.

  Tack!

  1. Elin Inläggsförfattare

   Det var en helt annan stol och det problemet är åtgärdat sedan länge. Axkid gör bra stolar (jag har själv 3 st, varav en är babyskyddet). Det är förresten ingen skillnad på säkerheten mellan trepunktsbälte och fempunktsbälte på babyskydd heller.

 27. Lisa

  Hej Elin!
  Vi vill köpa en joggingvagn eller någorlunda terränggående sulky som tar liten plats när man fäller ihop den, att ha som extra- och resevagn då vi inte får plats med någon ytterligare packning i bilen när vi stoppar in vår Kronan Duo. Den ska gärna vara så billig som möjligt! Vilka joggingvagnar går det att fästa babyskydd på? Vi har inte köpt något babyskydd än, så vi kan anpassa märket efter vad vi hittar för extravagn. Har du några tips?

 28. Susanna

  Hej!!
  Jag är urkass på allt gällande vagnar. Så när jag fått barn har jag köpt barnvagn efter min kompis 🙂 Men nu väntar vi tvillingar, och det har ju inte min kompis, så nu kan jag inte köpa någon vagn efter henne, så jag har ågrendelux..
  Är inne på Emmaljunga double viking, basson duo, och Bugaboo donkey.
  Mitt krav är ju att jag ska kunna sätta babyskydden i chassit. Väljer jag Emmaljungan så måste jag köpa deras babyskydd.
  Basson duo, den vagnen har jag inte möjlighet att kännapå, och provköra, för vi har inga som säljer den i närheten :/
  Och så till Donkeyn, tycker det är fruktansvärt dyr, men kanske värd sina pengar. Men då funderar jag på detta med adapterna. Ser att man kan sätta i Maxi-Cosi + Axkid Babyfix och man ska kunna ha ett Brio primo babyskydd.. Men passar det även när man ska ha två babyskydd brevid varandra? Jag har bara tittat på den en gång, och vet inte riktigt hur det fungerar..För funkar det med Brio primo babyskydd, så kan man hyra det på sjukhuset och komma undan med några 1000 lappar.. än att behöva köpa nya babyskydd oxå 🙁
  Hoppas du kan hjälpa mig att bli lite klokare 🙂

  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag vet tyvärr inte om det funkar när man ska ha två bredvid varandra, axkids adapter är ganska tjock. Du kanske kan fråga i någon butik om du får testa, eller maila axkid och fråga.

 29. Angela

  Hej. Jag har teutonias babyskydd (tario) kommer det passa på en bugaboo donkey? Vilken adapter måste jag ha då?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Teutonias babyskydd har samma fästen som akta graco. Donkeys adapter för acta graco säljs tyvärr bara i USA.

 30. Johanna

  Hei!
  Kan jeg feste maxi cosi bilstol på en brio smile? Finner ingen info på nettet, så håper du kan svare meg:)

 31. Malin

  Hej Elin,
  Vilket toppen blogg, underlättar verkligen i djungeln med barnvagnar, babyskydd osv..
  Min fundering, vi har en Bugaboo Cameleon och en Acta Graco Logica, vart kan jag köpa adaptern? Var på Big Baby och där hade de inte.
  Tack på förhand!
  Hälsningar Malin

 32. Aleksandra

  Hej! Jag köpte en Emmaljunga smart duo kombi, och jag har brio primo bilbarnstol . Passa bra min bilstol till Emmaljunga ? Jag läste det jag behöver dubbla adaptrar ? Var kan jag köpa dem ? Tack !

 33. Emma

  Hej, vi har precis köpt en bugaboo donkey och är nu ute efter ett babyskydd som ska passa med adapter. Vilket skydd är det som gäller om jag inte vill ha dubbla adaptrar?
  Funkar besafe izi sleep?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Nej, inte izi sleep tror jag men izi go och maxi cosi cabriofix och pebble, britax babysafe SHR.

 34. Jeanette

  Hej!
  Jag har en Bugaboo Buffalo vagn och
  Ett teutonia banyskydd, finns det någon
  Adapter som passar mig då?

  Väldigt tacksam för svar!

  Med vänlig hälsning, Jeanette

  1. Elin Inläggsförfattare

   Nej, teutonias babyskydd är likadant som akta graco, det finns ingen adapter för akta graco till buffalo.

 35. Helena

  Hej,

  Jag har ett Britax/Römer Baby Safe som jag skulle vilja fästa på Brio Go. Så som jag läser listan ser det ut som att det ska gå. Jag köpte specialadaptern för den äldre modellen som du länkar till, men det passar inte på Go-chassit, fästet är för ”tjockt”. Har jag missat något?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! Du behöver både adaptern för Britax Babysafe som du köpt och adaptern för Brio Go till Britax barnvagnar, http://www.babyland.se/britax-go-adapter Adaptern för Britax Babysafe är bara en extra adapter som gör att babysafe passar samma vagnar som Babysafe SHR, den passar inte direkt i någon barnvagn.

   1. Turi Wennberg

    Hej, tack för att du skriver om vagnar och annat! Undrar lite kring adaptrarna och hur det funkar… Har en Quinny ca -05 och en Brio happy -11, behövs det då två adaptrar till Britax babyskydd (den gamla modellen)?
    Med vänlig hälsning, Turi Wennberg Luleå

 36. erikak

  Hej! Jag har en emmaljunda edge duo, och ett akta graco skydd, finns det adapter? Vilken sulky skulle du rekommendera annars att klicka på skyddet? Har en stor bebis som blir tung att bära!

  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! Nej, det finns ingen adapter för akta graco till emmaljungas barnvagnar. Det finns inte adapter för Akta Graco till så många vagnar, teutonias vagnar, de flesta av babyjoggers och sedan akta gracos egna. Kanske Akta Graco Evo eller om du vill ha ännu billigare, Akta Graco Mirage, men den passar inte till så mycket mer än shopping.

