Babytravel Brighton

Det finns en ny vändbar paraplysulky på marknaden! Babyproffsen har släppt en egen modell som heter BT Brighton. Det är en paraplysulky med vändbar sittdel som har flera olika lutningar på ryggstödet, från sittläge till fullt liggläge. Fotstödet är ställbart och sittdelen kändes ganska mjuk och ombonad. Suffletten tyckte jag täckte bra även i liggläge.

Brighton_bak2Brighton_bakvandDSC01692

DSC01695DSC01696DSC01699 Brighton_u_suflettBT Brighton har svängbara och låsbara dubbelhjul fram och dubbelhjul bak. Det finns också en varukorg som var ganska lättåtkomlig när sittdelen var bakåtvänd. För äldre barn finns ett fast fotstöd som kan användas när sittdelen är framåtvänd.

Brighton_fram1

Vagnen har en lite annorlunda ihopfällning där handtagen teleskopas in i chassit istället för att vagnen viks ihop på mitten. Vagnen kan fällas med sittdelen antingen framåtvänd eller bakåtvänd. Här är den fälld med sittdelen bakåtvänd. Ihopfälld blir den 108x32x23 cm. Den har automatiskt lås ihopfälld och ett bärhandtag på sidan.

DSC01698

Brighton väger 7,8 kg och är 50,5 cm bred. Maxvikt är 15 kg och priset ligger på 2000 kronor.

Det är nästan omöjligt att inte jämföra den här vagnen med den enda andra vändbara paraplysulkyn som finns på marknaden,  nämligen Babyjogger Vue. En stor skillnad är att hela sittdelen vänds runt på denna och inte bara ryggstödet. Det gör att den får ett lite mer avskalat utseende. Denna är också några hundra kronor billigare. Vue har dock en stor fördel och det är maxvikten, som för den ligger på 25 kg.