Recension av Cybex Balios M

Cybex_Balios_M_02

Märke: Cybex
Modell: Balios M
Årsmodell: 2015
Färg: Moon Dust

Cybex Balios M är en vändbar sittvagn med möjlighet att köpa liggdel till, jag har testat den som sittvagn till min son på 17 månader. Jag har testat vagnen i ett samarbete med Cybex. Jag har kört Balios M på många olika underlag och testat den hårt på flera olika utflykter och små semestrar i sommar. Jag har kört den på grus, gräs, gatsten, i affärer, i skogen och packat den i bilen. Här kommer min recension av Cybex Balios M.

Sittdel

Cybex_Balios_M_05Cybex_Balios_M_07Cybex_Balios_M_08DSC02756DSC02757DSC02758Cybex_Balios_M_06Cybex_Balios_M_13DSC02760DSC02761DSC02562bDSC02563b

Cybex Balios M har vändbar ergonomisk sittdel som är ställbar i tre olika lutningslägen. Lägena ändras genom att dra i ett handtag längst upp på ryggstödet, mycket smidigt. Sittläget är lite bakåtlutat, liggläget är horisontellt men blir aldrig helt plant eftersom sittdelen är ergonomisk dvs skålad. För att vända sittdelen drar man två små grå knappar vid sittdelsfästet mot sig och det är memoryknappar som hålls intryckta så när man tryckt in dem kan man ta tag i ramen och lyfta sittdelen. Jag rekommenderar inte att hålla kvar fingrarna på knappen när man lyfter upp sittdelen om den är bakåtvänd för då klämmer man sig. Sittdelen är riktigt högt placerad, högre än genomsnittet för duovagnar och betydligt högre de flesta sulkys. Höjden upp till sittytan är 57 cm.

Sittdelen har en båge som är helt i plast, den kan enkelt knäppas loss med en grå knapp på ena sidan och svängas undan när barnet ska lyftas i eller klättra upp i eller ner från vagnen. Den går också att ta loss helt. Min 17-månaders är en liten klättrare och klättrar lätt i vagnen oavsett om bågen är där eller ej. Bågen sitter en bit ut från barnet, det är inget som har stört mig, jag tycker den är på lagom avstånd för lillen och använder alltid sele på honom ändå. Men det kan säkert störa någon annan.

Sittdelen är riktigt rymlig med en ligglängd på 99 cm, den är också bred både i ryggen och vid sittytan. Min dotter på 4 år och 4 månader, 103 cm och 17,5 kg sitter bra i vagnen och det är precis att hon når ner till det inbyggda fotstödet som finns framtill på vagnen. Hon har dock passerat maxvikten som ligger på 17 kg. Även min son på 17 månader drygt 80 cm och 11 kg sitter bra i vagnen och han sover också bra i vagnen, tre timmars middagsvila är hans rekord i denna vagn.

Sele

Cybex_Balios_M_20Cybex_Balios_M_21Cybex_Balios_M_22

Cybex Balios M har en fempunktsele med justerbar längd. Axelbandens höjd justeras enkelt genom att glida spännet till axelbandet upp och ner på en rem. Längden justeras genom att dra ut eller in remmen från spännet. Den överflödiga remmen viker man sedan ihop och placerar inuti axelmudden som knäpps ihop med tryckknappar, snyggt och praktiskt. Mudden har även ett litet gummiband som gör att den hålls på plats och inte glider ner. Det går inte att koppla bort axelbanden från selen, min son gillar att ha överkroppen fri och det har jag löst genom att dra ner selen på lägsta läget och dra axelbanden under armarna runt magen istället. När jag satte i sittdyna valde jag istället att trä om selen, lossa axelbanden och knyta fast dem i D-kroken i sidan istället så att selen bara fick grenband och midjeband. Det blev ganska mycket rem över som jag placerade under sittdynan. För att sätta i en sittdyna eller åkpåse i vagnen behöver du trä loss selen från spännet vid axeln. Jag tycker oftast att den lösningen är riktigt dålig och krånglig, men i detta fallet blev jag positivt överraskad då det var otroligt lätt att trä ur bandet ur spännet. Selen kan knäppas en sida i taget och är lätt att knäppa upp genom att trycka på knappen i mitten. Dock tycker jag att selens spänne är väl stort och det kan vara svårt att få igenom spännet genom en åkpåse eller sittdyna.