 37. Lilly

  Hej på dig
  Jag hoppas att jag få rätt svar på min fråga
  Jag har en akta graco babyskydd
  Vilken vagn och adopter som passar det utav akta graco och passar till vinter ??
  Mvh
  Lilly

  1. Elin Inläggsförfattare

   Då skulle jag föreslå Babyjogger Elite eller City Mini GT eller någon av Teutonias vagnar, tex prestige, eller någon av de med svängbara framhjul (finns vinterhjul till).

 38. Johanna

  Hej!
  Jag har en fråga angående Brio Go, vi har chassi (från 2011) och babyskydd men har tappat bort de adaptrar som ursprungligen följde med. Jag vill minnas att de var svarta med någon grå och röd detalj. De som säljs nu ser ut att vara helt svarta och det står inte att de kan användas till Brio Go babyskydd utan olika Maxi-Cosi modeller. Du råkar inte ha koll på om de som säljs nu skulle funka för oss till barn nr 2 som väntas i dagarna?
  Stort tack!
  / Johanna

  1. Elin Inläggsförfattare

   Det finns olika adaptrar till Brio Go, en som passar Maxi-cosi, en som passar Britax och en som passar Go Carrier, som jag tror ingår när man köper babyskyddet? och därför kanske inte säljs separat. Den som är för maxi cosi babyskydd passar alltså inte. Jag skulle nog ha kontakt närmaste Brio-återförsäljare och frågat om adaptrarna till Go Carrier gick att beställa som reservdel.

 39. hanna

  Hej Elin!
  Vi har en Bugaboo Camelon 3 från 2013 och jag undrar om det funkar med ett babyskydd till Akta Graco till? Behöver man isf en adapter oxå? Eller rekommenderar du något annat babyskydd? Tack på förhand!

  1. Elin Inläggsförfattare

   Det har funnits en adapter för Cameleon till Akta Graco, men nu hittar jag den inte till försäljning någonstans, så jag vet inte riktigt om den har utgått kanske. Du behöver adapter till alla babyskydd. Vi är väldigt nöjda med vårat maxi-cosi babyskydd annars. Även Besafe izi go och Britax babyskydd passar.

    1. Elin Inläggsförfattare

     Ja, enligt vad jag kan läsa mig till ska det babyskyddet funka på Cameleon med Maxi-cosi adapter.

 40. Anna-Karin

  Hej!
  Jag har en crescent diva till vagn och två bilstolar den ena är en brio primo och den andra en akta graco finns de adaptrar så båda stolarna går att fästa på vagnen?

 41. Jessica

  Hej!
  Jag har Urban jungle evolution och har axkid babyskydd, men förstår inte riktigt vilka två?! Adaptrar jag ska köpa ? Maxi-cosi ? Men vilken utav alla maxi-cosi tex ?

  SUPER-BLOGG!!!

 42. Camilla

  Hej! Jag har letat och letat på internet men blir inte klok. Jag väntar tvillingar och söker efter en vagn man kan fästa sina babyskydd på. Har idag ett babyskydd av märket Britax Babysafe SHR. Skulle helst inte önska att jag behöver köpa två nya babyskydd så därför söker jag en syskon/tvillingvagn som dessa Britax-skydd passar till. Jag vill kunna fästa två babyskydd på vagnen. Funkar det tex till bugaboo donkey? Eller något annat tips? Väldigt tacksam för svar.

 43. Yakub

  Hej! Jag vill köpa babyskydd till min barn men jag vet inte vilka som passar till ( Super Nitro, Emmaljunga.

  1. Elin Inläggsförfattare

   Till Emmaljunga Super Nitro passar Maxi-Cosi Cabriofix och Pebble, BeSafe iZi Go, Britax Babysafe SHR och Emmaljungas egna. Oavsett vilket babyskydd du väljer måste du köpa till en adapter.

 44. Sandra Ejremar

  Hej. Jag har köpt en brio sing och har ett maxi cosi babyskydd. Vad behöver jag för adaptrar för att kunna fästa skyddet på vagnen? 🙂

 45. Veronika

  Hej! Vi har en britax b-dual och undrar är de bara britaxbabyskydd som passar eller är det något mer som fungerar?

 46. Ida

  Hej!

  Tusen tack för en superbra blogg till att börja med!

  Vi har fått ärva ett Brio Primo babyskydd, gissar att det är från 2009. Nu vill vi ha en smidig liten vagn som vi kan fästa den på, enbart för korta shoppingturer etc. Som liksom blir liten när man gäller ihop den, samt rörliga framhjul. Har du något tips på vagn? Letat över hela internet känns det som men blir inte klok….

  Funkar primon på tex brio cerena sulky? Eller acta graco mosaik? Dessa vagnar fanns på blocket just nu så därför jag frågor om just dem 🙂

  1. Elin Inläggsförfattare

   Tack 🙂 Nä, tyvärr så tror jag bara att det är Brio Smile och Brio Sing som Brio Primo funkar på, men de tar ju ganska stor plats ihopfällda.

 47. Hala

  Hej, har köpt en acta graco bilbarnstol (äldre modell) och har Brio chassi, som vi vanligtvis har Brio babyskydd till. Men vår pojke är lite för stor för den. Behöver därför en adapter som gör att acta gracon passar till brion! Finns det? Toppen inlägg!!

 48. lisa

  Hej! Du verkar ha sådan stenkoll på allt med vagnar 🙂 vet du om det finns någon adapter som passar att sätta britax baby safe plus 2 på en teutonia fun -11? Vi köpte en adapter men den funkade tydligen bara för vagn med årsmodell 12 och framåt. Tacksam för svar 🙂

  //Lisa

 49. Linda

  Hej!
  Jag tänkte kolla med dig, vi letar efter en liten smidig vagn att ha med oss på resor och på stan. Vi har brio primo babyskydd och tänkte höra vad för vagnar vi kan välja på? Vi har kollat lite på graco Mirage och babytravel rio, men babyskyddet går kanske inte att ha på dom?

  Tacksam för hjälp!
  Mvh
  Linda

 50. Joel

  Hej!

