Nordic Cab Urban

Vi har väntat ett bra tag, men nu är den äntligen här, Nordic Cabs nya cykelvagn Urban. En helt ny modell vars största nyhet är att den har individuellt ställbar sittdelar till liggläge. Vagnen kan användas till ett eller två barn. Nordic Cab är helt ensamma om att ha en cykelvagn med liggläge och nu har de alltså en vagn där varje säte kan justeras för sig, det ena barnet kan sova och det andra sitta upp som vanligt.

2i1

Nordic Cab Urban har ett lite större säte och ett lite mindre, båda ställbara till liggläge med enhandsfällning. Perfekt när du har två syskon i olika storlek som ska åka i vagnen. Urban har UV-skydd runt om och många fönster. Det finns också gott om öppningar för god ventilation.  Dragkedjorna på vagnen är vattentäta. Framtill i öppningen finns både ett myggnät och ett UV-skyddande fönster och du kan själv bestämma om du vill använda ett av lagren eller båda. Det finns också en lucka i taket på vagnen för att kunna hålla koll på barnen. I botten av vagnen finns en matta som samlar upp smuts och vatten som du enkelt kan lyfta ut och tömma. Under vagnen finns utrymme för förvaring av tex. barnvagnshjulen under tiden som vagnen används som cykelvagn.

Front-webInnsight-webVentilation-front-webVestilation-web

Nordic Cab Urban har skivbromsar med integrerad parkeringsbroms. Vagnen har självjusterande dämpare i glasfiber som alltid återfår samma form till skillnad från metall. Bakhjulen är 20 tums lufthjul med aluminiumfälgar. Vagnen har en bur helt i aluminium av säkerhetsskäl.

Diskbrake-webSuspension-web

Tidigare har man sagt att Nordic Cab Urban skulle vara endast 76 cm bred men kanske har man prioriterat utrymmet för barnen för vagnen är 79 cm bred, precis som Explorer.

Nordic Cab Urban kan köpas i två olika varianter, som 2-i-1 eller 5-i-1. Som 2-i-1 ingår ett cykelfäste för att koppla vagnen bakom cykeln och två stycken svängbara barnvagnshjul så att vagnen kan användas som barnvagn. I 5-i-1 varianten ingår även ett stort fast jogginghjul, barnvagnsskidor som kopplas på istället för hjulen, och ett midjebälte med stag som gör att du kan koppla på vagnen runt midjan och dra den efter dig, antingen med hjulen på, för jogging eller skogspromenader, eller med skidorna på, så att du kan dra vagnen bakom dig i skidspåret.

2i1Bike-trailer-UrbanStroller-Urban5i1Jogger-webSled-webHiking-web

 • För 1 eller 2 barn.
 • Vikt utan tillbehör 17,5 kg.
 • Skulderbredd 29 cm.
 • Höjd från sittyta till tak 58 cm.
 • Ihopfälld (B x L x H) 63 x 88 x 34 cm.
 • Uppfälld (B x L x H) 79 x 88 x 83 cm.

Folded-web

Nordic Cab Urban finns redan i lager hos Nordic Cab och med ett introduktionserbjudande med 25 % rabatt. Nästa version som kommer i mars kommer att ha en del uppdateringar, som ett till lutningsläge, fler reflexer och omarbetad förvaring. 2-i-1 v.1 kostar 6374 kronor och 5-i-1 v.1 kostar 9359 kronor.

12 thoughts on “Nordic Cab Urban

 1. Madeleine

  Hejsan Elin! Har kollat in mycket på din blogg men är fortfarande väldig fundersam. Jag har bestämt mig att det blir en Emmaljunga Edge Duo Combi men kan forfarnade inte bestämma chassin.. Tänkte fråga dig om du hade velat berätta om skillnaderna, för- och nackdelar mellan City black och Duo S black. Jag bor i Skåne, har inte mycket snö och är kör i 50/50 underlag.
  Mvh Madeleine

  1. Madeleine

   Svår/lätt att köra/svänga mm, året om chassi eller inte, hur de fungerar på olika underlag, tung/lätt att köra och bara rent allmänt vilket som du skulle rekommendera.

   1. Elin Inläggsförfattare

    Det är stor skillnad på fasta hjul eller svängbara framhjul. Med fasta hjul måste du trycka ner handtaget varje gång du ska svänga, fasta hjul är mycket klumpigare om du ska gå i affärer. Det är egentligen bara när du kör på skogsstigar eller i nysnö som fasta hjul är en fördel. Det blir också bättre dämpning i ett chassi med fyra fasta hjul. Jag hade valt svängbara framhjul om du inte går i skogen dagligen eller bor där det är väldigt mycket snö och skottas dåligt.

 2. sofie/diktera

  åh denna var ju intressant!!!! kommer du skriva mer om denna och visa fler bilder? skulle vara kul och se liggläget ju

  1. Ingrid

   Håller med, väldigt sugen på mer info och för/nack-delar! Passande nu till cykelsäsongen så du får gärna komma med en utvärdering ganska snart 😉

 3. Gabriella Blomstervall Lidö

  Åh, vad jag ser fram emot din recession på den här cykelvagnen Elin. Jag ”villhöver” verkligen… ?

 4. Sa

  Hej. Jag ser att det går att köpa denna lite överallt nu. Men det finns ingen sida där det framgår vilken version som säljes. I och med att du skriver att en ny version skulle släppas i mars. Vet du vart den nya versionen finns?

  Mvh,
  Sara

 5. Lisa

  Vagnen är tydligen inte 79 bred utan 82, vilket gör att den t ex inte gå in i alla SL:s hissar i Stockholm, vilket kan vara värt att notera.

Kommentarer är stängda.