Sufflett

Cybex_Balios_M_23Cybex_Balios_M_24Cybex_Balios_M_25Cybex_Balios_M_26Cybex_Balios_M_08Cybex_Balios_M_09Cybex_Balios_M_10Cybex_Balios_M_11Cybex_Balios_M_27

Cybex Balios M har en sufflett som är ställbar i flera olika lägen. Egentligen finns det dock bara två lägen som den ser snygg ut i. Det är det helt utfällda läget utan förlängningen och läget med förlängningen. Utan förlängningen tycker jag att den går lagom långt fram och täcker bra i sittläge, men i liggläge tyrcker jag att suffletten blir för kort utan förlängningen. Öppnar man upp dragkedjan baktill så kommer en stor förlängning i nät fram som gör att suffletten går riktigt långt fram även i liggläge, men nätet är grovmaskigt vilket gör att barnet kan ligga och titta ut och kan ha svårt att somna, det kommer också in sol och vind på barnet. Under vinterhalvåret skulle jag inte vilja ha förlängningen öppen alls. Detta kan man lösa genom att använda Bugaboo Donkeys sufflett genom att använda Donkeys bågar och fästen. Jag skulle också tro att det går att sy för vädringsluckan med något tunt tyg. Vid några tillfällen har vi också haft vädringsluckan stängd och använt en extra solkeps framtill istället. Balios har ingen tittlucka men vädringsfönstret sitter bra till för att använda som tittlucka (då får man dock räkna med att barnet inte ser någonting eftersom suffletten går ner till bågen). Tyget i själva suffletten är tunt men har ett UV-skydd på 50+ och det märks verkligen att det skärmar av ljuset bra så att det blir mörkt inuti vagnen (om man inte har vädringsluckan öppen alltså). Kort sagt hade jag gärna haft något lock till vädringen så att man själv kunde välja om man ville ha vädring (och ljusinsläpp) eller inte.

Fotstöd

DSC02771DSC02773DSC02774

Cybex Balios M har ställbart fotstöd i tre olika lägen, det justeras genom att trycka in de vita knapparna på sidan av fotstödet och knapparna måste tryckas in oavsett om fotstödet ska fällas upp eller ner. Fotstödet är i tyg men tyget längst ner känns ganska tåligt och det verkar inte bli särskilt smutsigt trots att barnet har skor på sig. Jag skulle tro att det är lätt att torka av. Jag gillar verkligen att vagnen har ställbart fotstöd och har det alltid uppfällt när min lille sitter i vagnen, har sitter bättre med fotstödet uppfällt och man får inte känslan av att han ska glida ur.

Liggdel & Babyskydd

Det ingår adaptrar för Cybex, Maxi-cosis och Besafes babyskydd till Balios M. Här är Balios M med Cybex Cloud Q som är ett babyskydd med liggläge.

2015-07-10 14.55.29Cybex_Balios_M_61Cybex_Balios_M_63

Adaptrarna är väldigt smart konstruerade, genom att trycka in en knapp går det nämligen att vrida på dem så att de istället passar liggdelen som finns att köpa till Balios M. Liggdelen säljs som tillbehör för 1500 kronor, den heter Carrycot M och passar även till Cybex Agis. Jag har inte själv testat liggdelen men jag har tittat på den och den har ett rymligt innermått på 77×28 cm och ett mjukt ombonat innertyg. Suffletten har en extra solkeps men det går inte att bära i suffletten och finns inga bärhandtag.

