Akta Graco Evo

imageimage

Läs min recension av Akta Graco Evo här.

Vagnen som jag tidigare kallat Akta Graco M31 heter egentligen Graco Evo (tipstack till läsaren Susanne!). Jag gissar att M31 var någon form av arbetsnamn. Igår på Baby & Barnmässan tittade jag lite på den. Jag provkörde den inte för den fanns inte på testbanan och stod så prydligt på sitt podium i montern.

Det ska också sägas att det var en prototyp, men som jag förstod det var det bara lite designförändringar på den “riktiga” vagnen. Det verkar vara en helt okej sulky som även fungerar som endavagn. Det som är extra speciellt är att den är vändbar. Den har fullt liggläge (inte ergonomisk sittdel) som justeras genom ett handtag bak i ryggen. Den har justerbart fotstöd och det går att köpa till liggdel eller klicka fast akta gracos babyskydd på chassit OM man köper till adaptrar. Evo har svängbara låsbara framhjul. Den har däremot inte justerbart handtag.

IMG_0687

IMG_0696Vagnen går endast att fälla ihop med sittdelen framåtvänd och den blir då 106 cm x 52 cm x 41 cm. Det går även att fälla ihop den utan sittdel på, den blir då mycket kompakt och låses, det finns även ett bärhandtag som man kan bära chassit i.

IMG_0690image

Han som demonstrerade vagnen på mässan påstod att vagnen väger 6,5 kg INKLUSIVE sittdel. Jag kände på chassit och visst var det lätt men SÅ lätt vet jag inte om jag tror att det är.

Akta Graco Evo kostar 2500 kronor och då ingår både sittdyna, footsack och regnskydd. Den kommer börja säljas till sommaren och kommer då finnas i färgerna Sand och Chili, men de hoppades även att de skulle få den i svart eftersom de hade blivit lovade tre färger. Själv tyckte jag att den lila jag sett var så himla snygg och blev lite besviken att inte den finns.

imageimage

Sammantaget tycker jag att det verkar vara väldigt mycket sulky för pengarna. Den är vändbar och kostar mindre än hälften av vad Bugaboo Bee gör. Det är dock lite större hopfälld än många andra sulkys. En annan nackdel är att den inte har ställbart handtag.

16 thoughts on “Akta Graco Evo

 1. Anonym

  Är nyfiken på Evon o försöker få fram när i sommar den är på g men hittar ingen mail på Gracos hemsida. Har du möjligtvis hört ngt mer? Mvh Linda

 2. Anonym

  Jag också. Den finns på Babyproffsens hemsida men när jag var inne i butik visste de inget?

 3. kakmalin

  Hej!
  Jag har en fråga vet du hur denna vagnen är och köra i snö och slask?? Jag har nu en duo Brio sing och jag är inte nöjd med den och håller på och leta efter en mer smidig året runt vagn och inte för dyr. Har du några förslag??

  MVH Malin

 4. Anonym

  Jag har tittat på denna också men börjar tröttna på att ingen har den….du som har sett båda, är det egentligen så stor skillnad på denna och fusion?? Funderar på at helt enkelt bara köpa fusion istället eftersom evo inte kommit ut än…MVH L

 5. Anonym

  Jag fick höra av Babyproffsen att den är försenad och kommer i Augusti. Jag vill ha den här men behöver ju en vagn NU.

 6. Anonym

  Fick höra från en som arbetar på babyproffsen att mothercare.co.uk har köpt alla vagnar och har ensamrätt på den fram till september. Tyvärr.

 7. Anonym

  Hej! Har idag fått min Evo från Kidzshoppen. Den är jättestadig och fin med ett undantag: hjulen. De är av ren och skär plast, känns ihåliga och jag undrar hur dessa ska hålla i längden. I övrigt stadig och välgjord, regnskydd, åkpåse och sittdyna medföljer. Undrar dock lite över vikten, tror den är tyngre än 6,5 kg och den är rätt stor ihopfälld. Sammanfattning: en hyfsad vagn men inte en jätteliten resesulky som den marknadsförs som.

  1. Anonym

   Hur känns vagnen nu efter några dagar? Är med nyfiken på denna men väntar tills den finns att känna på å köra med. Bara plasthjul känns inget vidare.

 8. Anonym

  Har provkört vagnen i affären och tycker att den verkar toppen! Kommer att beställa en (med liggdel) inom kort!

 9. Anonym

  Var och provkörde denna i butik idag och blev helt såld!!! Hur smidig och lättkörd som helst! Sonen provsatt och han satt verkligen som en kung i den!! Det märktes att han tyckte om den! Hoppas på att inhandla denna snart!

 10. Karin Wella

  Köpte sulkyn eftersom den var billig och lätt att fälla ihop då vi under den tiden åkte fram och tillbaka till sjukhuset dagligen. Såhär i efterhand ångrar vi köpet.
  Vi är missnöjda med hjulen. vartendaste gruskorn man kör över fastnar. Dessutom blev den salt-flammig efter första regnskuren och det går inte bort. Regnskyddet är stort och klumpigt – har man vikt ut det får man aldrig ihop det igen. Vår unge Vägrar sitta under regnskyddet eftersom det blir som en plastbus.
  Fäller man vagnen i liggläge är det skitsvårt att få in saker i korgen. Bältena är för korta när barnet har overall.
  Men ett stort plus för att den är så lätt och enkel att fälla ihop.

 11. Kim

  Evon går att fälla ihop med sitsen bakvänd men den blir stor. Min blir 55 cm hög och 104 cm lång. Har precis fått den men som tidigare inlägg beskrivit är hjulen väldigt plastiga men hittills är jag iaf nöjd 🙂

 12. Malin

  Är nöjd med evo. Hjulen blev mjukare efter ett tag och inga grus har fastnat. Jag tar av lsitt delen när jag packar in vagnen i bilen. Skulle vilja ha en åkpåse som passar bra. Några tips? Fick med deras men den är inte så tjock

Kommentarer är stängda.