  Min sambo har beställt ett Britax, Babyskydd, Baby Safe, Black Thunder och vi har en bugaboo Cameleon -12, stämmer det då om jag har förstått saken rätt att vi behöver dubbla adaptrar för att kunna använda dom ihop?

  Tack på förhand

  /Joel

  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag trodde det var så att Bugaboos britax adapter bara passade med Britax babyskyddet som heter SHR, men om jag kollar på deras adapterguide så står det att även vanliga britax babyskydd ska passa, så jag vet faktiskt inte. http://www.bugaboo.com/adapter

 51. Sandra Ejremar

  Jag har läst igenom många kommentarer men känner fortfarande att jag inte förstår. Jag har ett maxi cosi babyskydd och en brio sing från 2011. Vilka adaptrar behöver jag för att fästa skyddet på vagnen? 🙂 super bra sida för övrigt!

  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! Det finns tyvärr ingen adapter för Maxi-cosi till Brio Sing. Bara Brio Primo och Axkid Babyfix passar på Brio Sing.

 52. Lina

  Hej!
  Vi har kikat på en Crescent Classic-vagn och av vad jag förstod av ditt inlägg skall Maxi Cosi babyskydd passa till den? Använder jag då samma adapter som till Crescent Comfort? Kanske en dum fråga men jag är verkligen lost! Hittar nämligen inte något ang. adapter till Classic på någon annan sida.

  Tack på förhand.

  Mvh Lina

 53. Linda

  Hej! Jag undrar vad jag behöver för adapter på brio go årsmodell -14 om jag vill ha ett maxi cosi babyskydd pebble el cabrio fix till?

  Mvh Linda

 54. Ranna

  Hej jag har brio barnvagn och brio bilbarnstol, tror ni jag kan ha bilbarnstol på chassiet med hjälp av adapter och var finns dessa. Tacksam för svaret.

 55. Isabelle

  Hej. Vet du vilket babyskydd som passar på en 2me los angeles? (Om det ens går) Tack på förhand.

 56. Anna

  Hej.
  Nu har inte jag läst alla kommentarer.
  Men det finns inget skrivet om cybex babyskydd.
  Vi har köpt ett cybex platinum till vår emmaljunga citycross och därtill en orginal emmaljunga adapter.
  Ser bra ut, dock inte testat än då vi fortfarande väntar på att bebis ska ploppa ut 🙂

  1. Elin Inläggsförfattare

   Det är ett så ovanligt babyskydd i Sverige att jag har valt att inte ta med det. Det passar dock många av de svenska vagnarna.

 57. Emmelie

  Hej. Vi har precis köpt en Baby Jogger City Mini GT Double och har ett Brio Primo babyskydd sedan tidigare. Nu tänkte vi försöka kombinera dessa med adaptrar, men vi är osäkra på vilken maxi-cosi adapter som fungerar till BJ city mini GT Double? Är det samma som till BJ City Mini Singel vagnen? (Och om vi har förstått det rätt måste vi även köpa till axkid adapter för att det ska fungera ihop med brio primo, visst?).

  Tack på förhand
  Vänliga hälsningar /Förvirrade föräldrar

  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag är också osäker på det. Babyjogger har så många olika adaptrar. Jag vet faktiskt inte ens om det finns adaptrar till dubbelvagnarna? Men om ni hittar någon adapter så stämmer det i alla fall att det är axkids adapter som ni också behöver.

 58. Juel Gabriel

  Hej! Jag skulle vilja veta vilka syskonvagnar som finns där man kan fästa babyskyddet? Tack på förhand. Med vänlig hälsning

  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! Använd gärna min söksajt Hitta Barnvagn. Här är samtliga syskonvagnar som har babyskyddsadapter: http://www.hittabarnvagn.nu/resultat/?typ_9=9&typ_10=10&langd-ihopfalld_min=51&langd-ihopfalld_max=139&bredd-ihopfalld_min=17&bredd-ihopfalld_max=83&hojd-ihopfalld_min=14&hojd-ihopfalld_max=73&bredd-uppfalld_min=44&bredd-uppfalld_max=83&vikt_min=5&vikt_max=25&maxvikt_min=15&maxvikt_max=45&ligglangd_min=70&ligglangd_max=130&babyskydd_67=67&pris_min=300&pris_max=14800

 59. Juel Gabriel

  Hej igen och tack för ditt svar. Jag har använt sökfunktionen men vet inte vad jag ska söka på för att hitta alla syskonvagnar som har babyskyddsadapter. Tack för länkarna men de sitter ihop till en enda länk så den funkar inte 🙁 Antar att det ska vara flera olika länkar på flera olika barnvagnar?

  Tack igen för att du tar dig tiden att svara.

 60. Petra

  Hej,
  tack för en bra blogg!

  Har en fråga, jag har en äldre kronan Duo och en Brio Primo babyskydd. Kan jag på ngt sätt fästa babyskyddet på chassit med hjäp av adaptrarna du beskriver ovan?

  Mvh
  Petra

 61. Anna

  Hejsan!!
  Jag har en brio sing, och ska ha ett maxi cosi babyskydd. Kommer dessa att vara kompatibla. Vet att det kommer med adapter som passat från cosin till bugaboo. Men funkar de till brio eller måste det vara annan adapter?
  Med vänlig hälsning, anna

  1. Elin Inläggsförfattare

   Det finns ingen adapter alls till brio sing, det är bara Brio Primo som funkar och till den behövs ingen adapter alls.

 62. Brink

  Hej!
  Bra blogg.
  Vi har ett Brio Primo babyskydd och funderar på en Akta graco mirage plus vagn. Om jag förstår rätt finns det ingen addaper som passar.

  Tack på förhand!

