Bugaboo – Nya färger och sufflett med förlängning

Som jag konstaterat tidigare är en av de hetaste trenderna just nu valfrihet och möjlighet att designa sin egen vagn. Och ökad valfrihet är något som även Bugaboo satsar vidare på. Man gör nu om sitt koncept lite och presenterar i samband med det en hel rad nyheter.

Den största nyheten är kanske att även Bugaboo Cameleon 3 och Bugaboo Donkey kommer få sufflett med förlängning, precis som Buffalo har. Det finns alltså en dragkedja längst bak som gör att suffletten går att dra ett steg längre fram och får ytterligare en panel. De nya suffletterna kommer vara standard på Cameleon 3 och Donkey.

I samband med detta kommer även nya sufflett-färger. Den nygamla färgen Soft Pink och nya färgen Dark Khaki kommer finnas till Cameleon 3, Donkey och Buffalo. Den nya färgen Ice Blue kommer till Cameleon 3 och Donkey. Färgen Petrol Blue kommer nu även finnas till Donkey. Samtidigt försvinner flera färger, både bas-färger och top-färger. Till Cameleon 3 försvinner bas-färgerna Dark Brown och Sand. Till Buffalo och Donkey försvinner bas-färgen Sand. Till Cameleon 3 och Donkey försvinner topfärgerna Sand, Hot Pink och Royal Blue och till Buffalo försvinner Hot Pink.

Bugaboo-Cameleon-3-soft-pinkBugaboo-Buffalo-Dark-KhakiBugaboo-Donkey-Ice-BlueBugaboo-Donkey-Petrol-blue

En annan nyhet som många blir glada över är att man nu kommer kunna välja helt fritt om man vill ha svart eller silvrigt chassi, det gäller alla Bugaboos modeller, även Buffalo. Svart chassi kommer fortfarande att kosta lite mer än silvrigt chassi.

Även när det gäller tillbehören kommer det nya färger. Den gamla färgen Dark Brown försvinner och istället kommer tillbehören finnas i Arctic Grey, Dark Khaki, Navy Blue, Ice Blue och Soft Pink, utöver tidigare färger. Solsuffletten som tidigare bara fanns i Glazier Grey kommer nu istället att finnas i Arctic Grey, Dark Khaki, Ice Blue och Soft Pink.

Bugaboo-tillbehör

Alla nyheter finns tillgängliga från och med April 2014.

34 thoughts on “Bugaboo – Nya färger och sufflett med förlängning

 1. Josefina

  Hej!
  Vi väntar våran andra barn och har bf i slutet på juni. Vi funderar på att införskaffa en syskonvagn, men inte bestämt oss för ett märke ännu.
  Sedan tidigare har vi en emmaljunga edge duo och vi är supernöjd med den, till vagnen köpte vi bilstolsadapter och britax babyskydd – underbart att kunna fästa bilstolen på vagnen.
  Nu till frågan, vi undrar om det finns nån vagn(syskon), emmaljunga exempelvis, går även bra med övriga, där denna adapter och bilstol passar att klicka fast på?
  Emmaljunga viking double – går det att fästa adaptern på det chassit?

  Tacksam för svar, MVH / Josefina

  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! Det är i sådana fall Super Viking som adaptern passar på. Vanliga viking är smalare mellan fästena så där passar inte er adapter och det finns bara adapter för emmaljungas egna babyskydd att köpa till den. Adaptern passar bara på emmaljungas vagnar, men babyskyddet passar på fler vagnar, Britax har tex en egen syskonvagn, Britax B-agile double, som den passar på.

 2. Emma

  Hej!

  Vet du om de nya suffletterna till cameleon 3 även kommer att passa till den äldsta cameleon?

  Tacksam för svar,

  Emma

 3. ivy

  Hej! Om man har en donkey idag, går det då att köpa de nya sufletterna till den nuvarande donkeyn, eller behöver man köpa till nya fästen med? Kram

 4. Erika

  Hej!

  Vet du om de nya suffletterna passar till emmaljunga super Viking? Till aningen ligg eller sittdel. 🙂

  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, det ska i alla fall funka okej med donkey-sufflett på sittdelen om du har donkeyns bågar och fästen. Fast fästena passar inte helt men det funkar tydligen om man tejpar lite bakom.

 5. Anna

  Funkar de nya suffletterna på den ”gamla” cameleon 3? Måste man köpa nya fästen eller dylikt?

 6. Mia

  Hej
  Vi har de gamla suffletterna till donkeyn men tycker de skyddar så dåligt mot sol och vind. Nu är frågan ska man köpa de nya suffletterna el ska man köpa solsuffletterna? Fryser barnen i de sistnämnda om det är blåsigt tex?
  Vi har sandfärgen men den har väl utgått?
  Med vänlig hälsning,
  Mia

  1. Elin Inläggsförfattare

   Hej! Jag har tyvärr ingen erfarenhet av vare sig solsuffletterna eller de förlängda vanliga, så jag har svårt att svara på det tyvärr. Ja, sand har utgått.

