Phil & Teds Dash V5

Phil & Teds har gjort en rejäl uppdatering på sin modell Dash. Jag har klämt och känt och knäppt en del bilder på den på Din Baby. Förändringarna innefattar bland annat en heltäckt baksida när sittdelen fälls i liggläge, tidigare har det varit ett extra tillbehör. Nu ingår det istället med vagnen men det går att knäppa loss och rulla upp baksidan om man önskar se barnet bättre eller bättre ventilation.

DSC03530DSC03531DSC03532

En annan nyhet som man lägger märke till direkt är den stora solkepsen i suffletten. Phil & Teds Dash har också fått handbroms, en ny båge som går att fälla upp när vagnen ska fällas ihop och kan knäppas loss på ena sidan, ett ställbart fotstöd och en ficka med hörlursuttag i suffletten.

Syskonsitsen kan som vanligt placeras baktill eller framtill på vagnen. Placerar man den baktill har den sittläge och liggläge.

DSC03533DSC03537DSC03543

Men en stor nyhet är att syskonsitsen kan placeras även högt upp på chassit och BAKÅTVÄNT. Har man vagnen till ett barn kan man alltså använda syskonsitsen som en bakåtvänd sittdel och den har då både sittläge och liggläge. Dock saknar jag en sufflett och det hittar jag inte ens bland tillbehören, så jag vet inte om det finns alls. Huvudsitsen sitter runt nitar på chassit och är förvånansvärt lätt att plocka loss men det går att placera syskonsitsen såhär även med huvudsitsen kvar (i liggläge).

DSC03540DSC03541

Phil & Teds Dash går även att komplettera med en separat liggdel.

Dash-liggdel

Hjulen är nya på Phil & Teds Dash, bakhjulen är vad Phil & Teds kallar Aeromaxx-hjul, skumfyllda gummihjul tycker jag att det känns som, och framhjulet känns som ett vanligt EVA-hjul, dock är det riktigt bra dämpat.

DSC03548DSC03549

Varukorgen är riktigt stor och har en viktkapacitet på 10 kg.

DSC03546

En annan nyhet är att vagnen kan fällas ihop med syskonsitsen på även när den sitter baktill. Då fäller du först fram syskonsitsen så att den hamnar under sitsen innan du fäller ihop vagnen.

DSC03539

Nya Dash har automatiskt lås ihopfälld, kan stå själv ihopfälld och blir 80x64x35 cm ihopfälld. Enligt Phil & Teds själva väger den bara 11,5 kg som singelvagn och och 13,3 kg som syskonvagn. Phil & Teds Dash är hela 64 cm bred, dvs, bredare än Mountain Buggy Duet, det är en av få nackdelar som jag upptäckt med vagnen hittills. Vagnen är också 115 cm lång som singelvagn och 131 cm lång som syskonvagn när den är uppfälld. Maxvikt är hela 25 kg i huvudsitsen, 20 kg i syskonsitsen placerad framtill och 15 kg i syskonsitsen placerad baktill eller bakåtvänd.

Nya regnskyddet som finns som tillbehör är också smart, det går att vika in och fästa med kardborre så att det passar lika bra när vagnen används som singelvagn och syskonvagn.

Dash-regnskydd

Dash-regnskydd-dubbel

Nya Phil & Teds Dash finns i fyra olika färger, två av dem är melerade, Grey Marl (på bilderna) och Blue Marl, vagnen finns även i rött och svart.

DSC03536

Nya Phil & Teds Dash kostar 6000 kronor som singelvagn och syskonsitsen kostar 1400 kronor, finns ute i butik nu. Fler nyheter från Phil & Teds som kommer ut lite senare hittar du här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.