 63. Monika Lindström

  Hej, Bra blogg 🙂
  Vi har en barnvagn Urban Jungle Mountain Buggy och vi har ett Babyskydd Britax Babysafe Plus SHR och skulle med adapter/adaptrar vilja fästa babyskyddet direkt på barnvagnschassit.
  Vet du om det går att pussla ihop?
  Blir glad för svar!
  Hälsar Monika

 64. peter

  Hej! Har beställt en barnvagn, en emmaljunga edge 2015 års model och vad jag har hört så ska maxi cosi, britax och ett par andra babyskydd passa denna vagn och min fråga är om jag behöver någon ytterligare adapter eller om man kan sätta skydet direkt på vagnen?

  Mvh Peter

 65. Jessica

  Hej! Har en fråga som jag hoppas du kan svara på 🙂 Funderar på att köpa en ny bugaboo cameleon3. Har fått låna ett akta graco babyskydd av en kompis (köpt hösten -13). Tidigare under hösten köpte jag en beg adapter för akta graco stolar till cam. Blev nu osäker ifall den adapter passer till den nyaste cam3? Vet du ifall man gjort om fästena något det senaste åren eller måste jag köpa en ny adapter oxå?

  Tacksam för snabbt svar då jag ska beställa vagnen inom de närmsta dagarna.

  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! Den äldre Cameleon-ramen ska passa cameleon 3, då borde ju även äldre adaptrar passa Cameleon 3. Så det borde funka tycker jag.

  1. Elin Inläggsförfattare

   Nej, det skulle jag inte tro. Akta Gracos babyskydd funkar på deras vagnar och har ett annat fäste.

 66. Madeleine

  Hej Elin,

  Vet du om det kommit några mer babyskydd som passar till double viking? Hörde att ev skulle cybex och maxi cosi passa och passar maxi cosi så borde man kunna fästa ett besafe babyskydd på då det är samma adapter enligt vad jag hört (är dock ej säker på personens ursprungskälla)

  Kommer det även passa det smalare chassit som kommer att komma till våren, eller kanske det bara kommer passa det smalare chassit. Kommer det bredare chassit att ugå? Kommer min nuvarande vikingsits från 2015 passa på det nya double chassit?

  Mvh Madde som är tacksam för hjälp.

  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! Det finns nya adaptrar till Viking och Double Viking som passar till maxi-cosi. Och maxi-cosi har samma fästen som besafe. http://www.kopbarnvagn.se/sv/artiklar/emmaljunga-2015-travel-system-viking-double-adapter-maxi-cosi-besafe.html
   Angående den nya smalare syskonvagnen vet jag inte riktigt, vissa säger att de nya sitt/liggdelarna kommer passa de gamla chassina men att fotstöden/fotändarna är smalare och att det därför inte går att sätta de gamla sitt/liggdelarna på det nya chassit, men det är bara ett rykte, inget bekräftat. Om det gamla chassit kommer utgå vet jag inte.

 67. Katrin

  Hej! Vilken oerhört gedigen och kunnig blogg du driver!! Är så imponerad över hur du lyckas navigera i denna barnvagnsdjungel. Jag väntar mitt andra barn nu och vet inte riktigt om jag ska köpa en dubbelvagn eller inte, det kommer att skilja 21 månader på dem. Men det jag definitivt kommer att köpa är en dubbelsulky, har du någon som helst aning om det finns sådana som man kan fästa ett babyskydd på?
  Jag har nämligen en sulky idag som man kunde göra det med och tyckte att det var jättepraktiskt!

  Vänligen/ Katrin

  1. Elin Inläggsförfattare

   Tack! 🙂 Jag har faktiskt skrivit ett inlägg om syskonvagn eller inte här: https://www.barnvagnsblogg.com/syskonvagn-eller-inte/ Det beror lite på vad man menar med sulky, Babyjogger City Mini Double och Britax B-agile double finns tex. som har möjlighet att fästa babyskydd på. Phil & Teds inline-vagnar är inte direkt sulkys men de är väldigt smidiga och det finns babyskyddsadaptrar till dem.

 68. Alexandra

  Hejsan tänkte fråga om Crescent diva adaptrarna passar till årsmodellen 2011-2012 till crescent diva.
  sen om man kan fästa axkid adaptrarna på där sen för att använda axkid babyskydd.
  Med vänlig hälsning alexandra

  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag kan inte säga säkert, jag har inte testat. Men jag tycker att adaptrarna borde passa äldre modeller och även att axkids adaptrar borde passa på, men jag har inte testat så jag kan inte säga säkert tyvärr.

 69. Mattias O

  Hej!

  Mycket bra info och bra läsning. Jag har en fråga. Känner du till om det finns någon adapter som passar för Britax Baby Safe (http://www.babyland.se/britax-babyskydd-baby-safe)? Det är Britax babyskydd utan de adapterfästen som finns på andra Britax. Vagnen jag har som det bör passa med är en Baby Jogger City Elite. Tack på förhand!

  //Mattias

 70. Isabelle

  Hej. Jag har köpt en Carena Swing och undrar vilket babyskydd som skulle passa till den. Funkar Brios babyskydd eller måste jag köpa en maxi cosi? Tack tack

 71. Josefine

  Hej!

  Jag har en Bugaboo Donkey och är på jakt efter ett babyskydd att sätta på.
  Eventuellt kan vi få ett Cybex babyskydd till ett bra pris av en kompis och jag undrar om du har koll på ifall det finns någon adapter som skulle passa till?
  Vad jag har förstått ska Maxi Cosis gå att använda?

  Blir jättejättetacksam för svar!! 🙂

  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, som jag har förstått det har Cybex och Maxi-cosi samma fästen. Men jag är tyvärr inte 100 % säker på det.

 72. Ellen Andersson

  Hej! Nu har jag försökt förstå detta med adaptrar och googlat hela internet ungefär. Jag har en Brio happy vagn och Besafe babyskydd, vilken adapter passar? Jag har hittat en adpapter som klart och tydligt säger sig passa besafe men den är slutsåld överallt. Däremot hittar jag adapter som passar till Brio primo, har primo samma fäste som Besafe? De ser likadana ut på bilden i mitt tycke.
  Tack på förhand för svar!

