Jag testar Crescent Trike

Igår var jag som sagt hos Crescent hela dagen och fick massor med information. Jag blev visad alla deras vagnar och en del framtida vagnar också. Med mig hem fick jag en Crescent Trike som jag ska testa och recensera här på bloggen.

IMG_0013

Jag har redan hårdtestat den. Idag har vi först varit ute på stan på förmiddagen och åkt ett antal bussar och spårvagnar, sedan sov min dotter sin middagssömn i den. På eftermiddagen har vi varit ute och gått i skogen med den.

IMG_0026

Första intrycket är att jag gillar den! Den rullar bra och är en av de mer lättsvängda vagnarna jag testat. Den känns väldigt stabil och stadig trots att den bara är 60 cm bred. Den har dessutom väldigt bra stötdämpning, ett riktigt gung. Det gick helt okej att gå på skogsstigar fulla med rötter, men ibland tog det stopp förstås. Suffletten är jättebra och har både tittlucka och vädringslucka, båda med magnetstängning. Bågen går att lossa på ena sidan och svänga över vilket jag tycker är en jättebra funktion. Varukorgen är riktigt stor men lite svår att komma in i om man har sittdelen bakåtvänd med fotstödet nerfällt. Handtaget är inte runt utan lite ovalt och jag tyckte det var rätt skönt, men man min tyckte inte om det. Trike har en traditionell rejäl kugghjulsbroms, den är dock lite väl trög ibland tycker jag.

Två nackdelar har jag märkt hittills. Den ena är att fotstödet är väldigt kort. Min dotter är 17 månader och 80 cm lång och hon får precis plats att sträcka ut benen om vi inte har någon sittdyna i vagnen. Här nedanför ser ni bild på henne i vagnen när fotstödet är uppfällt respektive nerfällt. Jag mätte fotstödet till 20 cm och sitsens djup är 22 cm.

IMG_0016IMG_0017

Sätter man i vår nya fina Inovi Memory Foam-sittdyna i vagnen sticker fötterna långt utanför fotstödet. Det är där emot gott om plats upp till suffletten och även på bredden.

IMG_0006

Den andra nackdelen är att om framhjulet ställer sig på tvären så får man ta i ordentligt för att få hjulet att snurra runt så att man kan komma iväg med vagnen. Det är som att det fastnar där och det blir jättesvårt att få det att snurra.

Men som sagt, i stort sett tycker jag det verkar vara en bra vagn. Den rullar väldigt mjukt och fint på asfalt och tar sig även fram bra på grus och stigar. Min dotter verkar trivas i den också, hon såg ut att sova skönt i vagnen.

Den fullständiga recensionen finns nu här.