 7. karolin

  Hej .. är ny gällande bugaboo osv.. har beställt en ny sufflett ( förlägningsbar) ska/måste ja köpa nya suflett bågar osv?.. den frågan har du säkerligen svarat på.. men är ny som sagt fattar inget 😀 tack för svar.

 8. emma

  Hej!

  Håller på att beställa en donkey duo från babyplus men blir inte klok på vilka suffletter som ingår?
  Är det de förlängda, dvs de med en extra panel och dragkedja, som nu är standard dvs jag behöver inte beställa det utöver det som redan ingår?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Det ska vara de nya suffletterna som ingår om du beställer en ny vagn nu. Men för att vara säker får du nog fråga babyplus om det och inte mig.

 9. Elin

  Hej! Jag har idag en beemoo premium duo, har förstått att det funkar med bugaboos suffletter till denna vagnen. Om jag köper solsufletten så måste jag väl köpa spännen och bågar? Eller? Tacksam för svar! Förresten, om man köper bågarna får man med fästet då?

  Mvh Elin

  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag är inte alls säker, men eftersom vagnarna är så lika så tycker jag det borde funka med bemoons sufflettfästen och bågar, men som sagt, jag vet inte säkert. Bågarna och spännena köps var för sig.

 10. Emma

  Hej! Jag har en gammal Buffalo (ca 4år) och funderar på suffletterna. Vilka passar? Måste det vara sufflett till Buffalo eller funkar donkey? Min sufflett har bara 2 bågar, kan jag komplettera med ett nytt bågfäste på ngt vis för att kunna ha de nyare suffletterna med en extra panel? Tacksam för svar!

  1. Elin Inläggsförfattare

   Buffalo har bara funnits på marknaden i ett och ett halvt år, så du kan omöjligt ha en fyra år gammal buffalo (Buffalo har dessutom förlängningsbar sufflett redan från början). Kanske har du en Cameleon, Frog eller Gecko? Generellt behöver man inte byta bågar för att använda den förlängningsbara suffletten, men eftersom jag inte vet vilken modell du har är det svårt att svara med säkerhet.

 11. Helena

  Hej
  Kan man byta till nån annan sufflett på Beemoo flexi travel? Dels verkar den så kort o dessutom hade det varit kul med nån annan färg. Vet du om det finns nån variant som kan tänkas passa?

 12. catherine

  hej! jag har en cameleon plus med 2 bågar vill nu köpa soft pink sufflett men hittar bara förlängningsbara och min fråga är behöver jag köpa nya fästen med 3 bågar från kamelen 3? går det å byta på en cameleon plus och även fast man har de med 3 fästen använda vanliga suffletten också ?
  eller kan man använda en förlängningsbar sufflett med 2 bågar??

 13. Marica

  Hejsan!
  Vi har just köpt en bugaboo runner complete och är nu också på jakt efter en bra rese/shoppingvagn som kan ha sitsen vänd åt båda hållen och som enkelt fälls ihop, gärna med sitsen på. Undrar nu hur det är med t.ex. bee+, funkar sitsen som kom med runnern på den? Går den isf att fälla ihop med sitsen på? Eller hur är det med cameleon3 ellee buffalon? Vet du vilka delar man behöver beställa i så fall? Eller kunde du tipsa om någon annan bra vagn, sittvagn med vändbar sits som är relativt lätt och går enkelt att fälla ihop men ändå känns rejäl och har bra komfort på olika underlag?
  Tusen tack för en bra blogg med många bra tips och recensioner!

  1. Elin Inläggsförfattare

   Nej, de vanliga sittdelarna fungerar på Runner med hjälp av olika adaptrar, men runners sittdel fungerar inte på den andra vagnarna (utom möjligtvis Buffalo, jag är osäker på det). Du hade alltså kunnat köpa ett Bee och sätta den sittdelen på Runner, men inte tvärt om. Bee kan fällas ihop med sittdelen bakåtvänd, Buffalo kan fällas ihop med sittdelen bakåtvänd men det är inte direkt någon sulky. Cameleon kan inte fällas ihop med sittdelen på alls. Kolla tex. på Bugaboo Bee, Easywalker Mosey/mini, Stokke Scoot eller Cybex Balios M.

 14. Rlin

  Hej! Tack för fantastisk blogg. Bra jobbat!
  En ytterligare sufflettfråga, kan jag använda buffalons sufflettyg på min donkey. Alltså med min gamla sufflettbåge?
  Tack för svar!
  :Elin

 15. Johanna

  Hej.
  Hoppas att du kanske kan hjälpa mig med detta; vi har en Frog som vi bara älskar men skulle gärna vilja byta till en förlängd sufflett. Har du någon aning om Cameleon sufletterna passar på Frog?

Kommentarer är stängda.