Pogu barnvagnsreflexer

Nu har jag äntligen gjort slag i saken och satt fast mina Pogu barnvagnsreflexer på Emmaljunga Viking, det behövdes verkligen. Vagnen är totalt reflexlös så vid möte med en bilist i mörkret kan du inte räkna med att synas alls!

DSC09281

Detta behövde såklart åtgärdas och jag har därför satt flera svarta Pogu-reflexer på mitt Emmaljunga Viking-chassi. Reflexerna sitter på ett ark och kan vara lite pilliga att få loss men med lite naglar så fungerade det bra. De är riktigt lätta att klistra fast på vagnen. De fäster bra och hårt och det blev inga veck. På det blanka chassit syns klistermärkena i princip inte alls, på hjulen, som är i mattare plast syns klistermärkena lite mer, men absolut inte så att det stör.

DSC09301DSC09302

Hittar du mina Pogu barnvagnsreflexer? Såhär ser det ut, först utan blixt, sedan med:

DSC09306DSC09307

Synligheten i mörker blir en helt annan, första bilden är utan reflexer, andra bilden är med reflexer. Trots att det inte är någon superstor skillnad (det är en väldigt mörk bild) så syns man i alla fall och med tanke på att man också rör sig så syns man garanterat.

DSC09281DSC09293DSC09295

En förpackning av Pogu barnvagnsreflexer innehåller 12 reflexer i olika storlekar och format, till denna vagnen använde jag åtta reflexer, fyra på varje sida.

Jag har också satt två reflextejpar på min Kronan Duo S som komplement till reflexsuffletten.

DSC07993DSC07969

Pogu barnvagnsreflexer finns i silver och svart. De syns på 200 meters avstånd och reflexerna har fem års reflektions-garanti. Ett ark innehåller som sagt 12 reflexer och kostar 99 kronor, en billig livförsäkring för dig och ditt barn.

DSC07968DSC09311

Vill man ta bort reflexerna från vagnen kan man använda hårtork och vatten.