Telefonhållare till barnvagn–Inovi vs Brica

Det finns ett par olika mobilhållare till barnvagn på marknaden. En första fråga kan vara om det ens finns något användningsområde för dessa och jag skulle säga att det beror helt på hur man använder sin telefon. Jag tänker mig att det främst är en smart grej om man tex. använder GPS eller någon löpar-app och vill kunna se skärmen samtidigt som man styr vagnen med båda händerna. I vissa fall kanske man vill låta ett lite äldre barn se på film eller använda någon barnvänlig app när de sitter i vagnen och då kan mobilhållaren placeras på barnvagnens båge. Telefonhållaren kan också användas till en MP3-spelare eller GPS. Denna årstiden när det verkar regna var och varannan dag är det kanske inte jättelockande att placera telefonen direkt på barnvagnshandtaget.

Jag har två olika telefonhållare, Inovi och Brica. I sitt mest infällda läge är Inovi mycket mindre och smidigare och den tar alltså betydligt mindre plats att förvara.

DSC02248

De har lite olika fästningsannordning för själva telefonen. Inovi’s telefonhållare har en liten knapp på sidan som trycks in för att fälla ut armarna i maxläge. Du sätter dit din telefon för att sedan trycka in armarna tills de sitter åt runt telefonen. När du ska ta loss telefonen är det bara att trycka in knappen igen så öppnas hållaren.

DSC02259DSC02260

Brica’s telefonhållare har fjädrande armar som måste tryckas ut när du sätter i telefonen, något som jag tycker är krångligare. När du ska ta loss telefonen håller armarna fortfarande fast telefonen vilket leder till att du måste dra och lirka loss den. Extra krångligt om du har ett silikonfodral på telefonen, jag fick ta av mitt.

DSC02252

Det är också skillnad på hur man fäster mobilhållaren i vagnen. Inovi’s mobilhållare fästs med ett band som dras runt handtaget, trycks igenom ett spänne och sedan dras åt. För att lossa trycker man in en knapp.

DSC02263

Brica’s mobilhållare fäst genom att skruva på den gröna skruven. Först får du skruva upp tillräckligt för att få runt fästet runt handtaget, sedan fästa den runt handtaget och skruva åt ordentligt.

DSC02253DSC02267

Jag tycker Inovi’s mobilhållare är lättare att fästa och den har också ett snabbfäste som gör att det går att skruva loss själva hållaren från fästet. Till Inovi’s mobilhållare ingår ett extra c-format fäste som man kan använda för att få den att sitta bra på smala rör, vill man inte använda det är det lätt att ta bort. Det går också att använda Inovi’s mobilhållare i bilen.

DSC02270

Inovi’s mobilhållare har en kulled på baksidan som gör att det går lätt att vinkla om hållaren till den vinkel man vill ha telefonen. Det saknar Brica’s mobilhållare.

Båda mobilhållarna har gummiyta på plattan för att telefonen ska sitta fast bättre och de har även mjuka kanter för att skydda och hålla fast telefonen.

DSC02264

Båda telefonhållarna går att vrida om man vill ha telefonen i en liggande position.

DSC02271DSC02266

  Brica Inovi
Telefonens minsta bredd: 5 cm 4 cm
Telefonens största bredd: 6,5 cm 9 cm
Telefonens största längd: 13 cm oändligt 😉
Största diameter på fästet: 4 cm 5 cm
Minsta diameter på fästet: 1 cm 2 cm
Hållarens längd: 13 cm 10 cm
Hållarens bredd: 8 cm 6 cm
Hållarens djup: 13 cm 9 cm

Jag föredrar Inovi’s mobilhållare eftersom det är lättare både att fästa hållaren och sätta i och ta ur telefonen, men också eftersom den är mindre och smidigare, men ändå kan hålla större telefoner.

Inovi’s telefonhållare kostar 199 kronor och Brica telefonhållare kostar 149 kronor.

2 thoughts on “Telefonhållare till barnvagn–Inovi vs Brica

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.