Recension av Lills sidokorgslock och sidokorgsväska

Jag har testat både sidokorgslock och sidokorgsväska till Bugaboo Donkey i ett samarbete med Lills. Både locket och väskan är alltså avsett att användas på Bugaboo Donkey’s sidokorg som används när vagnen används i Mono, alltså som singelvagn.

Locket är precis som det låter ett lock som fästs ovanpå sidokorgen. Det har resår runt om och är måttanpassat så att det ska sitta riktigt tight. Syftet med locket är att skydda sakerna i sidokorgen mot insyn, ficktjuvar och regn. Sidokorgslocket är nämligen sytt i ett vattentätt material. Locket är som sagt måttanpassat och det sitter väldigt tajt vilket såklart är snyggt, men det gör också att det är lite tajt att dra på och man behöver använda båda händerna. Vill man ha ett alternativ som är lättare att öppna kan man titta på sidokorgsväskan som jag skrivit mer om längre ner. Jag tycker att locket ger ett väldigt snyggt och stilrent utseende och man slipper se röran som jag har i sidokorgen 😉

DSC05812

DSC05813DSC05814

Sidokorgslocket kostar 189 kr och köps på lills.se.

Jag måste erkänna att jag tyckte att sidokorgsväskan verkade vara en ganska onödig pryl när jag först hörde talas om den, men sedan jag fick hem den har den suttit på sidokorgen i princip hela tiden. Den stora fördelen med sidokorgsväskan tycker jag är att den har dragkedja så det är mycket lättare att öppna upp och komma åt sina saker, dessutom har den massor av fack så man lätt kan organisera sina saker. Det blir som en egen liten skötväska inbyggt i vagnen. Ibland har jag haft sidokorgsväskan istället för skötväskan och stoppat i allt jag behöver, blöjor, våtservetter, nappflaska och termos i fickorna istället. Om behovet uppstår kan man ju också bära med sig hela sidokorgen med hjälp av handtagen som finns på sidokorgen.

DSC05975DSC05811DSC05806

Det finns totalt fem fickor i sidokorgsväskan, två på vardera långsida och en på kortsidan. Även om man har saker i fickorna så får det också plats massor av grejer i mitten. Det blir lätt att organisera. Tyget är i vattentätt material, eftersom det är en dragkedja mitt på håller det antagligen inte tätt lika bra som locket. Den enda nackdelen med sidokorgsväskan tycker jag är att om man har på den jämt och ständigt som jag har haft så blir resåren lite för hård så sidokorgen trycks ihop lite efter ett tag.

DSC05809DSC05808DSC06957DSC06958

Jag tycker att sidokorgsväskan är väldigt användbar, den gör att det går att organisera mycket bättre i sidokorgen än vad det går att göra annars och är perfekt om man har mycket småsaker i den som man vill slippa rota runt för att leta efter. Dessutom har man allt instängt så att ingen behöver se allt man har där i och risken för stölder minskar.

Sidokorgsväskan kostar 299 kronor och beställs på lills.se.

Läs också min recension av Lills chassiskydd.