Första intrycket av Maxi-Cosi Stella

I förra veckan fick jag hem en vagn som är helt ny på marknaden. Maxi-Cosi Stella är en vändbar sittvagn med helt plant liggläge. Jag hade hört mycket gott om Stella i förväg och jag måste erkänna att jag blev lite besviken på vissa punkter.

Maxi-Cosi Stella har som sagt vändbar sittdel, sittdelen justeras med enhandsfällning till helt plant liggläge och det finns en förlängning i suffletten som gör att den täcker riktigt bra. Sittläget är dock inte helt upprätt och även sittytan tycker jag lutar lite bakåt. Sittdelen är väldigt låg. Däremot har liggdelen adaptrar så använder man den kommer den betydligt högre upp.

2015-10-20 19.51.03

2015-10-20 19.51.512015-10-20 20.02.05

Bågen är speciell, ett signum för Maxi-Cosis vagnar och hittills gillar jag den, den är T-formad och går att kicka loss när barnet ska tas i och ur. Den sitter ganska nära barnet vilket gör att min motsträviga 1,5-åring inte kan ta sig ur vagnen även om jag inte sätter fast honom med selen. Sittdelen är dock inte så jättestor, min son är 20 månader, ca 87 cm lång och han har inte jättemycket växtmån i vagnen. Sittdelen sitter också långt bak mot handtaget vilket gör att barnets ben kan vara i vägen för den som kör vagnen om man har ett långt barn bakåtvänt. Framåtvänt finns dock ett inbyggt fotstöd ovanför framhjulen som längre barn kan använda.

2015-10-24 15b

Jag hade fått höra att hjulen skulle vara skumfyllda gummihjul men jag är ganska säker på att det är något typ av PU-hjul. De känns inte alls lika sträva som gummihjul och de är väldigt hårda men det fastnar inget grus i i alla fall. Varukorgen är inte särskilt stor och ganska svåråtkomlig.

Maxi-Cosi Stella kan endast fällas ihop med sittdelen framåtvänd. Ihopfälld med sittdelen på blir den i mitt tycke ganska stor. Fäller man chassit utan sittdel går den att få ihop mer. Vagnen har dock automatiskt lås ihopfälld och den kan stå ihopfälld med sittdelen på och står väldigt stadigt på det viset.

2015-10-20 20.02.56

Efter att ha kört den ett par gånger tycker jag att den är lättkörd. Lätt att svänga och den rullar bra. Fjädringen är ganska bra i chassit och jag har kört över en ojämn gräsmatta utan att det blev särskilt skumpigt. Hävkraften är bra trots att jag har handtaget i lägsta läget. Jag gillar att köra den.

2015-10-21 09.11.28

Till vagnen ingår adaptrar för Maxi-Cosis babyskydd vilket är ett plus. Jag har också hört att de ska kunna sitta kvar på vagnen även när de inte används men har inte testat det än. Det ingår också adaptrar för liggdelen och ett regnskydd. Några punkter som alltså inte är så positiva enligt mig men det ska bli spännande att se vad jag tycker när jag testat den mer och vant mig lite vid den. Det är trots allt första gången jag har en Maxi-Cosi-vagn så det finns en del som känns annorlunda för mig. Den fullständiga recensionen av Maxi-Cosi Stella finns nu här.