Recension av Lills chassiskydd

I ett samarbete med Lill’s har jag testat Lills chassiskydd till Bugaboo Donkey. Chassiskydd är gjorda av ett slittåligt rejält tyg som är smutsavvisande och som lätt går att torka av. Chassiskydd använder man främst för att skydda chassit mot repor, Bugaboo Donkey är en repkänslig vagn. Ett extra plus är att chassit blir svart om man har ett silvrigt chassi. Chassiskydden går förstås också att använda på ett svart chassi om man vill skydda det mot repor.

Chassiskydden köps på lills.se de fabriktillverkas och kommer hemskickade till dig i en sådan här förpackningen. I förpackningen finns förutom chassiskydden också en beskrivning på hur chassisskydden ska sitta på vagnen, den finns också att hitta här.

DSC05894Lills-chassiskydd-beskrivning

DSC05939

Chassiskydden är märkta med bokstäver för att man ska veta vilken del som ska sitta var. Chassiskydden fästs med kardborre och jag kom ganska snabbt underfund med att det blir snyggast om man satte kardborren inåt och med skarven neråt.

Utsidan ser ut såhär:

DSC05940

Insidan ser ut såhär:

DSC05941

Och du ska alltså sätta fast chassiskyddet runt chassit på detta sätt.

DSC05942

Jag började med att sätta fast alla delar som hörde till chassit. Innan chassiskyddsmontering såg mitt chassi ut såhär:

DSC05943

Efteråt såhär:

DSC05944

Det ingår även chassiskydd för teleskopdelen av handtaget. De är dock anpassade efter att ha handtaget i högsta läget. När jag har handtaget i den höjd jag brukar ha när jag kör vagnen ser det ut såhär.

DSC05945

Om man har handtaget i högsta läget med chassiskydd på ser det ut såhär:

DSC05946

Det finns också så kallade latmaskar som man kan sätta på teleskopdelen på handtaget. Dessa är gjorda av baddräktstyg och anpassar sig efter längden på handtaget så att man kan justera handtaget med de på. Man behöver dock skruva loss handtaget för att sätta dit dem. De kostar 100 kronor.

Delarna C och F är för ramarna. De långa delarna placeras på nederdelen av ramen och de korta precis ovanför mitten av ramen under sufflettfästena. Detta var de delar som jag tyckte var svårast att få till, det blev lite knöligt runt sittdelsramen, men det hade säkert gått att få till bättre om jag hade haft lite mer tålamod och varit lite mer noggrann.

DSC05948DSC05949DSC05951DSC05952

Chassiskydd för mono klart, visst blir det snyggt?

DSC05953

Delarna J, K, L och M är för de delar som dras ut när man har chassit i Duo. De ingår när man köper chassiskydd för Duo men går att köpa löst om man har chassiskydd för Mono.

DSC05947

Med chassiskydd för MONO ser en Donkey Duo ut såhär:

DSC05954DSC05955

Vi använde Duo med chassiskydd för Mono ganska mycket. De delarna kan inte sitta på om man vill fälla ihop chassit i mono och eftersom vi använde vagnen mycket i Mono var det sällan vi kom ihåg att ta med chassiskydden för Duo. Det är dock väldigt lätt gjort att ta loss och sätta dit chassiskydden, bara att dra så släpper kardborren. Kardborren är fastsydd på skydden för att den ska klara av att tas av och sättas på många gånger.

MED chassiskydd för Duo ser en Donkey Duo ut såhär:

DSC05956DSC05957

Jag måste säga att jag är supernöjd med mina chassiskydd. Med tanke på att Donkey är en repkänslig vagn som dessutom är värd en mindre förmögenhet så känns det väldigt tryggt att repskydda den på detta sätt. Jag kunde slappna av mycket mer efter att jag satte på chassiskydden och kunde använda vagnen utan att oroa mig för repor (som också sänker värdet på vagnen) både när jag fällde ihop och lastade in den i bilen och när jag körde genom trånga öppningar. Att vagnen dessutom blir supersnygg i helsvart gör ju inte saken sämre. Visst kostar chassiskydd en del, men se det som en investering för att öka din vagns andrahandsvärde snarare än en extra utgift.

Ett annat användningsområde är om man har en väldigt repig vagn, då kan man använda chassiskydden för att dölja reporna istället.

DSC05975
(Här även med sidokorgsväska från Lill’s)

Lill’s chassiskydd för Bugaboo Donkey Duo kostar 495 kronor och köps på www.lills.se. Det finns också chassiskydd för Donkey Mono och Buffalo för 455 kronor styck, och för Bugaboo Cameleon +/2 och Cameleon 3 för 425 kronor styck, de fungerar på precis samma sätt.

14 thoughts on “Recension av Lills chassiskydd

 1. marie

  Hej! Skulle sååå gärna vilja ha en recension på emmaljunga viking helst den nya med kugghjul, har nämligen beställt en sån och väntar med spänning, men vill gärna veta vad du tycker.
  Tack för en super blogg!

  Svara
 2. jonna

  Hej!
  Om man beställer chassiskydd i duo, får man då med två skydd till ramarna, alltså ett skydd till vardera sittdel?

  Svara
  1. Nathalie

   Hej! Jag vill köpa ett chassi skydd till min vagn! Vad exakt är det msn ska beställa för att få ett skydd till buggaboo donkey vagn chassit då och skydd till vardera ram skydd till sitt och ligg del! Köper man de separat? Tacksam för svar till min mail : nathalieloov@live.se

   Svara
 3. Sandra

  Hej.
  Hur ser skruvmejseln ut som använder till att skruva bort handtagen? Får man med en sån när man köper en donkey eller måste man köpa separat?

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Om du vill fälla in chassit i mono måste du ta bort de chassiskydd som sitter på förlängningsdelarna. Men du behöver inte ta bort några andra chassiskydd, fungerar jättebra att fälla ihop.

   Svara
 4. Anki

  Hej!
  Har beställt en svart donkey duo, vad jag förstår så har den redan nått skydd på sitt/liggdelsramen så att det inte går att träpå chassiskydd på dom, eller är jag fattat helt fel.

  Svara
 5. Malin

  Hej! Finns ingen bild på hur ser ser ut vid närmare titt på insidan vid kardborren. Står den it mycket? Syns den mycket? Går inte att hitta någonstans.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.