  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej, nej Brio Primo har inte samma fäste. Den adaptern som passar Besafe (samma som till maxi-cosi) har slutat säljas eftersom Britax nu äger Brio och vill sälja britax adaptrar och babyskydd istället. Det är nog att leta begagnat som gäller.

 73. Alexandra

  Hej! Så tacksamt att hitta din blogg! Undrar om du kan hjälpa oss. Vi har beställt en bugaboo donkey och har fått en ny brio primo babyskydd. Kan dessa funka ihop? Hjälp! Vad behöver jag köpa till? Väldigt tacksam för svar och igen, din blogg är fantastisk för oss som fattar nada vad gäller detta. 🙂 Kram!

 74. Sofia

  Jag har en laret vagn och sedan en brio primo stol och skulle gärna vilja ha fästen-har förstått att jag behöver ha två-stämmer det? Å vet du vart jag kan hitta dem?
  Tack på förhand!!! Mvh Sofia

 75. Therese

  Hej! Passar brio happy bilstolsadaptern på alla happy chassin oavsett årsmodell.

  Tack för en jättebra blogg!

  Mvh Therese

 76. Mamma R

  Hejsan!
  TAck för en suuuuperbra blogg, har hittat det mesta jag behöver veta här! 🙂

  Vi har precis beställt en Britax Go Next och nu undrar jag om du vet vilka olika babyskydd som skulle kunna funka med den (enl återförsäljaren var det bara ett enda och nu minns jag inte vad den heter.) Och OM det funkar med andra skydd, är det bara nya skydd eller kan det tex funka med tex ett Britax-skydd från 2012?

  Tack på förhand!

  1. Elin Inläggsförfattare

   Adapter till Britax alla babyskydd ingår till Britax Go Next nu. Det finns ingen annan adapter att köpa ny, men begagnat finns även adapter till Maxi-cosi/Besafe (det är samma adapter till Brio go och Go Next.)

 77. Sarah

  Hej! Undrar om du vet om det går att fästa ett brio babyskydd på en Teutonia cosmo?
  Eller på en baby jogger city mini?

  Skulle verkligen uppskatta råd!

  Tack för en fantastisk blogg!

  Mvh Sarah

 78. Karin

  Hej, du har säkert svarat på denna fråga många gånger nu, men jag undrar om jag kan fästa ett nytt besafe izi go babyskydd på en Brio go från 2013? jag har idag ett brio babyskydd , tror det är brio primo, med adapter som passar på chassit.

  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja om du hittar en adapter till Brio Go för Maxi-cosi/Besafe babyskydd, den finns bara att köpa begagnat.

 79. Jenny

  Hej! Jag funderar på att köpa en beemoo maxi travel 2 in 1, kan man klocka i babyskydd i den och isåfall, fungerar mitt babyskydd från axkid?

  Mvh

  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, det finns adapter för Maxi-cosi/Besafe till Maxi Travel. Om du sedan fäster axkids maxi-cosi-adapter ovanpå den så kan du använda ditt axkid-babyskydd.

 80. Mamma Mia

  Hej,
  Jag sedan tidigare ett babyskydd Brio Go Infant Carrier från 2013-14 (vet ej exakt) och vi fick idag hem vår nya vagn Brio Smile. Jag tog förgivet att det gick att montera babyskyddet på vagnen, vilket de även sa i en barnvagnsaffär, men det verkar inte vara så enkelt.
  Vet du om det går att montera som det är eller krävs det någon adapter? Tacksam för svar, så vi vet om vi behöver köpa nytt babyskydd eller inte… (hoppas inte, då det är väldigt fint det vi har).

  1. Elin Inläggsförfattare

   Nej tyvärr, det går inte. Det finns inga adaptrar till Brio Smile. Det är bara Brio PRIMO (och axkid babyfix) som passar till Smile utan adapter. Och Brio Go babyskydd har tyvärr andra fästen, som ni märkte.

 81. Timea

  Hej Elin! Jag har fått en Quinny Buzz barnvagn. Vilka babyskyddsmärke passar till den? Och var kan man köpa adapter någonstans? Jättetacksam för svaret på förhand!

  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! Det ska ingå adapter för Maxi-Cosi babyskydd med Quinny Buzz (passar även Besafe och Cybex). Gjorde det inte det är det kanske svårt att hitta begagnat, dessutom verkar det inte finnas så många Quinny-återförsäljare i Sverige längre. Men testa att googla, kanske finns på tex. Ebay.

 82. Emelie

  Hejsan! Om jag har ett brio happy chassi från 2011 och ett maxicosi babyskydd kan jag då köpa till en adapter till denna å sätta ihop dom? Eller är chassit för gammalt ? Tacksam för snabbt svar! 🙂

  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, det kan du, adaptern passar från årsmodell 2010, det var då de bytte fästena 🙂

   1. Emelie

    Hej!
    Vart hittar jag dom adaptrarna till den vagnen och stolen ??
    Tacksam för svar!!

 83. Emelie

  Hej! Vart hittar jag adaptrarna till en brio happy vagn som passar maxicosi stolen? (Babyskyddet)
  Tacksam.för svar!

 84. Lena

  Hej!
  Jag har en barnvagn från Mia Moda, en trehjulig föregångare(?) till Atmosferra. Den har ett tillhörande babyskydd. Nu har ett bärande rör gett sig helt och jag behöver en ny vagn (köpt på Blocket, inga garantier). Atmosferran är inga problem att hitta i USA men verkar helt hopplös att få tag i i Sverige och transportavgifterna från USA är inte att leka med. Vilka andra märken skulle ett Mia Moda babyskydd kunna passa till?

 85. Emelie

  Hej!
  Vi har precis köpt en mountain buggy duet 2,5 och undrar nu vilka babyskydd som passar, funkar beSafe izi sleep?
  Tack på förhand, Med vänlig hälsning, emelie

  1. Elin Inläggsförfattare

   Enligt beskrivningen passar Maxicosi Cabriofix, Maxicosi Mico, Maxicosi Pebble eller Cybex Aton. Besafe har samma fästen som Maxi-Cosi så det är inte omöjligt att den passar på samma adapter, men jag vågar inte lova något.