DSC023522015-07-17 12.12.54

Handtag

Cybex_Balios_M_33Cybex_Balios_M_34Cybex_Balios_M_36Cybex_Balios_M_39

Cybex Balios M har ställbart teleskophandtag som kan ställas i fyra olika lägen mellan 100-108 cm. Handtaget är klätt med skum och i mitten finns plast med cybex-märket och den grå knappen som används för att ändra höjd på handtaget, det är mycket enkelt att ändra höjden. Handtaget glappar lite lätt i själva teleskopdelen. Handtaget är mycket rundat vilket gör att det är ganska kort bit av handtaget som är rakt. Detta stör inte mig personligen men jag vet andra som gillar att hålla händerna brett isär som inte har den möjligheten på Balios.

Varukorg

Cybex_Balios_M_41Cybex_Balios_M_42Cybex_Balios_M_40Cybex_Balios_M_43Cybex_Balios_M_44Cybex_Balios_M_452015-06-16 15.55.002015-06-21 11.59.47DSC02914

Jag ÄLSKAR Cybex Balios M:s varukorg! Den är riktigt, riktigt rymlig, en av de allra rymligaste av alla vagnar jag testat, dessutom väldigt lättåtkomlig när sittdelen är bakåtvänd. På de första tre bilderna här ovanför är sittdelen bakåtvänd och på nästa tre bilder är sittdelen framåtvänd. Varukorgen är 46×42 cm, men det som gör den extra bra är att den är väldigt lättåtkomlig och att det ryms mycket på höjden i den. Denna varukorg rymmer en hel veckohandling och den rymmer lätt skötväska, matsäck och hela familjens jackor. Det har varit så skönt att ha med denna på sommarens utflykter när man har mycket grejer med sig, för allt ryms i vagnen! Maxvikten i varukorgen är dock bara standard på 5 kg.

Broms

Cybex_Balios_M_51Cybex_Balios_M_50

Bromspedalen sitter till höger vid bakhjulen och är lätt att bromsa genom att trycka ner den och obromsa genom att trycka upp. Den är inte trög alls och väldigt lätt att hantera.

Hjul

Cybex_Balios_M_46Cybex_Balios_M_47Cybex_Balios_M_48Cybex_Balios_M_49

Cybex Balios M har skumfyllda gummihjul. De har samma yta som vanliga lufthjul, gummi, som det inte fastnar någon sten i, inte blir fula och som har bra grepp. Men istället för att vara fyllda med luft så är de fyllda med en skum som gör att du aldrig behöver pumpa hjulen och aldrig kan få punktering. Lite av det bästa från två världar om du frågar mig. Dock är dessa hjul lite hårdare än lufthjul upplever jag det som, men mjukare än EVA-hjul.

Balios M:s bakhjul är 29 cm i diameter (12 tum) och framhjulen är 20 cm i diameter (8 tum). Framhjulen är svängbara och låsbara och låses genom att skjuta ner den vita knappen framtill.

Fjädring

Cybex_Balios_M_52Cybex_Balios_M_47

Cybex Balios M har fjädring både i chassit och i framhjulen. Trots detta upplever jag den som ganska stum, den har inget direkt gung och där det är mycket ojämnt, som på grus, så skakar det en hel del. Fjädringen är helt enkelt inte tillräckligt bra för att ge en mjuk körning.

Hopfällning

Cybex Balios M kan fällas ihop med sittdelen både bakåtvänd eller framåtvänd. Du gör på samma sätt men jag har valt att visa med sittdelen åt båda hållen för enkelhetens skull. Börja gärna med att titta på filmen där jag fäller ihop den så förklarar jag mer ingående sedan.

Med sittdelen bakåtvänd får du först se till att handtaget är i högsta läget. Ta sedan tag i handtaget på ryggen som du justerar lutningen med. För att kunna vika fram ryggstödet behöver du samtidigt som du viker upp handtaget även trycka in den grå runda knappen. Ryggen kan sedan fällas framåt mot fotstödet.

Cybex_Balios_M_06Cybex_Balios_M_65

Fäll ner handtaget i lägsta läget innan du gör nästa steg, annars kan det blir repor.

