Stokke PramPack eller Airshell?

Det börjar bli ganska många gånger som jag flugit med barnvagn nu. Jag har testat och recenserat både Prampack och Airshell men tänkte och göra en jämförelse mellan de två för er som har svårt att välja.

Airshell hyr du på flygplatsen till en kostnad av 179 kronor. Fördelen är att du slipper förvara väskan och att det blir en låg kostnad om du bara behöver väskan någon enstaka gång. Det är dock inte alla flygplatser som hyr ut Airshells.

Stokke Prampack köper du för ca 1300 kronor. Du har då en egen väska som du alltid har tillgång till och du kan välja att packa ner vagnen hemma, redan innan du åker till flygplatsen. Om du flyger ofta kan detta vara det smidigaste alternativet.

Ihopvikta är Prampack betydligt mindre och smidigare än vad Airshell är, oavsett om du hyrt väskan eller äger den själv måste du ha med dig väskan när du nått ditt resmål, ska du då flytta runt mycket eller resa på orten kan det vara bra att ha en så smidig väska som möjligt, då är prampack det bästa alternativet. Jag har tyvärr varken vikt eller mått på Airshell när den är ihopvikt, men jag kan intyga att den är betydligt större och framförallt väldigt tung.

2012-12-23 14.07.562014-09-24 13.50.21

Uppfälld är också Airshell betydligt större än PramPack. Airshell har storleken av ett badkar ungefär och rymmer i princip vilken vagn som helst, i många fall även flera barnvagnar. Airshell har invändigt mått på 105x65x50 cm. Prampack är 90x63x50 cm. Airshell har inte heller några hjul och det är ett måste att ha en bagagevagn om man ska transportera den med vagn i. Den blir så stor och dessutom väldigt tung med både väska och vagn så det går inte att bära den. Prampack har hjul på undersidan och går att dra efter sig, så den är betydligt enklare att hantera.

2012-12-23 14.32.052014-09-28 11.31.21

Båda modellerna är lätta att förstå har man ska spänna ihop och packa vagnen.

Funktionerna i all ära, men det viktigaste är ju ändå att väskan gör det den är avsedd för, nämligen skyddar vagnen. Där har jag inga som helst tvivel på att Airshell är den som skyddar vagnen allra bäst. Den är rejälare, kraftigare, mer vadderad och storleken i sig gör också att det är mer luft runt vilket också gör att det skyddar mer. Söker man väskan som skyddar vagnen allra mest är det Airshell man ska välja, ingen tvekan om den saken. Därmed inte sagt att Prampackens skydd är otillräckligt. Den skyddar bra den också och vi har flugit med barnvagn i den utan att den har blivit skadad. Men vill man ha det absolut bästa skyddet så väljer man Airshell.

Vilken som passar bäst beror alltså lite på situationen och hur ofta man kommer ha behov av väskan. Läs även gärna mina recensioner av Airshells och Prampack.