 86. Hanin

  Hej,
  Jag har en Brio Go och har beställt ett Brio Primo babyskydd. Funkar de ihop som de är eller behöver jag någon adapter till? I så fall vilken adapter?

  Tack!

  1. Elin Inläggsförfattare

   De fungerar inte ihop överhuvudtaget. Du kan försäka få tag i en begagnad maxi cosi adapter till brio go (de säljs inte nya längre) och sedan använda axkids maxi-cosi adapter ovanpå, då fungerar det.

 87. jonna

  Hej!
  Jag har en emmaljunga city cross från 09.
  Finns det adaptrar att köpa till så man kan montera på babyskyddet?
  Mvh Jonna

 88. Lena

  Hur gör man egentligen för att bli av med dessa meddelanden? Jag har följt länken i mejlet till ”administrera mina prenumerationer” och raderat min prenumeration flera gånger, men lik förbaskat dyker det upp nya ändå.

  1. Elin Inläggsförfattare

   Det låter inte bra, vi ska titta på detta. Tills vidare har jag tagit bort din prenumeration på kommentarer. MVH Elin

 89. Mercy

  Hej.
  Fantastiskt blogg!
  Jag har city mini gt och adapter till izi sleep.
  Nu ska jag få teutonia cosmo. Kan jag använda samma adapter til izi sleep som jag redan har?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Nej, när det är en annan barnvagn behöver du en adapter som passar den barnvagnen. Alltså Teutonias adapter för Besafe/maxi-cosi.

 90. Madde

  Hej Elin,

  Jag har babyskyddet som jag fick med min Teutonia Cosmo vagn.
  Jag har bytt vagn till Bugaboo Donkey. Kan jag använda mitt Teutonia babyskydd till Donkey vagnen?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Teutonias babyskydd är det samma som Akta Gracos. Tyvärr finns ingen adapter för Akta Graco till Donkey.

 91. Madde

  Okej men då passar alltså Teutonias adapter för Besafe/Maxi-cosi till Bugaboo Donkey vagnen?

 92. Timea

  Hej, det har ar en superbra blogg men jag lyckas inte att bli av med alla mejl som jag far ang. nya kommentarer. Kan du ta bort min mejladress? Tack pa forhand.

 93. Maja Flåten

  Hej.

  Jag har en babytravel Amsterdam, och jag skulle gärna använda britax babysafe sleeper på denna vagnen.

  Hvilka adapter kan jag andvända?

 94. Mikaela

  Hej!
  Jag har köpt en bugaboo buffalo och ska köpa babyskydd till. Besafe funkar ju och hade tänkt det först + Maxi cosi adapter, men hittar inga färger jag gillar. DOCK finns ju Stokke izi Go by Besafe, bör det åxå funka med en maxi cosi adapter eftersom det är ”by Besafe”?

 95. Albertina

  Hej och tack för en toppenblogg! Vi har köpt en brio happy vagn och funderar på att köpa ett brio primo babyskydd till. Det jag inte riktigt blir klok på är huruvida jag behöver adapter till eller inte och om jag behöver adapter vilken adapter behöver jag?

 96. Sofia

  Hej! Har en bugaboo cameleon och ett akta graco babyskydd, vart kan jag köpa adaptrar så jag kan sätta babyskyddet på vagnen? Har även ett brio babyskydd, vilka dubbla adaptrar behövs förr kunna ha den på vagnen?
  Mvh sofia

  1. Elin Inläggsförfattare

   Adapter till Gracos babyskydd säljs inte i sverige längre. Till Brio (om det är ett primo) behöver du cameleons maxi-cosi-adapter och axkids adapter.

 97. Pernulla

  Hej jag har izi sleep babyskyddet och en brio sing vagn vad för adapter behöver ja då? Har försökt googla men får ingen klarhet i vad jag behöver :/

  1. Elin Inläggsförfattare

   Det finns ingen adapter för alls till Sing. Det går inte. Det är bara Brio Primo och Axkid som passar (utan adapter).

     1. Pernilla

      Har hittat den med men jag får inte upp listan..
      Måste ha Mail och lösenord. Försöker registrera mig men går inte.. :/

     2. Elin Inläggsförfattare

      Hm, det var ett problem. Testa att maila till Besafe så kan de säkert maila dig dokumentet. Jag tror det är ett misstag att det är lösenordsskyddat, det har gått att se tidigare.

     3. Pernilla

      Du kanske har den listan? Isåfall ska ju quinny freestyle funka till mitt izi sleep skydd funka.. kan quinny freestylw xl funka då med?

 98. Emelie

  Hej.
  Jag har köpt Britax Affinity 2015 Vagn och har akta graco babyskydd. Finns det någon adapter som funkar för den kombinationen?
  Hälsningar
  Emelie

 99. Louise

  Hej!
  Vilken adapter skall man ha till en Emmaljunga superviking med syskonadapter? Till en besafe stol.
  Mvh Louise

 100. Angelina

  Vi har nyss köpt en Emmaljunga Super nitro och är intresserade av ett Maxi Cosi pebble plus babyskydd. Dock sa dom på affären att Emmaljungas adapter endast passar till Maxi Cosi Cabriofix. Finns de någon annan adapter man kan ha?
  MVH Angelina

  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag vet inte riktigt. Vi hade vanliga Pebble på Emmaljungas adapter det gick utmärkt. Om Pebble Plus står det ”Compatible with all Maxi-Cosi, Quinny and many other strollers” så jag skulle absolut tro att den funkar på Emmaljungas adapter.

 101. Rebecka

  Hej tack för en matnyttig blogg! Vet du vilken som är den minsta, lättaste, smidigaste vagnen eller sulkyn som det går att fästa babyskydd på? Vi har ett Besafe izi go idag men kan tänka oss att byta.