Cybex_Balios_M_66

I nästa steg tar du tag i den grå ringen på stången på chassit. Den drar du åt sidan och vrider sedan, samtidigt som du lyfter vagnen, så fälls den ihop. Inte helt enkelt att förklara men lätt att utföra, du kan göra hela ihopfällningen med en hand och det går på några sekunder i praktiken och när du fått in snitsen. För att vara en vändbar vagn är detta en av de enklaste fällningar jag testat. Att bågen kan sitta kvar och att fotstödet kan vara i vilket läge som helst är sådant som förenklar mycket, dock behöver varukorgen plockas ur för att sakerna inte ska trilla ur när man lägger ner vagnen.

Cybex_Balios_M_67

Hopfälld med sittdelen bakåtvänd blir vagnen 83x59x39 cm, den har automatiskt lås och hålls ihopfälld.

Cybex_Balios_M_01Cybex_Balios_M_58

Med sittdelen framåtvänd gör du på samma sätt förutom att du inte behöver ändra handtagets läge.

Cybex_Balios_M_53

Viker fram ryggstödet.

Cybex_Balios_M_54

Skjuter och vrider den grå ringen på chassit.

Cybex_Balios_M_56

Och sedan är vagnen ihopfälld. Ihopfälld framåtvänd får den samma mått, 83x59x39 cm.

Cybex_Balios_M_57

Chassit med hjul blir riktigt kompakt, 71x59x34 cm, med tanke på hur lätt det är att fälla ihop borde denna vagn vara riktigt bra som travelsystem med babyskydd.

Cybex_Balios_M_59

Tar man av hjulen blir måttet endast 71x49x30 cm.

Cybex_Balios_M_60

Körkänsla & Hanterbarhet

Cybex Balios M är en lättkörd vagn, den både rullar lätt och svänger riktigt lätt. Den har också en låg vikt vilket gör den lätt att knuffa i uppförsbackar. Trots att Balios M har ganska stora hjul och fjädring både i bakhjulen och i framhjulen upplever jag den som lite dåligt dämpad, den är både sämre dämpad och känns klenare än de flesta duovagnarna. Jag ser detta mer som en sulky som går att jämföra både körmässigt och storleksmässigt ihopfälld med tex. Babyjogger City Mini GT och Britax B-Agile. Dock ska man vara medveten om att den inte är liten som en sulky när den är uppfälld, där är den mer i storlek som en duovagn med sina 59 cm i bredd och 90 cm längd med handtaget i lägsta läget. Jag upplever det som att körupplevelsen påverkas mycket beroende på hur mycket du lastat i varukorgen. Alla vagnar gör såklart det men jag tycker ändå det är mer variation i körkänslan än vad det brukar vara på andra vagnar. Är varukorgen tom är den otroligt lättkörd och lättsvängd men är varukorgen mycket lastad så blir den direkt betydligt tyngre att köra och hantera och kan vilja ge sig iväg åt sidan om det lutar lite. Särskilt om man packat mycket framtill i varukorgen upplever jag den som mer trögsvängd. Anledningen till att jag lagt märke till detta på just denna vagnen är säkert att jag kört den mycket med fullpackad varukorg på massor av utflykter vi gjort i sommar. Maxvikten i varukorgen är 5 kg, följer man det så påverkar det säker inte körkänslan så mycket. Hävkraften är sådär, varken riktigt bra eller riktigt dålig, men godkänd. Ibland kommer det ett ljud från framhjulen när man kör vagnen som irriterar mig lite, det är ett lite skramlande ljud som uppkommer även på asfalt så fort det inte är helt jämn och nylagd asfalt. Det brukar låta mer ju mindre vikt det är i vagnen. Det är synd eftersom vagnen i övrigt är helt ljudlös att köra och har riktigt bra gummihjul.

2015-06-21 12.44.08

Cybex Balios M är smidig att köra i affärer, den är inte så särskilt stor och den är riktigt lättkörd, dessutom är varukorgen riktigt bra för att rymma allt man shoppat. Kullersten är ingen hit men det går att ta sig fram.

