Teutonia Be You och Junior

Jag har redan tidigare skrivit om Teutonias 2011-kollektion, men jag tänkte uppdatera lite mer.

imageDen nya vagnen Be You finns nu i butik. Den har vändbart handtag och vändbar sittdel, vilket gör att du kan ha vilka hjul du vill fram och sittdelen vänd åt vilket håll du vill. Du kan välja att ha teutonias vanliga fashion liggdel eller lift i vagnen. Vagnen har fullt liggläge, fjädring på alla fyra hjul och knäledshandtag. Teutonia påstår att BeYou är den minsta vagnen hopfälld i sin klass, men måtten imponerar inte mig särskilt mycket. Med sittdel på blir vagnen 76x62x49 cm hopfälld (man kan jämföra tex. med Emmaljunga Nitrons 85x57x47 cm och Bugaboo Cameleons 90cm x 60cm x 30.5 cm). Be You är alltså något kortare men å andra sidan lite bredare och högre än tex. Nitron. Vikten imponerar inte heller särskilt mycket, 14,4 kg (att jämföra med Nitrons 12,7 kg och Bugaboo Cameleons 9 kg). Teutonia BeYou kostar ca 8000 kronor.

imageTeutonia Junior ersätter Teutonia Timmy. Skillnaden mellan vagnarna är att Junior har 3 cm högre ryggstöd och lite designförändringar. Junior är en sittvagn med fullt liggläge, justerbart handtag, vändbar klädsel och suflettkjolen går att ta av. Vagnen kostar 4000 kronor och finns endast i färgerna Svart, Röd, Marinblå och Grå. Vikt och mått har jag inte lyckats hitta än.

imageTeutonia kommer även med en Limited Edition version av Cosmo som heter Noir. Den har mörkgrått chassi med frostad yta. Sittdelen är svart och svartgrått rutigt. Den finns i begränsad upplaga och väntas levereras ungefär nu. Kostar mellan 7500-8000 kronor.

Övriga nyheter för 2011 är ett nytt avtagbart huvudskydd i sittdelen. Säkerhetslås på sittdelens fäste och transportlås vilket gör vagnen smidigare att lyfta in i bilen. Vagnarna har även enklare justering av fempunktsselen och stabilisering av suffletten.

Läs mer om de övriga modellerna från Teutonia här.

2 thoughts on “Teutonia Be You och Junior

  1. Eva Månsson

    Hej
    Vi väntar med spänning på att Beyou ska komma till en butik nära oss, vet du vilka butiker som redan har Beyou så att man kan klämma och känna på den?

Kommentarer är stängda.