  Vi ska ut och resa runt i Asien några månader och vill ha med oss så liten och lätt vagn som möjligt, men som man ändå kan fästa babyskyddet i. Vi vill ju inte kompromissa med bilsäkerheten, men på vår förra resa till Mexiko släpade vi med oss babyskyddet plus Buggaboon med liggdel till dagsutflykter på diverse stränder osv, och det var verkligen inte särskilt smidigt….

  1. Elin Inläggsförfattare

   Quinny Zapp tycker jag ni ska titta på, grymt smidig. Xtra eller helst Xtra 2 om ni vill ha med sittdelen också. Mountain Buggy Nano funkar med babyskydd på men det är lite bökigt att spänna fast. Maxi-cosi Mila bör också funka (maxi-cosi och besafe har samma fästen).

   1. Rebecka

    Tack snälla för tipset, på väg att hämta upp en Quinny Zapp nu direkt, 800 spänn på Blocket helt oanvänd i förpackning, som hittat! Det är ingen Xtra men vi tänkte ju ändå använda babyskyddet mest som sits.

 102. Mia

  Hej,

  Undrade här på vägen hem från att ha lämnat på förskola om det finns en enkelvagn, eller en lite smidig syskonvagn som är lätt att fälla ihop och packa in i bilen som man kan fästa maxi-cosi babyskydd direkt på? Vi har nämligen fått två barn tätt och den ena har börjat på dagis och vi har i dagsläget en bugabo donkey (från att ha läst dina inlägg 😉 super bra) men den är ju lite meckig att slänga in i bagageluckan och sen veckla ut och sen in med den igen och ut igen 😉 Vi bor i lägenhet så jag ”måste” först ta båda barnen i vagnen till bilen, alt tänkte jag bära dagisbarnet, eller om hon ev skulle kunna åka på en sån ståbräda…men hon kan ev vara för liten (14 månader) för att förstå hur den fungerar. För om jag släpper ner henne på marken så springer hon iväg åt helt andra hållet såklart, hehe, och hon är för liten för att förstå att vi ska gå till bilen 🙂 Det går ju med donkeyn, men nu börjar också lilleman bli rätt tung för att pricka rätt på den där adaptern som känns lite läskig så jag tänkte om det kanske finns någon smidig enkelvagn som man kan sätta på babyskyddet, Maxi-Cosi, direkt på, så som det är på Brio Smile och Brio primo, det var super då vi hade den med första barnet!

  Tack på förhand!

  1. Elin Inläggsförfattare

   Vad jag känner till finns det ingen vagn som passar utan adapter. Däremot kan du i de flesta fall låta adaptern sitta kvar medan du fäller ihop vagnen. Quinny Zapp är tex. en smidig bilvagn till maxi-cosi babyskydd, eller maxi-cosi mila. Sedan har du även cybex och babyjoggers sulkys.

 103. sags

  Jag har ett Britax plus shr babyskydd och letar efter minsta lättaste och smidigaste sulkyn/chassit att sätta fast den på. Vad rekommenderar du? Behöver inte vara mycket till vagn vad gäller hävfunktion och fjädring utan bara något lätt och smidigt att ha i bilen och använda i mataffären och liknande snabba stopp. Googlat i veckor men hittar inget som känns bra 🙁

  1. Elin Inläggsförfattare

   Britax B-Mobile eller Britax B-Agile skulle jag valt. Det är inte jättemånga vagnar som har adapter till Britax tyvärr.

 104. lucia

  Buenas; es posible silla Izy Sleep para bugaboo? Que adaptadores necesitaría?
  Muchas gracias!

 105. Envis

  Hej!
  Vilken rolig/intressant blogg!
  Och fantastiskt att kunna fråga dig om sådana funderingar!
  Jag har Brio babyskydd med Isofix.. Vet ej ålder! Nu letar jag barnvagn, och det skulle vara fantastiskt om jag kunde fästa babyskyddet på underredet till vagnen! Vad ska jag tänka på? Vilket märke på vägen passar? Måste jag ha en speciell adapter?? Jag är helt förvirrad.. Tack på förhand! // Envis!

 106. Silvana

  Hej!

  Vart lite förvirrad när jag läste frågor och svar på inlägget. Jag och sambon ska köpa emmaljunga viking. Du skrev i inlägget att brio primo babyskydd passar Emmaljunga ,om vi köper dubbeladaptrar till? Blev lite förvirrad när jag läste ett svar i kommentatorsfältet där det stod att brio primo bara funkar till brio sing och några andra brio vagnar. Så min fråga är helt enkelt passar brio primo till emmaljunga viking eller står det fel?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, om du köper Emmaljungas Maxi-cosi adapter och axkids maxi-cosi adapter kan du sätta ihop de och fästa Brio Primo på, inte någon jättesmidig lösning och inget jag rekommenderar som förstahandsval.

 107. Saga jern

  Hej, finns det någon adapter till gamla emmaljunga vagnar? Har en 99a och hittar inget tyvärr :/

  Mvh

  1. Elin Inläggsförfattare

   Nej, det tror jag inte. Det är nog först från 06 när det nya fästet kom som det finns adapter.

 108. Alexandra

  Jag har ett besafe izi sleep -12 och en britax b-smart -10, kan jag få ihop dom på nåt sätt? Om inte, vilket chassi rekommenderar du till izi sleepen? Jag trivs bra med båda, men jag MÅSTE ha ett kompatibelt par känner jag. Smidigast hade väl varit att behålla britaxen och hitta ett billigt extrachassi som jag kan ha enbart till izi sleepen, vid kortare stopp. Men vilket?

 109. johanna

  Hej ramlade in här via google!
  De är som så att vi sitter med babyskyddet britax shr plus II, tror det heter så (?) Och vi planerar att köpa en till mindre vagn än vår brio happy, någon som är smidig och enkel att manövrera i stan och i köpcenter å sådär, gärna inte för stor så man enkelt får in den i bilen.
  Ett annat krav (helst) är att det ska gå att fästa babyskyddet på vagnen, med eller utan adapter spelar ingen roll.
  Är det ett hopplöst fall med de babyskydd vi har, (jag har googlat å kollat på tusentals vagnar utan att hitta någon som passar med vårt babyskydd) om de är hopplöst, isåfall vilket märke utav babyskydd skulle du rekommendera, samt vagn?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Alla Britax vagnar funkar att fästa babyskyddet på i alla fall. Emmaljunga har också adapter för Britax och även Teutonia. Om ni tänker framåtvänd skulle jag nog kika på B-Agile eller B-Motion. Annars kanske Emmaljunga Viking eller Britax Affinity.