2015-07-11 14.51.49

Jag har testat att köra Balios M på min vanliga stig i skogen. Framkomligheten är det faktiskt inget fel på, jag körde inte fast ordentligt en enda gång, däremot saknar den här vagnen tillräckligt bra fjädring och det blir väldigt, väldigt hoppigt och skumpigt. Lillen brukar inte klaga men den här gången gnällde han faktiskt och tyckte det var obehagligt. Detta är alltså ingen vagn för skogspromenader.

2015-07-20 16.43.24

Djupt grus är heller ingenting för Balios M, där körde jag fast och på vanlig grusväg går det att köra men min slutsats är att Balios M lämpar sig allra bäst för dem som nästan bara kör på asfalt. Framkomligheten är det som sagt inget fel på men fjädringen är för dålig så att det blir väldigt hoppigt.

Jag har inte testat Balios M i snö av förklarliga skäl, men jag har fått frågan redan och tänkte därför ge mig på en gissning om hur bra den är i snö. Eftersom den har ganska stora hjul och gummihjul som det inte fastnar någon snö på skulle jag gissa att den är helt okej i nysnö. Däremot i packad snö som brukar bli väldigt knölig så tror jag inte Balios är någon höjdare för den har helt enkelt för dålig fjädring.

DSC02912

Balios M är smidig att åka buss med, den är inte pytteliten men har ganska standard ”barnvagnsstorlek” med sina 59 cm i bredd och 90 cm lång. Gummihjul gör att vagnen står stadigt på golvet och hävkraften är helt okej när man ska gå på bussen.

En av Cybex Balios M:s stora fördelar är att den är riktigt lätt att hålla ihop och packa in i bilen, den blir grymt liten ihopfälld för att vara en vändbar vagn. Jag har fällt ihop vagnen massor av gånger och tycker det går riktigt lätt och smidigt, det är ett gott betyg för jag har en tendens att bli irriterad om det är det minsta jobbigt eller krångligt. När vagnen är ihopfälld håller du den i ett handtag mitt på och kan välja om du vill lyfta den där i, eller hellre ställa ner den och byta grepp. Jag brukar gör något mellanting där jag först lyfter upp den till bagagets golv i handtaget och sedan byter grepp för att lägga den till rätta. Vagnen har automatiskt lås ihopfälld och väger bara 11 kg, det tillsammans med dess kompakta form gör att den är riktigt lätt att lasta i bilen. I vår Saab 9-5 tar den väldigt lite plats och vi har kunnat ha massor av annan packning (och ibland andra barnvagnar) med oss utan att det blivit trångt alls.

2015-06-21 09.59.59

En annan fördel med att den är så liten ihopfälld är att den tar så liten plats när man förvarar den, den ryms utan några problem i vårt ”förvaringsfack” i hallen utan att man behöver ta av hjulen, där brukar bara de minsta sulkysarna få plats.

2015-07-14 10.35.40

Här är den ihopfälld bredvid Babyjogger City Mini GT:

DSC02347DSC02348

Mått & Vikt

Hopfälld:

Med sittdel framåtvänd: 83x59x39 cm
Med sittdelen bakåtvänd: 83x59x39 cm
Chassit med hjul: 71x59x34 cm
Chassit utan hjul: 71x49x30 cm

Uppfälld:

Längd med handtaget infällt: 90 cm
Längd med handtaget utfällt: 101 cm
Bredd: 59 cm
Hjulbas (Svängradie): 52 cm

Sittdel:

Sittyta till sufflett: 56 cm
Ryggstöd: 53 cm
Sitsens djup: 22 cm
Sitsens bredd: 30 cm
Fotstöd: 26 cm
Ligglängd: 99 cm
Höjd till sittytan: 57 cm

Liggdel:

Liggmått: 77×29 cm
Höjd till liggyta: 56 cm

Vikt:

Vagn med sittdel: 11,3 kg

Maxvikt i sittdelen: 17 kg
Maxvikt varukorg: 5 kg

 

Tillbehör

Det tillbehör som ingår är adaptrar som passar Cybex, Maxi-cosi och Besafe babyskydd.

