Bumprider Sit

Bumprider

Bumprider ståbräda är en universal ståbräda som jag tidigare testat och den har nu fått sig några uppdateringar. Den har nu blivit godkänd för en maxvikt på 30 kg istället för 20 kg. Fästena till ståbrädan har också blivit förbättrade. Istället för att behöva låsa fast spännet med en knapp som skulle vikas över, behöver man nu bara dra igenom remmen så fastnar den av sig själv, det borde också gör det enklare att spänna fast fästet riktigt hård. För att lossa fästet behöver man bara trycka in en knapp. Man har också förlängt själva remmen på fästet så att den ska gå att fästa runt tjockare delar. Bumprider garanterar numera också att den går att fästa på alla barnvagnar på hela marknaden.

DSC08608

Man kommer dessutom med en helt ny ståbräda som heter Bumprider Sit. Den nya brädan har precis som det låter en sits eller sadel där det äldre barnet kan sitta. Själva brädan är helt ny och man har gjort den i en annan form och gjort den bredare för att både sitsen och barnets fötter ska få plats. Detta tror jag också kan vara positivt av den anledningen att man borde få mer plats att gå under brädan när det är mycket bredare mellan hjulen.

DSC08607

Själva sitsen är utformad ungefär som en cykelsadel med ett handtag för barnet att hålla sig i. Man har valt att lägga fokus på att det ska vara lätt för barnet att ta sig av och på själv och att sitsen ska ta liten plats att förvara. Sitsen sitter nämligen med ett snabbfäste på brädan och går lätt att plocka av och sätta i varukorgen om barnet hellre vill gå och man vill fälla upp brädan. Sitsen har också ställbar höjd i tre olika lägen vilket enkelt justeras genom att trycka in en knapp, på bilden är den i högsta läget.

DSC08611

Ståbrädan har samma fästanordning som den vanliga bumpridern, med ställbara armar som gör att den passar alla barnvagnar i hela världen. Bumprider Sit finns i butikerna redan nu i november och kostar ca 1200-1300 kronor.

4 thoughts on “Bumprider Sit

 1. laura

  Hej!
  Tack för bra inlägg! Din blogg har varit min bibel sen jag fick barn!
  Nu har jag en fråga. Min son är snart 3,5 och väger strax under 20kg vilket gör att de flesta ståbrädorna blir lite för ”klena”. Vi har en ståbräda till BugabooDonkeyn (som han ÄLSKAR!) men har nu en extra vagn (BJ city mini GT) som vi kommer använda mer och skulle behöva en bräda till den. Helst en som passar flera vagnar så att vi kan ha den tex till vagnen vi har på landet. Så min fråga är:
  Du skriver att den nya BUMPRIDER ska tåla 30 kg. Hur vet jag att det är den nya jag köper? För går man in på hemsidor står det maxvikt 20. Vet du om den nya hunnit komma ut till butikerna?
  Vet du om någon annan bräda som tål mer än 20 kg och som du kan rekommendera?
  Tack på förhand ,hoppas du kan svara =)

  1. Elin Inläggsförfattare

   Det är den vanliga bumprider som har uppdaterats för att klara 30 kg, de borde kunna svara på i butiken om det är den nya eller gamla. Jag vet tyvärr ingen annan ståbräda som tar 30 kg.

  2. Elin Inläggsförfattare

   Alla nuvarande och historiskt köpta ”vanliga” Bumprider klarar 30 kg. Det är bara ett nytt test.

Kommentarer är stängda.