Babyzen Yoyo–första intrycket

I förra veckan fick jag hem min semester-testvagn nämligen Babyzen Yoyo. Jag har länge velat testa den och det är riktigt kul att jag nu får chansen. Förutom vanlig vardags-användning kommer jag även sätta den på prov genom att cykla med den på cykeln, åka på tågsemester och flyga med den (den går ju att ta med som handbagage!).

DSC00517

Jag har hunnit testa Yoyo ett par gånger och jag är faktiskt lite imponerad. Den känns mer rejäl och mer som än vanlig sulky än vad tex. paraplysulkys gör, och ändå blir den mycket mindre ihopfälld. Den har helt okej fjädring och rullar bra. Handtaget är lite för högt och smalt för att vara helt optimalt för mig, men det funkar ändå. Sittläget är ganska bakåtlutat och liggläget är inte helt plant, men jag tycker ändå att man dotter sitter helt okej i den och jag tror även att hon skulle sova bra i den.

DSC00520b

Anledningen till att man vill ha en Yoyo, och det som gör den unik är hopfällningen. Den är lätt att fälla ihop och man får den i sin hand när man fällt ihop den. Dessutom väger den väldigt lite (5,8 kg), har en inbyggd axelrem och blir riktigt kompakt när man fällt ihop den, som en portfölj. Detta är inte bara positivt eftersom den går som handbagage på flyget, den tar också väldigt liten plats i bilen och när man ska förvara den.

DSC00523

På vår första lilla tur ute stötte vi på en trappa med ramp, som yoyon var för smal för att ta sig ner för. Men det var inga problem för jag fälla bara ihop vagnen, tog den på axeln och kunde hålla min dotter i handen samtidigt som vi gick ner för trappan.

2013-06-13 16.04.142013-06-13 16.06.39

Väl framme vid lekplatsen hängde jag den på staketet under tiden min dotter gungade, väldigt smidigt. Det ska blir spännande att testa denna vagn i hårda prov och testa den till det den faktiskt är avsedd för. Självklart kommer det en mycket utförlig recension efter det.

4 thoughts on “Babyzen Yoyo–första intrycket

 1. Viktoria

  Åh vsd bra att du ska testa den på cykel. Får den tex plats i en cykelkorg? Skulle nämligen vilja kunna sätta den i korgen eller på annat sätt sätta fast den och sen helt plötsligt ha en vagn när man cyklat klart…

  1. Elin Inläggsförfattare

   Nä, den får inte plats i en vanlig cykelkorg. Vi har tänkt göra en speciallösning för att fästa den på pakethållaren.

 2. Helena

  Tycker ryggstldet ser kort ut, möjlighet att mäta det? Hur långa barn får plats typ?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, det är ganska kort, ryggen är 43 cm hög. Min dotter är 2 år och ca 88 cm lång och jag tycker hon får plats bra.

Kommentarer är stängda.