  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag har aldrig kört Graco Mirage så jag vet inte hur den är att köra. Den passar från nyfödd tillsammans med babyskyddet men sittdelen är bara framåtvänd så den skulle jag inte använda förrän barnet var kanske ett år, eller åtminstone 6 månader.

 110. lollo

  Hej! Har en Beemoo duo premium, fick med adaptrar som ska passa till maxi cosi el besafe.
  Har axkids babyskydd så köpte adaptrar till axkid som passar maxi cosi.. Dessa är lika så måste vara något emellan eller hur fäster ja babyskyddet på min Beemoo vagn??? Tacksam för svar.. Kan skicka bilder på de delar ja har om du svarar på detta!!

  Mvh Lollo

  1. Elin Inläggsförfattare

   Du ska sätta först adaptern för beemoo i vagnen och sedan axkid adaptern ovanpå det och sedan babyskyddet. Om axkidadaptern och beemoo-adaptern är likadana är det något som blivit fel.

 111. Petra

  Tack för en bra blogg och mycket hjälp oäi barnvagns djungeln!! Har ett ozone chassi från 2012 och ska nu ha ett maxi cosy babyskydd på. Har hittat en adapter som suttit på en superviking. Kommer den att passa på min ozone?

 112. Belinda

  Hej och tack för världens bästa blogg, har fått otroligt mycket hjälp av din blogg med allt som gäller barnvagnar 😀

  Har en liten fråga, jag köpte ett Besafe iZi Sleep babyskydd idag och jag undrar om den passar på en Emmaljunga super nitro och isåfall vad för adapter ska man ha. Det enda jag hittar är att det enbart finns adaptrar till iZi Go som passar på Emmaljunga.
  Samt att på Emmaljungas hemsida så nämner dom bara iZi Go men inget om Sleep 🙂

  Tack på förhand 😀

  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! Jag är osäöker på hur det är med Izi Slepp, kan vara så att den har samma adapter som izi go, men jag är inte säker.

 113. Enma

  Hej! Hoppas Du får tid att svara! 🙂 Jag har en Bugaboo Buffalo & vi använda Brio Primo i bilen till vår lilla. Vi använde aldrig den på vagnen men funderar på, till nästa bäbis OM det ens funkar?! Har sett att du rek några adaptrar! 🙂 vilka & vad kostar de ca? 🙂 tacksam för svar! Mvh Emma

 114. Malin

  Hej, och tack för en superb blogg. Jag känner dock att jag inte fattar eller hittar i djungeln. Jag kommer att använda min kompis babyskydd från 2012, det är ett Brio Primo och jag vill gärna ha ett chassi att snabbt koppla på babyskyddet på vid ex. hämta/lämna äldre sonen på förskolan då jag pga kraftig foglossning och andra gravidkrämpor inte får bära något tyngre än barnet ganska långt efter förlossningen. Jag har ett gammalt brio chassi men jag är osäker på om det kommer att passa så jag tänkte höra om det finns adapter eller vilket år som äldst på chassi jag ska försöka få tag på istället. Jag tror att chassit jag har är från 2003. Jag har inte möjlighet att testa förrän ganska nära förlossningen och jag vill gärna ha lite framförhållning.

  Annars har jag en emmaljunga classic från 2012 som kanskeär enklare att använda?

  Tacksam för svar.

  1. Elin Inläggsförfattare

   Om du köper Brio Smile eller Brio Sing chassi kan du klicka i babyskyddet i chassit direkt, utan adapter. Det finns ingen adapter som passar ett briochassi från 2003 tyvärr. Ska du fästa på Emmaljunga måste du ha dubbla adaptrar, emmaljungas maxi-cosi adapter och axkids maxi-cosi adapter.

 115. Isabella Argiriou

  Hej,

  VI har en Cybex Priam barnvagn och kan nu få låna ett Brio Go Carrier babyskydd (från 2012). Vi har adaptrar som kom med Cybex-vagnen, och undrar om du vet ifall Brios babyskydd passar Cybex Priam? Tack på förhand!

  Mvh,
  Isabella

 116. Sandra

  Hej!

  Jag har en brio go next (från 2014) och en britax babysafe (från 2012).

  Vet du om jag behöver dubbla adaptrar för detta, alltså en på vagnen och en på babyskyddet?

  Var kan man hitta adaptern till vagnen i sånna fall, vet du det?

  Tack för en superbra blogg!

  /Sandra

 117. Ingela

  Hej!
  Vet du om Brio Go babyskydd passar till någon annan vagn än Brio Go? I så fall vilken och med vilka adaptrar?

 118. josephine

  Hej! Helt fantastisk blogg!
  Jag har ett acta graco babyskydd och är nu på jakt efter en begagnad vagn som man kan fästa den på. Jag har förstått att den passar på sina egna, teutonias, babyjogger och bugaboos vagnar och att adaptern är likadan som tarios men att man bara kan beställa adapter från USA.
  Men då har jag några frågor. Från vilken sida beställer man dem och vilka modeller på de fyra olika vagnarna passar? Har inte råd att råka köpa fel.
  Hoppas att du har tid att svara.

 119. Jonas

  Hej Elin,

  Vi har ett babyskydd från Axkid och Brio happy barnvagn, finns det någon adapter för att dem ska funka ihop?

  /Jonas

 120. Daniel

  Hej!
  Vi har BeSAfe iZi Go babyskydd och hittade en Brio Smile begagnad. Finns det en adapter för att använda dem tillsammans?
  Mvh

  Daniel och Anna

Kommentarer är stängda.