Cybex_Balios_M_61

Att köpa till finns liggdel, regnskydd, skötväska, åkpåse, mugghållare och parasoll.

Ståbräda

Jag har fått många frågor om Balios M med ståbräda och det finns åtminstone två ståbrädor som passar på Balios M. Buggyboard Maxi passar och det finns numera också en pall till den som kallas Saddle. Det går bra att gå bakom man har handtaget i högsta läget och använder man inte pall går det också att montera brädan närmare vagnen.

2015-06-28 13.34.282015-06-28 13b

En nackdel med Buggyboard på Balios är dock att fästena måste placeras rakt bakåt vilket gör att låset för att hålla vagnen ihopfälld inte går i.

2015-06-28 15.09.30

Även Bumprider passar Balios M. Även Bumprider finns med eller utan pall och brädan fästs på samma sätt oavsett vilken av dem du använder. Bumpriders fästen kan riktas inåt så att det automatiska låset kan användas som vanligt.

2015-07-09 16.40.372015-07-09 16.40.192015-07-09 16.40.28

 

Sammanfattning & Betyg

Cybex Balios M är en utmärkt vändbar sittvagn till ett lite äldre barn, jag skulle främst rekommendera Balios M för barn i samma ålder som man använder sulky, men med den stora fördelen att sittdelen är vändbar men vagnen blir ändå blir lika liten ihopfälld. Funktionsmässigt är det nästan ingenting jag saknar på Balios förutom att vädringsluckan skulle gå att täcka för. Den har enhandsfällning av sittdelen, ställbart fotstöd, swing away-båge, förlängningsbar sufflett och inte minst en enorm varukorg. Hjulen är också riktigt bra gjorda med skumfyllt gummi som är tåligt. För att jag skulle kunna rekommendera den helt och fullt från födseln skulle den behöva ha bättre fjädring och även en rejälare känsla, den känns lite klen särskilt i handtaget. Men jag kan ändå tänka mig att den fungerar som duovagn från födseln om man bor i stan och nästan bara går på asfalt.

Jag gillar verkligen Balios M, framförallt för att den är så liten ihopfälld och för den stora varukorgen, Den känns som alldeles lagom mycket vagn till min 17-månaders eftersom vi fortfarande vill ha ett vändbart alternativ. Med tanke på att 4-åringen får plats menar jag att detta är en vagn som de flesta kan använda barnvagnsperioden ut. Att vagnen har stor varukorg tycker jag gör att den passar extra bra som resevagn eller vagn under semestertider då man ofta har mycket grejer med sig. Denna vagn har räddat denna sommar med alla våra utflykter då vi kunnat ha både skötväska, matsäck med kylväska och våra jackor i varukorgen.

Från början såldes Cybex Balios M endast i färgen Moon Dust (svartgrå) i Sverige men den har nyligen kommit in även i Autumn Gold och True Blue på babyland.se, jag hoppas att den kommer i ännu fler färger snart. Sittvagnen kostar 4800 kronor och liggdel kostar 1500 kronor. Prismässigt tycker jag att denna vagn ligger riktigt bra till med tanke på alla funktioner man får. Marknaden behövde verkligen en vändbar City Mini-liknande sulky efter att Babyjogger City Versa utgått och det tycker jag verkligen att Balios lever upp till. Jag tror att alla Cybex vagnar och Balios i synnerhet kommer att bli vanliga att se rulla runt på våra gator i framtiden. Jag ger Cybex Balios M fyra av fem i betyg.

Sittdel: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Promenadkörning: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Terrängkörning: [image12.png][image12.png][image12.png]
Stadskörning: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Hopfällning: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Totalbetyg: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]

34 reaktion på “Recension av Cybex Balios M

  1. Anni

    Hej! Jag har köpt denna vagn och jag är jätte nöjd. Till vintern vill jag gärna ha en åkpåse men jag hittar ingen som säljer den. Vet du var man kan få tag på den?

