Bugaboo Runner – joggingvagn från Bugaboo

I veckan höll Bugaboo en pressträff där Bugaboo Runner presenterades, som jag tyvärr inte hade möjlighet att besöka. Jag har dock fått information och bilder och tänkte delge er info om denna nya smarta vagnen.

Bugaboo-Runner

Bugaboo Runner är en joggingvagn med vändbar sittdel. Bara det är unikt, även om det är fler på gång ut på marknaden. En annan riktigt smart funktion är att du kan köpa chassit löst och använda sittdelen från din befintliga Bugaboo-vagn på Runner-chassit.

Bugaboo-Runner[13]

Bugaboo Runner har tre hjul. Alla hjulen är lufthjul och alla hjul är fasta, vilket är det bästa när du ska springa med en vagn. Bakhjulen är 16 tum och framhjulet 14 tum. Chassit har också ett specialdesignat fjädringssystem. Handtaget är ställbart i tre olika höjdlägen.

Bugaboo-Runner-handtag

Bugaboo Runner har handbroms, det är en båge framför handtaget som du trycker in, ungefär som på en bagagevagn, men också en vanlig fotbroms. Varukorgen är rymlig och rymmer 17,5 liter.

Bugaboo-Runner[3]

Chassit kan fällas ihop med eller utan hjulen på. Ihopfälld med hjulen på blir det 117 x 70 x 45 cm. Bugaboo Runner är 70 cm bred. Runner chassit väger 8,8 kg. Hela vagnen inklusive Runner-sittdel väger 12,7 kg. Att jogga med Bugaboo Runner rekommenderas (som för de flesta joggingvagnar) först från att barnet är 9 månader. Varken babyskydd eller liggdel får monteras på Runner-chassit. Maxvikt i vagnen är 17 kg.

Bugaboo-Runner[5]

Om man inte redan har en Bugaboo kan man köpa Runner som en hel vagn inklusive sittdel. Sittdelen som ingår är i princip den samma som Buffalos sittdel förutom att den saknar skumgummi på ramen. Oavsett vilken sittdel du använder så är den vändbar och den har flera olika lutningslägen inklusive liggläge. Bugaboo Runner chassit är kompatibelt med följande sittdelar:

 • Bugaboo Cameleon3
 • Bugaboo Bee från årsmodell 2010 och framåt
 • Bugaboo Donkey version 1.1 (med träplatta i sittdelen)
 • Bugaboo Buffalo

runner-dif-seats-662px

Köper du hela vagnen inklusive sittdel kostar den 7199 kronor. Då ingår förutom själva vagnen även luftpump och regnskydd. Endast chassit kostar 3999 kronor, då ingår adapter för sittdelen och pump. Vill du köpa extra adaptrar kostar de 250 kronor.

Bugaboo Runner kommer ut i svenska butiker 12:e juni men går att beställa redan nu.

8 thoughts on “Bugaboo Runner – joggingvagn från Bugaboo

 1. Isabelle

  Minsta möjliga vagn, svängbara framhjul, med sâ mycket terrängegenskaper som möjligt? Sulky S? Mosey? Viking air? Duo S? Stokke? Det mâste inte vara en duovagn…

  1. Elin Inläggsförfattare

   Hm, svårt. Kanske Stokke Scoot eller Easywalker Mosey. Scoot har jag inte testat och min nya Mini (samma som Moseay) har jag inte testat i terräng än. Men jag skulle tro att den fungear helt okej, den har stora gummihjul, bra fjädring och bra tyngdpunkt. Sedan beror det på om den ska vara liten ihopfälld eller liten uppfälld?

   1. Isabelle

    Liten uppfälld… typ fungera i affärer och pâ buss. Det är ganska grov kullersten, smala trottoarer och parker jag ska köra i… Framförallt inte för bred? Inget behov av att fälla ihop den. Ganska bra om det fungerar med stâbräda men inte ett krav, och bra om den inte är jättetung/tungkörd för det är backigt. Mosey verkar intressant! Tack för hjälpen! Har önskat mig en viking i evigheter, men tror inte det kommer funka rikigt lika bra…

 2. Charlotte

  Hej!
  Varför får man inte använda liggdelen till chassit?
  Var idag på babyproffssen och tittade på den och dom visade att man kan ha liggdelen på chassit så att man skall kunna springa med nyfödd.
  Jag har en summit sedan tidigare och köpte den med liggdel för att jag skulle kunna springa när bebis var två månader, har funkat perfekt.

  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag vet inte varför men det är den information som Bugaboo själva ger ut, den är inte godkänd med liggdel. Generellt rekommenderas joggingvagnar att använda först när barnet är 8 månader och stabilare i kroppen och nacken, skakningarna som blir när man joggar kan bli för mycket för en liten bebis.

   1. Charlotte

    Ok tack för svaret.
    Fast liggdelen passar ju på den så man bör väl kunna använda den då? De som springer med sina vanliga barnvagnar måste ju vara betydligt sämre?

    1. Elin Inläggsförfattare

     Troligtvis passar liggdelen på chassit ja. Det rekommenderas varken att jogga med vanliga vagnar eller med en joggingvagn om barnet är under 8 månader. Jag avråder starkt från båda två.

 3. charlotte

  Hej
  Tips på jogginvagn? är det värt att lägga en slant? Hade tänkt mig denna vagnen men funderar nu på att köpa en billig Beemoo.
  Har du några tips?

Kommentarer är stängda.