Nytt från Akta Graco

Akta Graco har massor med spännande nyheter på gång. Hela detta inlägget är fullt av nyheter och uppdateringar så se till och läs noggrant.

imageAkta Graco Symbio B: Akta Graco Symbio har funnits på marknaden ett bra tag nu och inte varit någon större succé. Nu kommer Akta Graco med en ny version som heter Akta Graco Symbio B. Jag vet ännu inte om denna vagn kommer att säljas i Sverige, men jag antar att den kommer ersätta gamla Symbio så småningom. Den största skillnaden är att Symbio B har en liggdel som kan göras om till sittdel till skillnad från vanliga symbio som har en liggdel och en sittdel. Symbio B kommer även komma i två nya färger, nämligen Urban och Boysenberry. Det finns även en vanlig liggdel som går att fästa på chassit och även Akta Gracos babyskydd Logico S går att fästa på chassit. Akta Graco Symbio är en cityvagn med stora lufthjul bak och punkteringsfria svängbara hjul fram. Handtaget är vändbart, det är även sittdelen. Sittdelen på Symbio B har fullt liggläge. Chassit kan stå själv när det är hopfällt och blir då 79x58x35 cm. Chassit väger 7,5 kg.

image

imageAkta Graco Fusio: Denna vagn finns redan på marknaden men jag har inte skrivit om den så det tänkte jag göra nu. Fusio är en vändbar sulky, alltså en sulky med vändbar sittdel så att man kan ha den bakåtvänd. Sittdelen har fyra lutningslägen inklusive fullt liggläge. Vagnen har svängbara låsbara gummihjul fram som justeras på chassit så man slipper böja sig fram. Handtaget är delat men justerbart i höjdled. Vagnen är endast 56 cm bred. Vagnen står själv när det är hopfälld och blir 95.5 x 47 x 38 cm. Den har en 3D fällning (dvs. den blir även smalare när man fäller ihop den) även med sittdelen på. Chassit? väger 6,5 kg. Det går även att komplettera med liggdel och babyskyddet Akta Graco Logico S går att fästa på chassit. Fusio kostar ca 2800 kronor. En nyhet för kollektionen 2012 är att Fusio kommer med svart chassi och flera nya färger.
Demovideo

Akta Graco Trekko: Är Akta Gracos trehjuling, du kan läsa mer om den här. Nytt för i år är att den kommer med svart chassi. Om jag har förstått allt rätt, så kommer det komma en ny version av Trekko som heter Trekko Duo och den kommer det gå att fästa en syskonsits på. image

Akta Graco M31: Men den nyhet som jag tycker är allra mest spännande, är att det kommer komma en till vändbar sulky från Akta Graco. Den verkar ha lite olika namn på olika ställen, den heter antagligen M31 eller M3-1. Jag tycker det är så bra att det kommer många fler bakåtvända sulkys på marknaden, det behövs! Enligt uppgift ska M31 ha “quickfold” dvs. liknande som BabyJogger att man endast lyfter vagnen så fälls den ihop (det kan vara så att det bara gäller en annan vagn och inte denna). M31 har helt handtag, fullt liggläge, båge och den ser ut att ha ordentlig sufflett.  Jag tycker att den designmässigt är mycket snyggare än Fusio (jag älskar den lila!). Jag har sett ett pris på den på 2900 kronor och jag hoppas verkligen att det stämmer. Maxvikt är 15 kg. Det går att sätta liggdel på vagnen och jag antar att även babyskyddet passar. Nu väntar jag bara på info om mått, vikt och releasedatum såklart. Hoppas det inte dröjer alltför länge! Uppdaterad info här!

image_thumbIMG_0918-610x1086

3 thoughts on “Nytt från Akta Graco

  1. Anonym

    När kommer den där Akta Graco m-31? Behövs ju konkurrent till buggaboo bee plus! Ser framemot att du recenserar alla nya lättvikts-sulkys som går att ha bakåtvända och i ryggläge!

Kommentarer är stängda.