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Nej det vet jag tyvärr inte, men jag skulle tro att butikerna kanske tar in den när det börjar närma sig mer vintersäsong. Annars passar säkert universala åkpåsar.

      Svara
    2. Sofie Haettman

      Hej
      Jag funderar på denna vagn. Pga din fråga undrar jag hur du löste det med åkpåse under vintern ?

      Hälsningar Sofie

      Svara
      1. Anni

        Hej! Jag köpte en åkpåse från Winter & Bloom som jag varit ganska nöjd med. Problemet är att påsen inte kan träs över vagnens ryggstöd så den kanar neråt. Löste det med att sy fast några band på undersidan så att jag kan knyta fast påsen bättre. Men annars har vi varit supernöjda med vagnen ( vi har haft den över ett år nu.) Påsen är också väldigt bra.

        Svara
        1. Sofie Haettman

          Åh tack för du svarade. När jag googlade kom jag till en Cybex sida där de har åkpåsar så ska se om de kan beställas. Har du varit nöjd med vagnen nu när ni haft den ett tag? Var den okej att köra i snö ?

          Svara
          1. Anni

            Ja vi är jättenöjda med vagnen. Smidig, lätt att fälla ihop, fantastisk varukorg, i synnerhet då barnet är vänt mot föräldern. Men det där med snö är nog tyvärr ett problem. Om man låser framhjulen går det ju bättre. Vi använde vår Emmaljunga då det var mycket snö.

    1. Anni

      Detta skulle jag också vilja veta. Har tittat lite på Addbabys dynor. Vet du om de skulle passa? Jag skulle vilja ha något som skyddar vagnen mot smutsiga skor.

      Svara
    2. Elin Inläggsförfattare

      Petite Cherie och Elodie Details dynor passar bra. Jag tycker även att dynor som har en lite bredare form, tex. addbabys och Vinter & Blooms passar bra i.

      Svara
  2. Kia

    Hej,
    Tack för en superbra recension! Nu fick jag en till vagn att välja mellan 😉
    Jag söker en sittvagn som har rejält rymlig sittdel och tar mer än 15 kg, stor varukorg, bra hjul som klara åretrunt användning (helst även lite snöslask), lätt att fälla ihop och då tar liten plats, ej vinglig, ska fungera som vardagsvagn ( barnet är nu 15 mån). Kör mestadels asfalt. Funderar nu på Cybex Balio M eller Babyjogger City Mini GT, vilken av dessa rekommenderar du till mina behov?

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Jag upplever de båda som ganska lika funktionsmässigt och körmässigt, förutom att Baliosen är vändbar då, vilket jag tycker är en stor fördel. Så jag hade nog valt Balios.

      Svara
  3. Rebecca

    Hej! Jag har tänkt köpa denna vagn inför en thailand resa. Dottern kommer vid resan vara 6-7 månader och jag vill ha henne bakåtvänd. Skulle du rekommendera denna vagn för vårt behov? Såg att du skrev att den passar äldre barn… tacksam för svar och din åsikt 🙂

    Svara
    1. Anni

      Hej! Du vill förstås ha Elins svar, men jag tänkte att jag också kan skriva ett svar. Jag har haft Balios M i tre månader till vår ettåring. Vi är jättenöjda, men jag tror nog att en 6-7 månaders är lite i minsta laget. Men om ni annars gillar vagnen och vill ha den senare kan ni ju köpa den och använda ett babyskydd på vagnen i början.

      Svara
    2. Elin Inläggsförfattare

      Ja, som resevagn tycker jag absolut att man kan ha den från 6 månader. Vad jag menade var väl att jag tycker den är lite för enkel och dåligt dämpad för att ha som förstavagn till en bebis, i alla fall om man tänkt gå på annat än asfalt. Men som resevagn är den ju riktigt rejäl.

