Första intrycket av Britax B-Agile 4 Plus

DSC01940

Nu har jag fått hem en Britax B-Agile Plus som jag ska testa och recensera. Det som är nytt med “Plus”-versionen är att det är ställbart fotstöd, man har också gjort om suffletten så att den går längre fram och den finns i många olika färger. Du kan om du vill köpa flera olika suffletter (de kostar 595 kronor styck) och byta sufflett beroende på vad du ska matcha med eller känner för. Suffletten passar även B-Motion och vanliga B-Agile.

Sittdelen är rymlig, min dotter på 4 år, 103 cm och 17,3 kg sitter jättebra. Hon har dock passerat maxvikten som ligger på 15 kg. Även lillen på 15 månader, 80 cm och ca 11 kg sitter bra och har gott om plats.

DSC01943b2015-04-24 16b

Lillen invigningssov i vagnen genom att sova 2,5 timme. Det uppfällbara fotstödet och den stora suffletten gör det verkligen till en mysig sovvagn.

Jag har gott en promenad med B-Agile och tycker den är skön att köra, handtaget är fast men på en bra höjd för mig som är 167 cm. Hjulen är EVA-hjul så det fastnar en del grus men förutom det känns vagnen rejäl och den känns riktigt lättkörd och i allmänhet väldigt lätt. Jag har även kört den över ojämna grusvägar och leriga gräsmattor och är imponerad över hur bra den tar sig fram. Den är också superlätt att fälla ihop genom att trycka in en knapp på sidan och sedan dra i ett handtag i sitsen.

Som vanligt blir det recension av vagnen när jag testat den lite mer.

17 thoughts on “Första intrycket av Britax B-Agile 4 Plus

 1. Natt

  Vore intressant med en jämförelse med Baby Jogger City, då de påminner om varandra utseendemässigt och iom funktionen att fälla ihop vagnen.

  Svara
 2. hanna

  Hej! Jag undrar om du har någon aning hur man får bort tejp och tejprester från en helt ny vagn? Vi säger tex en stor varningstext eller så på chassi? Då jag inte tog bort det direkt när jag köpte vagnen å nu sitter det verkligen, nu försöker jag dra bort så stannar massa bitar som är såå svåra att få bort.!
  Så jag undrar kan man ha nått medel eller diskmedel som liksom löser upp det eller nått utan att repa chassi? OBS, det är ett vitt chassi.
  Mvh hanna

  Svara
 3. Jennie

  Hej hej 🙂 Undrar om du som verkar ha koll på det mesta vet eller hört nåt om att kanske även britax b-motion så småningom kommer att komma med dessa ”förbättringar”. Dvs ställbart fotstöd och förlängd sufflett som är hel istället för med nät. 🙂

  Tack på förhand!

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Suffletten passar B-Motion. Det ska komma vissa uppdateringar på sittvagnarna till hösten, är allt jag fått veta.

   Svara
   1. Jennie

    Ok, tack! 🙂 bara att hoppas då, hade de ”fixat till” samma saker på motion-b hade den varit nära den perfekta vagnen i mitt tycke 😉

    Svara
 4. Sandra

  Hej!
  Jag har en B-motion inköpt i höstas och undrar om jag kan byta ut den befintliga suffletten mot dessa nya som du beskriver i inlägget? Nätdelen i den befintliga suffletten är helt värdelös och gör att barnet utsätts för solljus helt i onödan. Jag förstår inte riktigt hur de tänkte när de ritade just den funktionen.

  Svara
   1. Sandra

    Stort tack för info! Jag älskar min B-motion i övrigt och tycker att den är den bästa vagn jag har haft. Maken på skön och rymlig vagn har jag inte skådat hittills 🙂

    Svara
 5. Petra

  Är en barnvagnstok och i ”samlingen” finns en Britax Agile 4 men blir ju klart nyfiken på denna plus när fotstödet är ställbart m.m.
  Har sökt info men hittar inte hur mycket plats det blir när man fäller ner helt och barnet sover i vagnen
  Hur långt är liggläget med fotstödet uppfällt alltså. 🙂
  Har en snart 3 åring som jag behöver ha en liten vagn i bilen (tillsammans med hundarna därbak i skuffen) Bugaboo Bee har blivit för smal för lilla fröken men Agilen är jättebra förutom fotstödet.

  Mvh
  Petra

  Svara
 6. Linda

  Hej! Har en brio fråga, dock inte direkt kopplad till denna vagn, hoppas det är ok att jag tar den här ändå:) undrar om det är så att britax luft-däck passar för brio go, läste någonstans att de skulle ha ett paket med de däcken för brio go. Stämmer de? Tack för en superbra blogg!! Vänligen, Linda

  Svara
 7. Rebecka

  Köpte en b-agile 3 hjul igår men är det bara jag som tycker den är sjukt jobbig att svänga med? Den är ju lätt att rulla framåt men tycker det är skit tungt att svänga den och den är inte alltid så samarbetsvillig..det är i princip omöjligt för mig att svänga den med en hand med dottern i på hund promenaderna. . blev rätt besviken där faktiskt 🙁 eller de kan va för handtaget är för högt för min längd kanske? Är dock 168cm :/

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag har den med fyra hjul, har aldrig testat den med tre hjul. Jag tycker att den är lite trögare att svänga, inte direkt lättsvängd men inte heller den mest trögsvängda vagn jag testat. Det är lite svårt att svänga den med en hand.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.