      Svara
  4. Evelina

    Hej! Funderar på att köpa denna vagnen som en bilvagn/stadsvagn samt resevagn. Bebis är snart 9 månader nu och kommer vid utlandsresan vara ett år (vi ska till Nice). Har en Emmaljunga SuperViking med lufthjul som ordinarie vagn då vi bor i skogen och är nöjda med den förutom att den tar mycket plats i bilen, därav skulle vi vilja ha en lite smidigare vagn när vi åker till stan. Tror du Balios kan vara ett bra komplement för oss? Eller är den för snarlik Emmaljungan?? Är som sagt nöjda med den iofs men kanske skulle satsa på någon mer utmärkande sulkymodell? Vi vill dock ha en vändbar vagn och helst ergonomisk eftersom bebis sitter bra i SuperVikingen. Om detta är en vagn för oss – tycker du att 3000 kr är ett bra pris för en begagnad balios i nyskick som är inhandlad i augusti i år? Jättetacksamma för all hjälp vi kan få! Om du har något annat tips som stämmer in så är vi också jättetacksamma!

    Svara
  5. Sara

    Hej och tack för en mycket informativ recension! Tänkte fråga hur du tror Balios m funkar att åka tåg med?

    Svara
  6. Linda

    Hej, ohh, jag har fallit för denna vagn och försöker övertala mig själv att det är (eller inte är…) en bra idé att byta ut vår Britax B-Agile mot denna. Tjejen är 2år och 3mån, och vi har inte bil, så det blir mycket vagn (också till affären) – varukorgen är alltså verkligen ett stort plus på Balios! Hon sover också mycket i vagnen ännu, och på sommaren blir det säkert inte av att sova i balkongvagnen, utan mycket på ute på äventyr i vagnen vi har med oss. Vet du om dessa två vagnar (B-agile och Balios M) är lika storleksmässigt? Finns det något annat som är plus eller minus…?

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Tänker du storleksmässigt i sittdelen eller storleksmässigt ihopfälld? Du har ju båda måtten i respektive recension, så kan du jämföra. Gillar hon ergonomisk sittdel kan jag inte direkt se några nackdelar med Balios, det är ungefär samma typ av vagn, fast vändbar.

      Svara
  7. Robin

    Hej.
    Grym recension på en vagn vi är sugna på. En fråga: vi har idag en bogaboo bee 3 men är missnöjda med hur barnet sitter i denna. Vad tycker du om att gå från en sådan till denna, är vi denna?

    Mvh
    Robin

    Svara
  8. Maria Theresia

    Jag är inte nöjd med den här vagnen. Den skenar och framhjulen vill inte riktigt röra sig runt. Det är inga problem att köra rakt men lite åt sidorna eller svänga är ett stort problem. I små utrymmen som hiss, varuhus är den en katastrof. Den går inte heller att köra med en hand. Har nu kontaktat tillverkaren för att se om det är fel på vagnen. Har haft vagnen i tre veckor.

    Svara
  9. Jenny

    Hej
    Vad tror du om denna vagn som resevagn? Vår pik kommer att vara 6 mån när vi åker till Spanien sen har vi segelbåt som vi gärna vill ha den i?
    Jenny

    Svara
  10. Charlotte

    Hej!
    Tack för en toppenblogg! Kollar alltid här när jag ska köpa ny vagn ?.
    Har en fråga. Man kan ju ha Bugaboo donkey sufflett på Cybexen, kan man då även använda Bugaboo Buffalo sufflett? Har förstått att man kan ha Buffalosufflett på donkeyn i allafall :)?

    Med vänlig hälsning,
    Charlotte.

    Svara
  11. Mari

    Hej!
    Fick hem Cybex balios 2017 års modell förra veckan, vill dock ha en längre suflett. Fungerar det att fästa Bugaboo donkey’s förlängningsbara suflett på denna vagn? Har sett i någon recension stt man kan ha dimmer breeze suffletten men blir så osäker så ville höra med proffset innan jag beställer suflett, båge och fästen.
    Tack i förväg! Mvh Mari

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.